Pakistan stevner indiske Charge d'Affaires for utforming av siktelser mot Yasin Malik

0
50

Kashmiris separatistleder Yasin Malik (File)

Pakistan har innkalt India’s Charge d’Affaires hit til Utenriksdepartementet og overlevert en demarche til han formidler Islamabads sterke fordømmelse av utformingen av “fabrikerte anklager” mot Kashmiri separatistleder Yasin Malik.

Pakistans utenrikskontor sa i en uttalelse sent på onsdag at Kashmiri Hurriyat-leder Malik for øyeblikket er fengslet i Delhi’s Tihar-fengsel.

“Den indiske diplomaten ble formidlet Pakistans alvorlig bekymring for at den indiske regjeringen i et forsøk på å undertrykke stemmen til den urbefolkningen i Kashmiri har tydd til å implisere dem i fiktive og motiverte saker», heter det.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Den indiske siden ble også formidlet Pakistans dype bekymring over Maliks fengsling i Tihar-fengselet siden 2019 under “umenneskelige forhold”, heter det.

Best of Express Premium

Premium

S Somanath: 'Private aktører i romsektoren kan øke forsvaret, produsere…Premium

Afghansk økonomi i filler, relasjoner på vent, Delhi og Kabul handel via D…

Premium

Delhi Confidential: Kongressen planlegger nok en mini-shivir med 120 lederePremium

Forklart: NATO-utvidelse & RusslandFlere premiumhistorier >>

Pakistan ber regjeringen i India om frifinnelse av Malik fra alle “grunnløse” anklager og umiddelbar løslatelse fra fengselet, slik at han kan gjenforenes med familien sin, komme seg til rette og komme tilbake til det normale livet, sa utenriksdepartementet.< /p>

Malik erkjente nylig skyldig på alle anklagene, inkludert de under den strenge lov om forebygging av ulovlige aktiviteter (UAPA), for en domstol i Delhi i en sak knyttet til påstått terrorisme og løsrivelsesaktiviteter som forstyrret Kashmir-dalen i 2017.

India har gjentatte ganger fortalt Pakistan at Jammu og Kashmir «var, er og skal for alltid» forbli en integrert del av landet. Den rådet også Pakistan til å akseptere realiteten og stoppe all anti-India propaganda.