Pakistan dagvaardt Indiase zaakgelastigde over het opstellen van aanklachten tegen Yasin Malik

0
45

Kashmiri separatistische leider Yasin Malik (Bestand)

Pakistan heeft India's zaakgelastigde hier ontboden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en een demarche overhandigd aan hij bracht Islamabad's krachtige veroordeling uit van het opstellen van “verzonnen aanklachten” tegen de Kasjmirse separatistische leider Yasin Malik.

Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei woensdag in een late verklaring dat de leider van Kashmiri Hurriyat, Malik, momenteel gevangen zit in de Tihar-gevangenis in Delhi.

“De Indiase diplomaat werd overgebracht naar Pakistan ernstige bezorgdheid dat de Indiase regering, in een poging om de stem van het inheemse Kashmiri-leiderschap te onderdrukken, haar toevlucht heeft genomen tot het betrekken van hen in fictieve en gemotiveerde zaken”, aldus het.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Van Indiase zijde werd ook de diepe bezorgdheid van Pakistan overgebracht over Malik's opsluiting in de gevangenis van Tihar sinds 2019 onder “onmenselijke omstandigheden”, aldus het.

Best of Express Premium

Premium

S Somanath: 'Privéspelers in de ruimtevaartsector kunnen defensie, fabricage en…Premium

Afghaanse economie aan flarden, relaties in de wacht, handel in Delhi en Kabul via D…

Premium

Delhi Confidential: Congres plant nog een mini-shivir met 120-tal leidersPremium

Uitgelegd: NAVO-uitbreiding & RuslandMeer Premium Stories >>

Pakistan roept de Indiase regering op tot vrijspraak van Malik van alle “ongegronde” aanklachten en onmiddellijke vrijlating uit de gevangenis, zodat hij kan worden herenigd met zijn familie, zijn gezondheid kan herstellen en zijn normale leven kan hervatten, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.< /p>

Malik pleitte onlangs schuldig aan alle aanklachten, inclusief die op grond van de strenge wet ter voorkoming van illegale activiteiten (UAPA), voor een rechtbank in Delhi in een zaak met betrekking tot vermeend terrorisme en afscheidingsactiviteiten die de Kasjmir-vallei in 2017 verstoorden.

India heeft Pakistan herhaaldelijk verteld dat Jammu en Kasjmir “voor altijd was, is en zal blijven” een integraal onderdeel van het land blijven. Het adviseerde Pakistan ook om de realiteit te accepteren en alle anti-Indiase propaganda te stoppen.