'Omkoping voor visa'-zaak: de assistent van Karti Chidambaram naar 4-daagse CBI-bewaring gestuurd

0
42

Karti Chidambaram. (Bestand)

Een speciale CBI-rechtbank in Delhi heeft donderdag S Bhaskararaman, de vermeende registeraccountant en naaste medewerker van parlementslid Karti Chidambaram, teruggezonden in vier dagen hechtenis van het CBI nadat hij was gearresteerd in verband met de 'omkoping voor visa'-zaak.

Speciale rechter Prashant Kumar heeft Bhaskararaman in bewaring gesteld door het CBI en merkte op dat dit passend zou zijn aangezien het “onderzoek is begonnen in deze zaak die aan het begin staat”, en dat de onderzoeksfunctionaris had in dit geval wat tijd nodig om alle relevante informatie te verzamelen.

Bhaskararaman werd voor de rechtbank van Delhi overgelegd in voorlopige hechtenis uit Chennai, van waaruit hij woensdag werd gearresteerd.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De zaak werd geregistreerd op op basis van een referentie die in 2018 door het Directoraat Handhaving (ED) is verzonden. Het CBI startte echter pas in maart van dit jaar een voorlopig onderzoek (PE) en registreerde een FIR op 14 mei.

Best of Express Premium

Premium

Qasim Rasool Ilyas: voor de eerste keer heeft AIMPLB besloten om out t…Premium

DU's Hindu College professor gearresteerd voor post op "Shivling&#…

Premium

Terwijl de Indiase economie groeit, moeten het centrum en de staten samenwerken

Premium

Overheden moeten begrijpen dat middelen in vertrouwen worden gehouden. Ze zijn niet… Meer Premium Stories >>

De FIR, aldus bronnen, is gebaseerd op beschuldigingen dat Karti steekpenningen van Rs 50 lakh van de Vedanta Group heeft aangenomen om visa te vergemakkelijken voor 300 Chinese staatsburgers van een bedrijf dat samenwerkt met een Vedanta-dochteronderneming voor een energieproject in Punjab.

Het CBI had Bhaskararaman's voogdij voor 14 dagen aangevraagd, bewerend dat hij de registeraccountant van Karti was, relevante informatie en verschillende e-mails had. Deze moeten worden geëxtraheerd van hem waarvoor de voorlopige hechtenis was vereist, zei het.

Senior advocaat Trideep Pais, die voor de verdachte verscheen, verzette zich tegen het verzoek tot voorlopige hechtenis en zei dat Bhaskararaman ook was voorgeleid als verdachte in de zaak. INX Media-zaak en bevond zich regelmatig op borgtocht in de zaak, die was geïnitieerd door de ED, en kreeg anticiperende borgtocht in de zaak door het CBI.

Pais voerde aan dat het niet nodig was om de beschuldigde in hechtenis te houden in CBI voogdij aangezien het het geval is van het openbaar ministerie dat alle e-mails zijn verkregen in de INX Media-zaak zelf.