Nocturne Firefly Outdoor Solar Lamp Review: Prijzig, maar voldoende helder

0
53


Beoordeling: 6/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwwarm afval
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar onvolmaakt
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: $ 274,99 Nu kopen

Justin Duino

De Nocturne Firefly is een van de modernste en meest stijlvolle staande buitenlampen op zonne-energie die ik ooit heb gebruikt. Ondanks dat de Firefly feilloos werkt, is het helaas moeilijk om het aan iedereen aan te bevelen vanwege de ontbrekende functies en details die te vinden zijn in veel goedkopere vloerlampen voor buiten.

Dit is wat we leuk vinden

 • Verrassend helder
 • Lange batterijduur
 • Modern ontwerp

En wat we niet doen

 • Duur
 • Meerdere lampen kunnen niet worden gekoppeld
 • Overuren buigen
 • Matige Bluetooth-luidspreker
 • Ontbrekende handige functies

Inhoudsopgave

Instellen duurt minder dan vijf minuten
De lamp bedienen is ongelooflijk eenvoudig
Verlicht de nacht
Het frame begon te buigen
Moet je de Nocturne Firefly-lamp kopen?

Opstelling duurt minder dan vijf minuten

Als je de Nocturne Firefly uit de doos haalt, vind je de lampvoet, twee metalen staven, een solide plastic gedeelte dat het midden van het frame van het apparaat vormt, een drukhuls om de structuur met de basis te verbinden en de lamp zelf.

Het opzetten van de lamp was een fluitje van een cent. Nadat je de basis met water hebt gevuld, hoef je alleen nog maar alles in elkaar te schroeven. De enige moeilijke stap was ervoor te zorgen dat de drukhuls die het frame met de basis verbindt, strak genoeg was om te garanderen dat de twee niet uit elkaar gingen.

Toggle Volledige weergave1 van 2Vorige dia
Justin DuinoVolgende Dia Vorige Dia
Justin DuinoNext Slide

Het beste van het ontwerp van de lamp is dat de plastic ring in het midden van het frame het gemakkelijk maakt om de Nocturne Firefly op te pakken, te manoeuvreren en te plaatsen waar je maar wilt.

Dan, met de lamp gebouwd en klaar voor gebruik, hoef je hem alleen maar in de zon te zetten. Nocturne raadt aan om hem voor het eerste gebruik minimaal acht uur buiten in direct zonlicht te laten staan. En maak je geen zorgen als het regent terwijl de vloerbedekking uit is; het apparaat heeft een IP54-classificatie. Deze classificatie betekent dat hij beschermd is tegen stof en spatwater. In principe kan de Firefly prima buiten blijven staan, zelfs bij hevige regenbuien.

Helaas is er geen manier om het batterijniveau van de Nocturne te controleren. Er is een LED-meldingslampje aan de andere kant van het trekkoord, maar het lichtte alleen op wanneer de Bluetooth-luidspreker was ingeschakeld (daarover hieronder meer). Je zou bijna een volledige lading moeten hebben zolang de lamp het grootste deel van de dag buiten heeft gestaan.

Het bedienen van de lamp is ongelooflijk eenvoudig

Justin Duino

De Nocturne Firefly wordt bestuurd door het blauwe, rubberen trekkoord dat hierboven is afgebeeld. Als het uit is, wordt de lamp met één trekbeweging ingeschakeld en wordt het licht op de helderste stand gezet. Een tweede trek laat het zakken tot gemiddelde helderheid en een derde zet het op laag. Ten slotte schakelt een vierde beweging het apparaat uit.

Helaas kun je niet snel door de modi schakelen om van de helderste instelling naar uit te gaan. Je moet het trekkoord naar beneden trekken totdat het klikt, een halve seconde wachten en dan weer naar beneden trekken om het licht door de modi te laten bladeren.

Hoewel het geen ongemak was, hield ik de staande lamp altijd op het helderste niveau tijdens gebruik, dus het zou leuk geweest zijn om snel naar de uit-stand te gaan.

Ook bedien je de ingebouwde Bluetooth-speaker van de Nocturne Firefly met het trekkoord. Net als bij het instellen van andere Bluetooth-luidsprekers en accessoires, wordt het apparaat ingeschakeld en het koppelingsproces gestart als u het trekkoord drie seconden ingedrukt houdt. U zult weten dat alles werkt, omdat de spreker zal zeggen: “aanzetten” en “koppelen.” Van daaruit zoekt u het apparaat in het Bluetooth-menu van uw telefoon en verbindt u de apparaten.

GERELATEERDJBL Clip 4 Review: de Bluetooth-speaker die je overal mee naartoe wilt nemen

Vanuit het oogpunt van audiokwaliteit doet de luidspreker zijn werk, maar hij is ook niet de beste. Het kan luid genoeg worden voor iedereen tijdens een bijeenkomst om de muziek te horen zonder blikkerig te klinken. Maar als je op zoek bent naar een luidspreker die beter dan voldoende klinkt, raad ik je aan om de JBL Clip 4 of een andere stand-alone Bluetooth-luidspreker te proberen.

Een andere functie die leuk zou zijn geweest, is de optie om gebruik twee Nocturne Fireflys tegelijk voor het afspelen van muziek. Ik heb een paar van deze staande lampen op zonne-energie getest, en hoewel mijn achtertuin de hulp van beide lampen niet nodig heeft, weet ik dat sommigen dat wel zouden doen. Ik kan me voorstellen dat de huiseigenaar in die gevallen hetzelfde nummer op beide luidsprekers wil laten horen.

Ik heb het geprobeerd, maar zelfs met beide luidsprekers gekoppeld aan mijn iPhone, kon ik Spotify maar naar één lamp tegelijk uitvoeren.

The Best Bluetooth Speakers of 2022 Best Bluetooth Speaker Overall JBL Charge 5 Amazon

$179.95
 

Beste budget Bluetooth-luidspreker DOSS-soundbox Amazon

$34.99
 

Beste draagbare Bluetooth-luidspreker JBL Clip 4 Amazon

$49.95   $ 79,95 Bespaar 38%

Beste waterdichte luidspreker LEHII BT-A7Pro Amazon Beste Bluetooth-autoluidspreker Sony SRS-XB33 Amazon Beste luide Bluetooth-luidspreker Gemini GC-206BTB Amazon

$ 69,99
 

Verlicht de nacht

Toggle weergave op volledige grootte1 van 3Vorige dia
Justin DuinoVolgende Dia Vorige Dia
Justin DuinoVolgende Dia Vorige Dia
Justin DuinoNext Slide

De Nocturne Firefly geeft op zijn sterkst ongeveer 300 lumen licht. Het tweede en derde niveau geven respectievelijk 150 en 50 lumen af. De foto's hierboven laten zien dat elke lamp is ingeschakeld en op het helderste niveau is ingesteld. De vloerlampen verlichtten 's nachts niet, maar ze boden meer dan genoeg om mijn hele terras te zien.

GERELATEERDWat zijn lumen in verlichting?

Als één lamp niet genoeg is, zorgt verdubbeling natuurlijk voor voldoende lichtdekking.

De batterijduur van de Firefly hangt af van de helderheidsinstelling die je gebruikt. Op volledige helderheid met een volledige lading, kun je 5 uur verwachten, 10 uur met gemiddelde helderheid en 30 uur op het laagste niveau.

De Frame begint te buigen

Justin Duino

Mijn grootste klacht over de Nocturne Firefly is dat het frame na enkele weken buiten begon te verzakken. Terwijl het bovenste en onderste derde deel van de vloerlamp van metaal zijn gemaakt, is het middelste gedeelte van stevig plastic. Ik dacht dat dit deel meer dan robuust genoeg zou zijn om de tand des tijds te doorstaan, maar voordat ik het wist, begon het hele product te buigen.

Gelukkig was het voldoende om de bovenste helft van de Nocturne-lamp terug te trekken om het probleem tijdelijk op te lossen. Ik denk niet dat de lamp ooit weer helemaal rechtop zal staan ​​(vooral voor lange periodes), maar als je het licht elke maand rechtzet, blijft het er zo goed als nieuw uitzien.

Moet je de Nocturne Firefly-lamp kopen?

De Nocturne Firefly is schijnbaar het complete pakket als je hem niet vergelijkt met de concurrentie. Hij is helder genoeg om mijn achtertuin te verlichten, de batterijduur is uitstekend, hij is stijlvol en de Bluetooth-luidspreker is goed genoeg.

Maar als je het vergelijkt met andere buitenlampen op zonne-energie, zul je merken dat de Nocturne Firefly aanzienlijk duurder is, geen afstandsbediening biedt, niet kan worden aangesloten om op te laden (niet ideaal als je meerdere dagen slecht of bewolkt weer), kan het licht niet van kleur veranderen en biedt de lamp niet de mogelijkheid om 's nachts automatisch aan te gaan.

Dat zou wel zo zijn. veel gemakkelijker om de Nocturne Firefly Lamp aan te bevelen als het de helft van de prijs was. Er is niets mis met de vloerlamp. Ik heb echt genoten van mijn tijd met de recensie-eenheden, maar ik raad aan om de Nocturne Firefly niet te kopen totdat deze in de uitverkoop is of de prijs onder de $ 274,99 zakt .

Beoordeling: 6/10 Prijs: $ 274,99 Koop nu

Dit is wat we leuk vinden

 • Verrassend genoeg helder
 • Lange batterijduur
 • Modern design

En wat we niet doen

 • Duur
 • Meerdere lampen kunnen niet worden gekoppeld
 • Verbuigt overuren
 • Matige Bluetooth-luidspreker
 • Ontbrekende handige functies