Neelkanth Mishra bij Explained.Live vandaag

0
47

Neelkanth Mishra

Net toen er tekenen waren dat India uit de door de pandemie getroffen economie klauterde, werd het groeiverhaal beïnvloed door een uit de hand gelopen inflatie. De focus is nu verschoven naar het in toom houden van de prijzen, waarbij de detailhandel of de op de CPI gebaseerde inflatie sinds januari elke maand de door de RBI vastgestelde bovengrens van zes procent passeert.

Tijdens een ongeplande vergadering op 4 mei verhoogde het Monetary Policy Committee van de RBI de beleidsrente met 40 basispunten tot 4,40 procent, de eerste verhoging in vier jaar. Dit is nog maar het begin; meer renteverhogingen zijn bijna zeker als de inflatie hoog blijft en structureel wordt als dat nog niet het geval is. Nu de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zich blijft ontrafelen, kunnen de hoge brandstofprijzen aanhouden. Ook de wereldwijde voedselprijzen zijn tot een recordhoogte gestegen.

Terwijl de inflatie doorsijpelt en ons dagelijks leven beïnvloedt, is het tijd om antwoorden te zoeken op verontrustende vragen: hoe lang kan de retailinflatie hoog blijven? Zijn renteverhogingen en het absorberen van liquiditeit de enige instrumenten die de RBI heeft om de prijzen af ​​te stompen? Zou het de beginnende vraag niet doden en de groei schaden? Dreigt stagflatie (hoge inflatie, lage groei) groot voor de Indiase economie?

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

Interview met Mehbooba Mufti: ‘Natuurlijk gaat PDP de verkiezingen bestrijden…

Premium

Waarom ontmoet NCP-chef Sharad Pawar de leiders van de brahmaanse gemeenschap in Pune t. ..Premium

De eerste stop voor Azam, zoon uit de gevangenis, was het huis van deze SP-leiderPremium

Abhinav Prakash Singh schrijft: Op het spel in Gyanvapi staat de hoop van een beschaafde… Meer Premium Stories >>

The Indian Express probeert antwoorden te vinden via zijn Explained.Live webinar op 20 mei om 18.00 uur met Neelkanth Mishra, India-strateeg en analist bij Credit Suisse, die ook parttime lid is van de economische adviesraad van de premier . Hij zal ons helpen de inflatiemand uit te pakken, vooruit te kijken naar het traject en de nuances van beleidsvorming – zowel monetair als fiscaal – in tijden van hoge inflatie beter te begrijpen. De sessie wordt gemodereerd door National Business Editor Anil Sasi.

Door middel van zijn Explained.Live webinars, gaat The Indian Express niet alleen achter de krantenkoppen om het nieuws te begrijpen terwijl het zich ontvouwt, maar splitst het op zodat je begrijpen hoe het uw dagelijks leven beïnvloedt. Registreer nu voor het webinar.