Na gerechtelijk bevel hebben drie nieuwe FIR's ingediend bij Hanuman Jayanti-geweld in Roorkee

0
108

Ten minste vier voertuigen werden in brand gestoken tijdens het geweld van 16 april in het dorp Dada Jalalpur tijdens een Hanuman Jayanti-processie (Express foto)

Na een gerechtelijk bevel zijn drie afzonderlijke FIR's geregistreerd tegen leden van de meerderheidsgemeenschap in verband met het gemeenschapsgeweld dat vorige maand plaatsvond in een dorp in Roorkee tijdens een Hanuman Jayanti-processie, zeiden functionarissen donderdag. Tot nu toe heeft de enige FIR die is geregistreerd in verband met het geweld in het dorp Dada Jalalpur, 13 mensen genoemd, allemaal uit de meerderheidsgemeenschap.

“Drie personen uit de moslimgemeenschap bereikten de rechtbank en pleitten ervoor dat hun FIR's zouden worden geregistreerd”, zei PD Bhatt, de station house officer (SHO) van het politiebureau van Bhagwanpur.

Bhatt zei dat de eerste geregistreerde FIR is ingediend onder secties 141 (onwettige vergadering), 143 (straf voor onwettige vergadering) en 427 (onheil dat schade veroorzaakt tot een bedrag van vijftig roepies) van het Indiase wetboek van strafrecht (IPC) op de klacht van een Talim Ahmad. De tweede FIR, op de klacht van een Taukeer Ahmad, werd ingediend onder IPC-secties 147, 148, 153A, 295A, 436 (onheil door vuur of explosieve stof met de bedoeling om huis te vernietigen, enz.), 504 (opzettelijke belediging met de bedoeling om te provoceren schending van de vrede) en 323 (vrijwillig letsel veroorzaken).

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“De derde FIR valt onder secties 147, 148, 427, 452 (huisovertreding na voorbereiding op verwonding, mishandeling of onrechtmatige terughoudendheid), 392 (overval) en 153A IPC, op klacht van ene Amzad,” zei hij.

Best of Express Premium

Premium

Qasim Rasool Ilyas: voor de eerste keer heeft AIMPLB besloten om out t…Premium

DU's Hindu College professor gearresteerd voor post op "Shivling&#…

Premium

Terwijl de Indiase economie groeit, moeten het centrum en de staten samenwerken

PremiumRegeringen moeten begrijpen dat middelen in vertrouwen worden gehouden. Ze zijn niet… Meer Premium Stories >>

In de nacht van 16 april vond er in het dorp steenslag, geweld en brandstichting plaats. Het stenenpellen begon toen de Hanuman Jayanti-processie van meer dan honderd mensen rond 20.00 uur door de moslimgordel in het dorp onder het politiebureau van Bhagwanpur trok. Het geweld duurde ongeveer 30 minuten. Toen het geweld door de politie onder controle werd gebracht, vond rond middernacht een nieuwe ronde van stenen bekogeling plaats, gevolgd door brandstichting.

Een FIR werd de volgende dag geregistreerd op de klacht van een Pawan Kumar tegen 13 geïdentificeerde en verschillende niet-geïdentificeerde personen. De FIR werd geregistreerd onder secties 153 A (bevorderen van vijandschap tussen verschillende groepen op grond van religie, ras, geboorteplaats, woonplaats, taal, enz. bedoeld om religieuze gevoelens van elke klasse te verontwaardigen door zijn religie of religieuze overtuigingen te beledigen), 147 (rellen) en 148 (rellen, gewapend met een dodelijk wapen) van de IPC en 13 mensen genoemd. Tot dusver zijn 14 mensen gearresteerd, zowel met naam als met sommigen die later werden geïdentificeerd.

Meer van Political Pulse

Klik hier voor meer

Volgens functionarissen zijn er drie mensen genoemd in de eerste FIR, 10 in de tweede en negen in de derde FIR. Ze behoren allemaal tot de meerderheidsgemeenschap en komen uit Dada Jalalpur of naburige dorpen. Er is geen arrestatie verricht in verband met deze drie FIR's.

Meer dan een half dozijn mensen raakten gewond bij het geweld op 16 april en minstens zes voertuigen werden in brand gestoken nadat een paar huizen waren doorzocht.< /p>

In gesprek met The Indian Express na het geweld, beweerde DIG (Garhwal Range) Karan Singh Nagnyal dat al degenen die hun voertuigen verloren hebben, hebben ontkend een zaak in deze zaak te hebben ingediend. “We hebben contact opgenomen met iedereen die hun voertuig is kwijtgeraakt en gevraagd of ze een klacht willen laten registreren. Ze weigerden echter en zeiden dat ze geen actie wilden”, zei Nagnyal.

Abid, een lokale inwoner die zijn e-riksja verloor door het geweld en de brandstichting, ontkende de claim van Nagnyal en zei dat hij een schriftelijke klacht heeft ingediend, maar dat er geen kennis is genomen.