Monkeypox: Canada bevestigt de eerste twee gevallen; Australië meldt waarschijnlijk geval

0
55

Mensen lopen langs een bord bij de ingang van het Massachusetts General Hospital, waar een patiënt wordt behandeld voor apenpokken, in Boston, Massachusetts, VS, 19 mei 2022. (Reuters)

De Canadese volksgezondheidsinstantie heeft donderdag de eerste twee gevallen van apenpokkenvirusinfecties in het land bevestigd nadat de autoriteiten in de provincie Quebec zeiden dat ze 17 vermoedelijke gevallen onderzochten. Ondertussen zeiden de Australische autoriteiten op vrijdag dat ze een waarschijnlijk geval van apenpokken hadden geïdentificeerd bij een onlangs teruggekeerde reiziger naar Europa, met bevestigende tests aan de gang.

Een man van in de veertig kreeg enkele dagen na aankomst in Sydney een milde ziekte met symptomen die klinisch compatibel zijn met apenpokken, zei de gezondheidsafdeling van de staat New South Wales. De man en een contactpersoon in het huishouden isoleren zich thuis, staat in een verklaring.

Verschillende landen, waaronder Portugal en Spanje, hebben de afgelopen weken gevallen van apenpokken gemeld, waarbij een Amerikaans geval is geïdentificeerd door de volksgezondheidsfunctionarissen van Massachusetts op woensdag in een man die onlangs naar de Canadese provincie Quebec was gereisd.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

'Vanavond kreeg de provincie Quebec bericht dat twee monsters die door het NML (National Microbiology Laboratory) zijn ontvangen, positief zijn getest op apenpokken. Dit zijn de eerste twee gevallen die in Canada zijn bevestigd,” de Public Health Agency of Canada (PHAC) zei in een verklaring, eraan toevoegend dat Canada nog nooit eerder gevallen van apenpokken had gezien.

Het beste van Express Premium

Premium

Interview met Mehbooba Mufti: ‘Natuurlijk gaat PDP de verkiezingen bestrijden.. .Premium

Waarom ontmoet NCP-chef Sharad Pawar de leiders van de brahmaanse gemeenschap in Pune t…

Premium

De eerste stop voor Azam, zoon uit de gevangenis was dit Het huis van de SP-leiderPremium

Abhinav Prakash Singh schrijft: Op het spel in Gyanvapi, de hoop van een beschaafde… Meer Premium Stories >>

Apenpokken, die vooral voorkomt in West- en Centraal-Afrika, is een zeldzame virale infectie die lijkt op menselijke pokken, maar dan milder is. Het werd voor het eerst opgenomen in de Democratische Republiek Congo in de jaren zeventig. Het aantal gevallen in West-Afrika is de afgelopen tien jaar toegenomen.

Explained | | Apenpokkenziekte: Symptomen en behandeling

Symptomen zijn onder meer koorts, hoofdpijn en huiduitslag, beginnend in het gezicht en zich uitbreidend naar de rest van het lichaam.

Gezondheidsfunctionarissen in Montreal, de grootste stad van Quebec, vertelde verslaggevers eerder op donderdag dat er een verband was tussen het Amerikaanse geval van apenpokken in Massachusetts en enkele van de vermoedelijke gevallen in de regio van Montreal.

PHAC zei dat de Amerikaanse burger die onlangs naar Canada was gereisd vanuit de VS met privévervoer “zijn mogelijk voor of tijdens ” zijn bezoek aan Montreal.