Maharashtra: een nieuwe ronde van RTE-opnames aangekondigd voor degenen op de wachtlijst

0
49

Er staan ​​in totaal 1.92.098 aanmeldingen van studenten op de wachtlijst. (Bestand)

Goed nieuws voor ouders die wachten op schooltoelating voor hun kinderen op grond van de Wet op het recht op onderwijs (RTE); Donderdagmiddag begint een nieuwe ronde van zeteltoewijzingen. Al deze ouders hebben tot 27 mei de tijd om hun toelating op de toegewezen scholen te bevestigen.

In totaal staan ​​er 1.92.098 aanmeldingen van studenten op de wachtlijst. Terwijl de beschikbare stoelen 39.727 zijn. Maharashtra Directorate of School Education (Primary), dat het gecentraliseerde online toelatingsproces uitvoert voor 25 procent gereserveerde stoelen onder RTE, heeft in privéscholen in heel Maharashtra hierover een circulaire uitgegeven. Deze nieuwe ronde voor kinderen van de wachtlijst begint vanaf donderdag (19 mei) 15.00 uur voor alle districten in Maharashtra, behalve Pune; die de formaliteit van de vorige ronde nog moet voltooien.

Lees |UGC kondigt CUET aan voor toelating tot postdoctorale programma's; registratie begint

Een andere ronde voor de studenten op de wachtlijst zal ook worden gebaseerd op het loterijsysteem, net als de eerste ronde. “Ouders moeten niet alleen afhankelijk zijn van het ontvangen van sms, maar moeten ook op donderdagavond het RTE-opnameportaal controleren om te zien of hun afdeling een stoel toegewezen krijgt. Ze hebben tot 27 mei om de toelating op de toegewezen plaats op de respectievelijke school te bevestigen door alle vereiste documenten voor RTE-opnames te verifiëren”, staat in de circulaire.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png

Zoals de vorige ronde op 10 mei eindigde, werden zelfs na twee verlengingen van de deadline om toelatingen te bevestigen, slechts 62179 opnames bevestigd van de 90685 toegewezen plaatsen. Terwijl 28506 kandidaten de toelating werd geweigerd op grond van de RTE. Omdat er nog enkele plaatsen vrij waren, wachtten degenen op de wachtlijst reikhalzend op de tweede ronde.

Best of Express Premium

Premium

DU's Hindu College professor gearresteerd voor post op ‘Shivling&#…Premium

UPSC CSE-sleutel – 20 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Op proef MVA govt als BJP, Center nemen het tegen elkaar op in rechtbanken

Premium

Uitgelegd: de zaak Krishna Janmabhoomi in Mathura, en de uitdaging om … Meer Premium Stories >>

Dit jaar nemen in totaal 9086 scholen in Maharashtra deel aan RTE-toelatingen met 101906 zitplaatsen. Het totale aantal ontvangen aanvragen is 282783, waarvan 90685 studenten na de loting een zetel toegewezen kregen. Echter, slechts 62. 179 ouders hebben de toelating op deze stoelen bevestigd, aangezien de verlengde deadline deze week afliep.