Keychron Q3 QMK Mekaniskt tangentbordsrecension: Bara din typ

0
166

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 174 $ Köp nu

Marcus Mears III

Keychrons tenkeyless Q3 QMK-tangentbord har en robust CNC-aluminiumram, hot-swap-omkopplare, sammetslena tangenttryckningar och ett komplett utbud av anpassningsalternativ. Nybörjare och entusiaster, både Mac- och Windows-användare, det här tangentbordet är för dig.

Här är vad vi gillar

 • Ofläckade tangenttryckningar
 • Snyggt designalternativ
 • Trähandledsstöd
 • Hot-swappable
 • Tålig byggkvalitet

Och vad vi Gör inte

 • Programvaruinställningar
 • Pingande ljud på vissa tangenter
 • Inga vinkeljusteringar

Har du hört talas om deck flex? Q3 QMK har inte. Dess stabila byggkvalitet är bara en av många stora fördelar med denna Keychron-bräda. Det finns brister, men det är långt och få emellan. Det här är vad du bör veta innan du gör detta till din huvudsakliga skrivbit.

Innehållsförteckning

Byggkvalitet och formfaktor
Hållbarhet och ljudnivå
Anpassningsalternativ
Jämförelser: Q2 och andra alternativ
Bör du köpa Keychron Q3 QMK?

Bygg kvalitet och formfaktor

Marcus Mears III

 • Vikt: 2000 g (4,4 lbs)
 • Anslutning: USB -C, Type-C till Type-A-adapter ingår
 • Chassi: CNC-anodiserad aluminium
 • Switchar: Gateron G Pro
 • Hot-swappable: Ja
 • Stabilisatorer: Inskruvade PCB stabs
 • Keycaps: Double-shot PBT

Keychron Q3 QMK är gjord av material av högsta kvalitet, och du kommer att veta det så fort du tar upp den ur lådan. Det extremt smidiga CNC-frästa (Computer Numerical Control) anodiserade aluminiumchassit anlände utan en fläck i sikte. Den, tillsammans med fyra gummifötter på botten av brädan, säkerställer absolut ingen rörelse på ditt skrivbord när du slår iväg på tangenterna. Välj mellan kolsvart, silvergrå och marinblå bottenplåtar med knappar som matchar.

Jag fick den färdigmonterade versionen utan knopp för granskning, men du kan också välja barebone-versioner av både Knob- och non-knob-versionerna i ANSI (American National Standards Institute) och ISO (International Organization for Standardization) layouter. Barebone-versionerna (kommer in på 154 $ och 164 $) ger dig PCB (Printed Circuit Board), hölje och stålplåt—du kan sedan ladda upp den med dina favoritbrytare, stabilisatorer och knappar.

Obs! Om du köper den färdigmonterade versionen får du knappsatser för både Windows och Mac.

De vanliga dubbelskottiga OSA PBT-knapparna är utmärkta. Deras eleganta OSA-kurva (som OEM- och SA-tangentkapslar i kombination) hjälper dina fingrar att landa bekvämt på tangenten du siktar på, vilket hjälper till att bekämpa dubbeltangenter. De flesta billiga mekaniska tangentbord, och många dyra alternativ därtill, erbjuder knappsatser som älskar att visa upp vardagsolja och smuts. Q3 QMK’s grå knappsatser, å andra sidan, är bra på att dölja denna motbjudande syn—och de är också lätta att rengöra.

Växla vy i full storlek1 av 3Föregående bild < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Nästa bild Föregående bild
KeychronNext Slide Föregående Slide
KeychronNext Slide

Carbon Black-versionen åtföljs av svarta, coola grå och ljusröda knappsatser för ett diskret, förenklat utseende.

Silver Grey-tavlan har ljusgrå, grå och gula tangentknappar för en framstående design som säkerligen passar lika bra på kontoret som i din speluppställning.

Den marinblå varianten är ett hav av vackert mättade mörkblå, mjukblå och cyanknappar som fungerar lika bra som ett skrivbord som ett tangentbord.

Efter trevalstemat kan du välja Gateron G Pro Red, Blue eller Brown switchar. Jag föredrar Brown switchar eftersom du får den taktila känslan av ett mekaniskt tangentbord med ett mycket mjukare “klick” än blå switchar. Oavsett vilken strömbrytare du väljer kommer de alla försmorda; detta sätter Q3 QMK’s skrivupplevelse med stormsteg framför de flesta andra färdiga brädor.

Varje tangenttryckning är silkeslen från topp till botten, en skarp kontrast till sämre brädor. med alltför styva strömbrytare och skramlande stabilisatorer.

Växla vy i full storlek1 av 2Föregående bild
Marcus Mears IIINästa bild Föregående bild
Marcus Mears IIINästa bild

De är också hot-swappable, så om du känner 3-stifts Cherry MX Red-strömbrytare ena dagen och 5-stifts Gateron MX Blue-strömbrytare nästa, ta bara av nyckelkapslarna med den medföljande nyckelkapseldragaren, ta bort brytarna med strömbrytaren, och släpp ditt val av strömbrytare direkt i—du behöver inte ens koppla ur tangentbordet.

På tal om stabilisatorer, eller stabs, är detta område ytterligare en vinst för Q3 QMK. Stopparna är mer än tillräckliga för en stabil enter-tangent och korrekta mellanslagstangenter oavsett var du trycker på den. Men om du letar efter mer, byt gärna ut dem själv med bara några få skruvar. Du kanske tror att möjligheten att ta bort stabilisatorerna skulle orsaka ironisk instabilitet, men detta kunde inte vara längre ifrån sanningen.

Jag är också imponerad över kvaliteten på den medföljande strömkabeln. Den är flätad, matchar färgen på brädan och kommer med en adapter för Type-C till Type-A om du inte har en Type-C-port på din dator.

Växla Vy i full storlek1 av 3Föregående bild
Marcus Mears IIINästa bild Föregående bild
Marcus Mears IIINästa bild Föregående bild Nästa bild

För att fortsätta med tillbehörstemat var handledsstödet överraskande trä. Lådan skulle inte få dig att tro det, men detta bekväma, släta hantverk är tillverkat helt av trä. Jag var skeptisk till en början, men jag är helt konverterad efter några veckors testning. Min Q3 QMK känns nästan oanvändbar utan den blir lite missfärgad med tiden, men komforten förblir densamma dag till dag.

Obs: Du får också en nyckelkapseldragare, brytare, skruvmejsel och insexnyckel för att anpassa din bräda.

Detta är ett vanligt, lovvärt tema för Q3 QMK—det är solidt, men om du inte gillar det, anpassa det. Även om du bara letar efter en förändring av takten, är de hot-swappable switcharna, lätta att byta knappar och avtagbara stabilisatorer redo att rymmas.

Hållbarhet och ljudnivå

Marcus Mears III

Keycaps, switchar och stabilisatorer är förstklassiga, men hur är det med PCB, ljudabsorberande skum och silikonpackningar? Ger den inre plattan och det yttre aluminiumhöljet tillräckligt med skydd? Och hur är det med brusnivån, eventuella metalliska pingar?

RELATERAT< /strong>Alla dessa förvirrande termer för mekaniska tangentbord, förklarade

Börjar med PCB—the “brain” på tangentbordet—märkte jag absolut inga problem. Genom att använda fliken Nyckeltestare i VIA, fungerade 100 % av kortet korrekt ur lådan. Jag hade aldrig problem med spökbilder när jag gjorde skrivtester eller spel, och problem med dubbla skrivningar var obefintliga.

Det ljudabsorberande skummet gör vad det kan, men det döljer definitivt inte de metalliska pingarna som den här brädan gör. Vissa tangenter låter bättre än andra, men du kommer att känna pinget när du hör det. Silikonpackningarna är samma historia; en snygg idé att använda en design med dubbla packningar för att minimera metall-på-metall-kontakt, men i slutändan kommer du fortfarande att höra den här tavlan över dina hörlurar när du skriver.

Det här tangentbordets hållbarhet är oöverträffad. Det yttre höljet är en tank, den interna stålplåten håller allt inlåst, säkert och säkert, och eftersom strömbrytarna, knapparna eller stabilisatorerna slits ut med tiden, är det snabbt och enkelt att byta ut dem.

Anpassningsalternativ

Här kontrasterar Keychrons kvalitet lite från tavlan . Det här brädan är plug-and-play, men det är inte plug-and-customize. Keychrons anpassningsprogram, VIA, kräver en del arbete för att komma igång. Först måste du ladda ner och installera programvaran från GitHub.

Obs:VIA är tillgängligt för Windows-, Mac- och Linux-datorer. Se till att välja rätt installation för ditt operativsystem.

Det är här du kan förvänta dig att arbetet på användarsidan ska sluta; men det är det inte. Öppna VIA och du ser en “Söker efter enheter…” prompt. Gå till Inställningar och aktivera fliken Design. Sök sedan efter och ladda ner tangentbordets JSON keymap-fil (Keychron länkar inte till den från instruktionssidan, du måste hitta den själv—du kan också hitta den på Q3 QMK produktsida ).

Gå nu tillbaka till VIA Design-fliken, klicka på Ladda, välj JSON-filen du just laddade ner och… kanske redigera din RGB-belysning.

Tips: Du måste importera JSON-filen varje gång du startar VIA. Du kan också välja Arkiv i det övre vänstra hörnet för att importera JSON-filen istället för att gå till fliken Design.

Många användare’ anpassningsresor, inklusive min egen, stannade vid det här laget. När du går till fliken Konfigurera och väljer Belysning från det vänstra navigeringsfältet kan du se en tom skärm som tvingar dig att starta om appen. Om detta är fallet med din Keychron Q3, måste du flasha den senaste versionen av firmware på ditt kort.

Hoppa till sidan How to Flash Firmware på Keychron’s webbplats, ladda ner rätt firmware för ditt tangentbord, ladda ner QMK Toolbox och följ stegen på skärmen. Du måste ta bort mellanslagstangenten, hålla ned återställningsknappen och koppla in strömkabeln och sedan leta upp och flasha den senaste firmwaren.

Det är en hel del jobb att anpassa ditt tangentbords lampor, men nu när det är klart, hur fungerar det? Bara okej.

Makron och nyckelverktygen för ommappning fungerar tillräckligt bra, men fliken Lighting är matt även när den fungerar. Du kommer inte att se en RGB-förhandsvisning här, det tangentbordsdiagrammet är endast för ommappning och makron. Ljuseffekterna på min Q3 höll fast vid Static även efter att ha följt varje steg som tillhandahålls. Jag var tvungen att starta om från ruta ett för att få min bräda i fungerande skick igen, men själva ljuseffekterna är unika och lysdioderna är livfulla.

Programvaran är det huvudsakliga området som håller Q3 QMK tillbaka— , det är nästan perfekt.

Jämförelser: Q2 och andra alternativ

Keychron Q2 QMK är en mindre, lättare bräda, som väger 1645 g (3,6 lbs) och mäter 327,5 mm i längd (12,9 tum). Jämför detta med 2 000 g (4,4 lbs), 365,1 mm i längd Q3 QMK, och det är en avsevärd skillnad om du har lite utrymme på skrivbordet.

Samma byggnadsnivåer finns att köpa, färdigmonterade och barebone. Färgerna är desamma över generationer också, kolsvart, silvergrå och marinblå. Switchar är inte annorlunda, Gateron G Pro Red, Blue och Brown. Faktum är att allt utom färgen på stabilisatorerna och formfaktorn är desamma. Om du letar efter en 65 % styrelse, gå med Q2. Om du vill ha mer funktionalitet och kraft, välj Q3.

Jag har ingen bättre rekommendation för ett tangentbord. Något som en Ducky One 3 kan ge Q3 QMK en chans, men det beror på personliga preferenser överst på prestationslistan. Om du letar efter ett billigare, trådlöst Keychron-tangentbord, kolla in K2-sortimentet.

Ducky One 3 SF Daybreak-tangentbord

Utmärkt byggkvalitet, häpnadsväckande estetik, förstklassig prestanda.

Amazon

139,00 USD
 

Ska du köpa Keychron Q3 QMK?

Jag rekommenderar starkt detta tangentbord för både nybörjare och entusiaster. Med ett verkligt brett utbud av anpassningsalternativ, slitstark hållbarhet, seriös stil och skrivkänsla som inte konkurrerar med någon, finns det få anledningar att inte rekommendera Keychron Q3 QMK. En av dem är programvaran; om du förstår att gå in att det är lite av en process, kommer du att ha en mycket bättre tid än om du förväntar dig en plug-and-customize-upplevelse.

Det sa, när du väl har sparat dina favoritljuseffekter och sällan behöver använda programvaran, eller inte bryr dig så mycket om RGB-belysning i allmänhet, är det här kortet ett nöje att skriva på. Om du inte gillar hur det känns idag, byt det imorgon—Keychron gjorde det lika enkelt som några brytare att dra och skruva av. Och om du aldrig har använt ett handledsstöd av trä, prova det här.

Betyg: 8/10 Pris: 174 USD Köp Nu

Här är vad vi gillar

 • Ofläckade tangenttryckningar
 • Snygga designalternativ
 • Trähandledsstöd
 • Hot-swappable
 • Tålig byggkvalitet

Och vad vi inte gör

 • Programvaruinstallation< /li>
 • Pingande ljud på vissa tangenter
 • Inga vinkeljusteringar