Joe Biden beroept zich op Defense Production Act voor formuletekort

0
46

De Amerikaanse president Joe Biden (Reuters)

De Amerikaanse president Joe Biden deed een beroep op de Defense Production Act om de productie van zuigelingenvoeding te versnellen en gaf toestemming voor vluchten om leveringen uit het buitenland te importeren , terwijl hij geconfronteerd wordt met toenemende politieke druk vanwege een binnenlands tekort veroorzaakt door de veiligheidsgerelateerde sluiting van de grootste fabriek voor formules van het land.

De order van de Defense Production Act vereist dat leveranciers van formulefabrikanten bestellingen van die bedrijven vóór andere klanten uitvoeren, in een poging om productieknelpunten te elimineren. Biden machtigt het ministerie van Defensie ook om commerciële vliegtuigen te gebruiken om formuleleveringen die voldoen aan de federale normen van het buitenland naar de VS te vliegen, in wat het Witte Huis “Operatie Fly Formula” noemt.

Leveringen van babyvoeding in het hele land zijn ernstig beperktin de afgelopen weken, na een terugroepactie van Abbott Nutrition in februari, verergerde de voortdurende verstoringen van de toeleveringsketen bij formulefabrikanten, waardoor er minder opties in de winkelrekken achterbleven en steeds angstigere ouders die moeite hadden om voeding voor hun kinderen te vinden.

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

“Ik weet dat ouders in het hele land zich zorgen maken over het vinden van voldoende flesvoeding om hun baby's te voeden,” Biden zei in een videoverklaring die woensdag door het Witte Huis is vrijgegeven. “Als ouder en grootouder weet ik hoe stressvol dat is.”

Het beste van Express Premium

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

DU's Hindu College professor gearresteerd voor post op ‘ Shivling&#…Premium

Naarmate de Indiase economie groeit, moeten het centrum en de staten samenwerken

Premium

Overheden moeten begrijpen dat middelen in vertrouwen worden gehouden. Ze zijn niet…Premium

UPSC CSE-sleutel – 20 mei 2022: wat u vandaag moet lezen Meer premiumverhalen > >

De aankondiging komt twee dagen nadat de Food and Drug Administration zei dat het haar beoordelingsproces stroomlijnde om het voor buitenlandse fabrikanten gemakkelijker te maken om meer formules naar de VS te verzenden.

In een brief woensdag aan het ministerie van Volksgezondheid en Human Services en de Ministerie van Landbouw, gaf Biden de agentschappen opdracht om samen te werken met het Pentagon om de komende week een overzeese levering van formules te identificeren die aan de Amerikaanse normen voldoen, zodat gecharterde vluchten van het ministerie van Defensie deze snel naar de VS kunnen vliegen.

“De invoer van babyvoeding zal een brug slaan naar deze opgevoerde productie,” Biden schreef.

Regelgevers zeiden maandag dat ze een deal hadden bereikt om Abbott Nutrition toe te staan ​​zijn fabriek in Sturgis, Michigan, de grootste fabriek voor formules van het land, die sindsdien is gesloten, opnieuw op te starten. Februari wegens besmettingsproblemen. Het bedrijf moet zijn veiligheidsprotocollen en -procedures herzien voordat de productie wordt hervat.

Na goedkeuring van de FDA, zei Abbott dat het acht tot tien weken zal duren voordat nieuwe producten in de winkels aankomen. Het bedrijf heeft geen tijdlijn vastgesteld om de productie opnieuw te starten.

“Ik heb mijn team opdracht gegeven al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat er voldoende veilige babyvoeding is en dat het bereikt snel gezinnen die het het meest nodig hebben,” Biden zei in de verklaring en noemde het “een van mijn topprioriteiten.”

De acties van het Witte Huis komen op het moment dat het door de Democraten geleide Huis woensdag twee wetsvoorstellen goedkeurde om het tekort aan babyvoeding aan te pakken, terwijl wetgevers vooruitgang willen laten zien in wat voor veel gezinnen een angstaanjagende ontwikkeling is geworden.

Een wetsvoorstel met brede tweeledige steun aangenomen met een stemming van 414-9. Het zou de secretaris van het ministerie van Landbouw de mogelijkheid geven om een ​​beperkt aantal ontheffingen af ​​te geven in het geval van een verstoring van de aanvoer. Het doel is om deelnemers aan een assistentieprogramma, algemeen bekend als WIC, de mogelijkheid te bieden om vouchers te gebruiken om formules van een producent te kopen, in plaats van beperkt te blijven tot één merk dat mogelijk niet beschikbaar is. Het WIC-programma is goed voor ongeveer de helft van de verkoop van zuigelingenvoeding in de VS.

“Ik wil tegen de moeder die worstelt zeggen dat we u in het Congres horen en dat u dit niet op uw eigen. We werken eraan om een ​​oplossing voor u te vinden,” zei de sponsor van het wetsvoorstel, Rep. Jahana Hayes, D-Conn.

De andere maatregel, een nooduitgavenwet van $ 28 miljoen om de middelen van de Food and Drug Administration te vergroten, werd aangenomen door een meerderheid van 231-192 in de partij, en het is onduidelijk of de Senaat zal meegaan.

“Dit wetsvoorstel gaat gewoon door met de Democraten’ strategie om geld te gooien naar dezelfde bureaucraten die de crisis hebben veroorzaakt en die de oplossing ervan geen prioriteit hebben gemaakt,” zei Rep. Andy Harris, R-Md.

Rep. Rosa DeLauro, de Democratische voorzitter van de House Appropriations Committee, zei dat het geld de FDA-personeelsbezetting zou vergroten om de inspecties van binnenlandse en internationale leveranciers te stimuleren, te voorkomen dat frauduleuze producten in de winkelrekken terechtkomen en betere gegevens op de markt te verkrijgen.

“Het is essentieel dat we ervoor zorgen dat de federale overheid over de middelen beschikt die ze nodig heeft om babyvoeding weer in de schappen te krijgen,” zei House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif.

Abbott's vrijwillige terugroepactie werd veroorzaakt door vier ziekten die werden gemeld bij baby's die formule in poedervorm van de plant hadden geconsumeerd. Alle vier de baby's werden in het ziekenhuis opgenomen met een zeldzame bacteriële infectie en twee stierven.

Na een inspectie van zes weken publiceerden FDA-onderzoekers in maart een lijst met problemen, waaronder lakse veiligheids- en sanitaire normen en een geschiedenis van bacteriële besmetting in verschillende delen van de fabriek. Volgens de overeenkomst van maandag moet Abbott regelmatig overleggen met een externe veiligheidsexpert om de productie opnieuw op te starten en te onderhouden.

Abbott uit Chicago heeft benadrukt dat haar producten niet direct in verband worden gebracht met bacteriële infecties bij kinderen. Monsters van de bacteriën die in de fabriek werden gevonden, kwamen niet overeen met de stammen die door federale onderzoekers van twee baby's waren verzameld.

Maar FDA-functionarissen drongen maandag terug op die redenering na een telefoontje met verslaggevers _ hun eerste keer dat ze het bedrijf publiekelijk toespraken& #8217's argument. FDA-medewerkers merkten op dat ze bij twee van de vier patiënten geen bacteriestammen konden verzamelen, waardoor hun kansen op het vinden van een match werden beperkt.

“Vanaf het begin waren we beperkt in ons vermogen om te bepalen met een causaal verband of het product aan deze vier gevallen was gekoppeld, omdat we slechts sequenties van twee hadden,” Voedseldirecteur van de FDA, Susan Mayne, zei.

Het oplossen van de schendingen die in de fabriek van Abbott zijn ontdekt, zal volgens voormalige FDA-functionarissen tijd vergen. Bedrijven moeten de faciliteit en apparatuur grondig reinigen, personeel omscholen, herhaaldelijk testen en documenteren dat er geen besmetting is.

Als onderdeel van het nieuwe importbeleid van de FDA, zeiden regelgevers dat bedrijven documentatie zouden moeten verstrekken van de inspecties van hun fabriek.