Järnvägar, IIT-Madras för att utveckla Indiens egen Hyperloop

0
47

När det är färdigt kommer det indiska systemet att vara i paritet med Virgin Hyperloop-anläggningen i USA när det gäller funktionalitet men kommer att avsevärt överträffa det när det gäller kostnad, tilläggs uttalandet.

The Indian Railways och IIT-Madras ger sig av på ett gemensamt uppdrag för att utveckla Indiens egen Hyperloop, ett nytt system som föreslår att använda magnetisk levitationsteknik i rör för att möjliggöra resor i flygplansliknande hastigheter.

< p>Det är Hyperloops lågenergibehov som har dragit järnvägen mot projektet, sade ett uttalande från ministeriet på torsdagen, som lyfter fram den hjälp denna teknik kan erbjuda när landet strävar efter att uppnå koldioxidneutralitet.

När det är färdigt kommer det indiska systemet att vara i nivå med Virgin Hyperloop-anläggningen i USA när det gäller funktionalitet men kommer att avsevärt överträffa det när det gäller kostnad, tillade uttalandet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Järnvägarna kommer också att hjälpa institutet att skapa ett Center of Excellence för Hyperloop Technologies.

Best of Express Premium

Premium

Mehbooba Mufti-intervju: ‘Naturligtvis är PDP ska slåss mot val…

Premium

Varför träffar NCP-chefen Sharad Pawar brahminska samhällsledare i Pune t…Premium

Första stoppet för Azam, son ut ur fängelset var denna SP-ledares hus

Premium

På spel i Gyanvapi, förhoppningarna om en civilisationFler premiumhistorier >> Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

Uttalandet sade att ministeriets intresse väcktes när det kom till vetskapen om att ett team på 70 IIT-Madras-studenter kallade “Avishkar Hyperloop” har arbetat med tekniken sedan 2017, och tillämpat skalbarhet och sparsamma ingenjörskoncept för ett Hyperloop-baserat transportsystem.< /p>

Teamet, tillade det, hade slutat i topp-10 globala rankingen vid SpaceX Hyperloop Pod Competition-2019, det enda asiatiska laget som gjorde det. Deras projekt vann också “Most Scalable Design Award” vid European Hyperloop Week – 2021.

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

I mars i år, enligt uttalandet, kontaktades ministeriet av IIT-Madras som föreslog att samarbeta för ett projekt för att utveckla en “kontaktlös pod-prototyp” och även den “första i sitt slag Hyperloop Test Facility” på dess Discovery Campus (på Thaiyur).

Projektkostnaden, som uppskattas av institutet, är Rs. 8,34 crore, sade uttalandet, och tillade, “när den är etablerad kommer den föreslagna anläggningen att erbjuda världens största Hyperloop Vacuum Tube som kan användas som en testbädd för ytterligare forskning om Hyperloop av Indian Railways.”