Hur man tar bort dubbletter av rader i Excel

0
148

När du arbetar med kalkylblad i Microsoft Excel och av misstag kopierar rader, eller om du gör ett sammansatt kalkylblad av flera andra kommer du att stöta på dubbletter av rader som du måste ta bort. Detta kan vara en mycket tankelös, repetitiv, tidskrävande uppgift, men det finns flera knep som gör det enklare.

RELATERAT: Hur man tar bort dubbletter eller tomma rader Från en tabell i Microsoft Excel

Komma igång

Idag kommer vi att prata om några praktiska metoder för att identifiera och ta bort dubblerade rader i Excel. Om du inte har några filer med dubbletter av rader nu kan du ladda ner vår praktiska resurs med flera dubbletter av rader skapade för den här handledningen. När du har laddat ner och öppnat resursen, eller öppnat ditt eget dokument, är du redo att fortsätta.

Alternativ 1 – Ta bort dubbletter i Excel

Om du använder Microsoft Office har du lite av en fördel eftersom det finns en inbyggd funktion för att hitta och ta bort dubbletter.

Börja med att välja de celler du vill rikta in din sökning på. I det här fallet kommer vi att välja hela tabellen genom att trycka på Ctrl+A på Windows eller Kommando+A på Mac.

När du väl har valt tabellen måste du klicka på fliken Data längst upp på skärmen och sedan välja “Ta bort dubbletter” i rullgardinsmenyn Dataverktyg som visas nedan.

Annons< br>

När du har klickat på den visas en liten dialogruta. Du kommer att märka att den första raden automatiskt har avmarkerats. Anledningen till detta är att rutan Mina data har rubriker är markerad.

I det här fallet har vi inga rubriker eftersom tabellen börjar på rad 1. Vi kommer att avmarkera rutan Mina data har rubriker. När du har gjort det kommer du att märka att hela tabellen har markerats igen och “Kolumner” avsnitt ändrat från “dubbletter” till “kolumn A, B och C.”

< /p>

Nu när hela tabellen är vald trycker du bara på “OK” för att ta bort alla dubbletter. I det här fallet har alla rader med dubblettinformation utom en raderats och detaljerna om borttagningen visas i popup-dialogrutan.

RELATERAT: Hur man enkelt väljer ett cellblock i Excel

< h2 role="heading" aria-level="2">Alternativ 2 – Avancerad filtrering i Excel

Det andra verktyget du kan använda i Excel för att identifiera och ta bort dubbletter är det avancerade filtret. Denna metod gäller även för Excel 2003. Låt oss börja om med att öppna Excel-kalkylarket. För att sortera ditt kalkylblad måste du först markera alla med Ctrl+A eller Kommando+A som visas tidigare.

När du har valt din tabell klickar du helt enkelt på fliken Data och i Sortera & Filtersektionen, klicka på “Avancerat.” Om du använder Excel 2003 klickar du på Data > Filter, välj sedan “Avancerade filter.”

Nu måste du markera kryssrutan Unique Records Only.

Annons

När du klickar på “OK,” ditt dokument bör ha alla dubbletter utom en borttagen. I det här fallet fanns två kvar eftersom de första dubbletterna hittades på rad 1.

Den här metoden förutsätter automatiskt att det finns rubriker i din tabell. Om du vill att den första raden ska tas bort måste du ta bort den manuellt i detta fall. Om du faktiskt hade rubriker snarare än dubbletter på den första raden, skulle bara en kopia av de befintliga dubbletterna ha blivit kvar.

Alternativ 3 – Byt ut

Den här metoden är utmärkt för mindre kalkylblad om du vill identifiera hela rader som är dubblerade. I det här fallet kommer vi att använda det enkla Ersätt-verktyget som är inbyggt i alla Microsoft Office-produkter. Du måste börja med att öppna kalkylarket du vill arbeta med.

När det är öppet måste du välja en cell med innehållet du vill hitta och ersätta och kopiera det. Klicka på cellen och tryck på Ctrl+C på Windows eller Kommando+C på Mac.

När du har kopierat ordet du vill söka efter måste du trycka på Ctrl+H på Windows eller Ctrl+H på Mac för att få fram ersätt-funktionen. När det är klart kan du klistra in ordet du kopierade i avsnittet Hitta vad genom att trycka på Ctrl+V eller Kommando+V.

Nu när du har identifierat vad du letar efter trycker du på “Alternativ.” Markera kryssrutan Matcha hela cellens innehåll. Anledningen till detta är att ditt ord ibland kan finnas i andra celler med andra ord. Om du inte väljer det här alternativet kan du oavsiktligt ta bort celler som du behöver behålla. Se till att alla andra inställningar matchar de som visas i bilden nedan.

Annons

Nu måste du ange ett värde i rutan Ersätt med. För det här exemplet kommer vi att använda numret “1.” När du har angett värdet trycker du på “Ersätt alla.”

Du kommer att märka att alla värden som matchade “duplicerar” har ändrats till “1.” Anledningen till att vi använde nummer ett är att den är liten och sticker ut. Nu kan du enkelt identifiera vilka rader som hade duplicerat innehåll.

För att behålla en kopia av dubbletterna, klistra helt enkelt tillbaka originaltexten i den första raden som har ersatts av 1’s.

Nu när du har identifierat alla rader med duplicerat innehåll, gå igenom dokumentet och håll ned Ctrl på Windows eller Command på Mac samtidigt som du klickar på numret för varje duplicerad rad som visas nedan.

När du har valt alla rader som behöver raderas högerklickar du på ett av de nedtonade siffrorna och väljer “Ta bort.” Anledningen till att du behöver göra detta istället för att trycka på Delete-tangenten på din dator är att det kommer att radera raderna snarare än bara innehållet.

När du är klar kommer du att märka att alla dina återstående rader är unika värden.

RELATERAT: Hur man använder villkorlig formatering för att hitta dubbletter av data i Excel

LÄS NÄSTA

  • › Hur man hittar och markerar radskillnader i Microsoft Excel
  • › Så här tar du bort dubbletter i Google Sheets
  • › Så här tar du bort mellanslag i Microsoft Excel
  • › ExpressVPN Review: En lättanvänd och säker VPN för de flesta
  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?
  • › Så här dödade Steve Jobs Adobe Flash
  • › Här är hur Mozilla Thunderbird gör comeback 2022
  • › 10 saker som blockerar din Wi-Fi-signal hemma