Hooggerechtshof behandelt de zaak Gyanvapi op vrijdag, vraagt ​​de rechtbank van Varanasi om geen verdere actie te ondernemen in de zaak

0
62

Een bank voorgezeten door justitie D Y Chandrachud zei dat ze de zaak nu om 15.00 uur op vrijdag zullen behandelen. (Bestandsfoto)

Het Hooggerechtshof stemde donderdag in met een verzoek om de hoorzitting over het pleidooi tegen de bevelen van een rechtbank in Varanasi in het Gyanvapi-geschil uit te stellen tot vrijdag en vroeg de rechtbank van Varanasi waarvoor de procedure aanhangig is om de procedure niet in behandeling te nemen. tot dan geen verdere actie in de zaak.

Een bank voorgezeten door rechter D Y Chandrachud zei dat het de zaak nu om 15.00 uur vrijdag zal behandelen nadat werd verteld dat senior advocaat Hari Shankar Jain, die de hindoe vertegenwoordigt partij voor de rechtbank van Varanasi en verhinderd was op de laatste hoorzitting, was pas woensdag uit het ziekenhuis ontslagen.

Lees ook |RSS op Gyanvapi: Tijd om historische feiten in het juiste perspectief te plaatsen

Senior advocaat Huzefa Ahmadi, die voorkwam voor het Comité van Beheer van Anjuman Intezamia Masjid, Varanasi, vertelde de bank die ook rechter P S Narasimha omvatte dat zijn “enige vrees is dat er een aanvraag is ingediend om een ​​muur bij de wazu khana te slopen” en de procedure loopt.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De rechtbank merkte vervolgens op dat de procedure niet kan worden voortgezet als de zitting wordt uitgesteld.

Best of Express Premium

Premium

DU's Hindu College professor gearresteerd voor post op "Shivling&#…

Premium

UPSC CSE-sleutel – 20 mei 2022: wat je nodig hebt om vandaag te lezenPremium

Op proef MVA govt als BJP, Center nemen het tegen elkaar op in rechtbanken

Premium

Uitgelegd: de zaak Krishna Janmabhoomi in Mathura en de uitdaging om … Meer Premium-verhalen >>

De bank vertelde advocaat Vishnu Shankar Jain, die het verzoek om uitstel deed, dat ze, gezien de vrees van de andere partij, niet moesten aandringen op een hoorzitting voor de rechtbank op donderdag.

De raadsman ging akkoord met de suggestie en de rechtbank nam dit op en droeg de rechtbank op strikt te handelen in termen van zijn eerdere bevel en af ​​te zien van verdere actie in de rechtszaak.

Op 17 mei deed de SC terwijl hij weigerde de procedure voor een rechtbank in Varanasi aan te houden over zaken die verband houden met het moskeecomplex Kashi Vishwanath-tempel-Gyanvapi, de magistraat van het district Varanasi gevraagd om het gebied te beveiligen waar een Shivling zou zijn gevonden tijdens een videografisch onderzoek van het moskeegebied zonder het belemmeren of beperken van de rechten van moslims op toegang tot en het aanbieden van namaz in de moskee.

Toen ze een petitie hoorden van vijf hindoeïstische vrouwen die toegang zochten om te bidden bij “een heiligdom achter de westelijke muur van het moskeecomplex”, de Varanasi De rechtbank had op 8 april advocaat-commissaris Ajay Kumar Mishra aangesteld om een ​​inspectie van de site uit te voeren, “videografie van de actie voor te bereiden” en een rapport in te dienen. De moskeecommissie vocht dit aan voor het Hooggerechtshof van Allahabad, dat het pleidooi op 21 april verwierp. De commissie stapte vervolgens naar het Hooggerechtshof.