Fungerar AirPods med Android?

0
50
Framesira/Shutterstock.com figur>

Apple AirPods är perfekta när de paras ihop med en iPhone, men vad händer om du har en Android-smarttelefon eller surfplatta? Den goda nyheten är att alla modeller av AirPods levererar grundläggande funktionalitet, men du kommer att gå miste om några trevliga funktioner.

Android ser AirPods som standard Bluetooth-hörlurar

Alla modeller av AirPods fungerar som standard Bluetooth-hörlurar, som kan användas av nästan vilken enhet som helst med Bluetooth-ljudfunktion. Allt du behöver göra för att använda dem trådlöst med din Android-smarttelefon eller surfplatta är att para ihop dem manuellt.

RELATERATSå här ansluter du AirPods till Android

Detta skiljer sig lite från hur parning fungerar på en iPhone eller iPad, där du helt enkelt öppnar ditt AirPods-fodral och trycker på anslut. På en Android-enhet måste du para ihop dem på vanligt sätt.

Öppna först AirPods-fodralet och tryck och håll ned knappen på baksidan tills indikatorlampan blinkar vitt. Gå nu till Inställningar på din Android-enhet, navigera till Bluetooth & Enhetsanslutning > Bluetooth och se till att Bluetooth är aktiverat. Tryck nu på Parkoppla ny enhet och välj dina AirPods från listan.

Annons

Dina AirPods ska nu fungera precis som alla andra par Bluetooth-hörlurar du äger. Om du vill använda dem med en annan enhet, måste du följa parningsproceduren igen.

Vilka AirPods-funktioner fungerar med Android?

Förutom att fungera som vanliga stereohörlurar kan AirPods Pro-modeller fortfarande använda aktiv brusreducering och transparensläge. Att växla mellan de två fungerar precis som det gör på en iPhone: genom att klämma och hålla i skaftet på någon av hörsnäckorna tills du hör ljudet.

RELATERATVad är transparensläge och hur fungerar det i hörlurar?

Transparensläget är användbart eftersom det låter dig höra omvärlden medan du bär dina AirPods. Det betyder att du inte behöver ta fram en hörsnäcka för att höra vad någon säger, även om du kanske vill pausa eller sänka musiken för att göra det enklare. Vid låga volymer är detta en säkerhetsfunktion eftersom den låter dig lyssna på musik, podcaster eller ljudböcker utan att tappa koll på omvärlden.

Förutom brusreducering och transparensläge fungerar även standardgester. Detta inkluderar den grundläggande dubbeltryckningen på AirPods (för att spela eller pausa musik), plus mer djupgående enkelklämning (spela/pausa), dubbelpressning (hoppa framåt) och trippelklämning (hoppa bakåt).

< h2 role="heading" aria-level="2">Vilka AirPods-funktioner fungerar inte med Android?

Många Apple-centrerade funktioner fungerar inte på Android, till exempel den snabba installationsprocessen när du först ansluter dina hörlurar till en iPhone. Android-enheter måste paras ihop manuellt, och det betyder också att Android-användare går miste om den automatiska växlingsfunktionen som gör AirPods så bra för Apple-användare.

Om du har en iPhone, en iPad och en Mac, dina AirPods växlar automatiskt mellan enheter som är ihopkopplade med samma Apple-ID. Det betyder att du bara behöver para ihop dina AirPods med en enda enhet. Android-användare måste para ihop sina AirPods med varje separat enhet de vill använda.

Apple

En annan potentiellt användbar funktion som Android-användare missar är rösthjälp via Siri. Eftersom Siri är en endast Apple-funktion, är “Hej, Siri” alltid lyssnande trigger fungerar inte här. Android-användare kommer inte att kunna använda sin valda assistent med AirPods (även om det finns appar som kan hjälpa till med detta).

Annons

Att kunna kontrollera dina AirPods’ batteri med en widget på iOS gör det enkelt att veta när dina hörlurar behöver laddas. Apple har till och med Siri-funktionalitet för att hantera detta, om du vill. Precis som röstassistenter har Android-användare inget sätt att aktivera detta utan hjälp av ytterligare appar.

Apples användbara “Hitta mitt” app gör det enkelt att hitta din iPhone, Mac, AirTags och AirPods. Eftersom funktionen är beroende av att medföljande Apple-enheter fungerar, kommer AirPods som är ihopparade med en Android-telefon inte att uppdateras på “Hitta min” nätverk, och kommer därför inte att kunna spåras via iCloud.

AirPods Pro-användare kan använda “Ear Tip Fit Test” under AirPods Pro-inställningarna (tillgänglig genom att trycka på knappen “i” bredvid dina AirPods under Inställningar > Bluetooth). Detta kontrollerar om ditt nuvarande val av öronproppar (små, medelstora eller stora) passar eller inte, men det är inte tillgängligt på Android. Lyckligtvis är det ganska lätt att avgöra när spetsarna är för stora eller små (de kanske inte passar, kan falla ut eller tid eller orsaka överdrivet ljudläckage).

En annan Apple-exklusiv funktionen är möjligheten att anpassa dina AirPods-kontroller. Medan AirPods som standard kommer att använda enkel uppspelning/paus för dubbeltryck och AirPods Pro kan använda enkla, dubbla och trippel squeeze gester; på iPhone och iPad är det möjligt att göra mer än så här.

Slutligen kommer Android-användare att gå miste om in-ear-detektering som möjliggör automatisk uppspelning och paus av musik eller poddsändningar när du placerar en AirPod i eller tar bort den från örat. Lyckligtvis kan liknande funktionalitet uppnås med en app.

Vissa funktioner fungerar med appar från tredje part

Det finns några tredjepartsappar för Android som kan återställa några av dessa saknade funktioner. Detta inkluderar en batterinivåindikator, in-ear-detektering och möjligheten att utlösa röstassistenten du väljer när du bär dina AirPods.

Assistentutlösare

Annons

Dessa appar inkluderar AndroPods och Assistant Trigger (för alla tre funktionerna) och AirBattery (för batterinivå). Dessa appar är gratis men full funktionalitet kräver ett köp i appen. Rapporter om hur bra dessa appar fungerar är blandade, så du kanske vill justera dina förväntningar om du förväntar dig kompatibilitetsnivåer för iPhone.

Övrigt Saker att tänka på

När du använder AirPods med en Android-enhet tar ljudkvaliteten ett dyk jämfört med att använda samma hörlurar på en iPhone. Detta beror på att AirPods förlitar sig på AAC-codec, som tenderar att fungera bättre på en iPhone. SoundGuys har en artikel som förklarar in- och utsidan av detta fenomen, vilket innebär ett högre ljudnivå på Android samt en tendens för plattformen att avprioritera Bluetooth-kodning till förmån för energieffektivitet.

Detsamma. problem uppstår inte på iOS eftersom Apple hanterar ljudströmning på olika sätt. Det finns bättre trådlösa hörlurar som använder olika codecs som SBC och LDAC som är bättre designade för Android-plattformen.

Bör du köpa AirPods för din Android-enhet?

Om du har ett par AirPods som du främst använder med din iPhone, är det ingen skada att ansluta dem till din Android-enhet för att lyssna på en podcast eller ta ett telefonsamtal. Du kan till och med komma undan med att strömma musik om du inte är alltför bråkad om AAC-strömningskvalitet.

Samsung

Men du bör inte gå ut och köpa AirPods specifikt för användning med din Android-enhet. Det är bättre att köpa något som är designat med funktioner som är specifika för din enhet (som Samsung Galaxy Buds 2, ovan), eller något till ett mer rimligt pris. Det är värt att kolla in ReviewGeek’s bedömning av Googles Pixel Buds A-Series, som bara kostar 99 USD.

Annons

Bortsett från problem med streamingkvalitet, går du miste om funktionerna som används för att motivera Apples premiumpris. På en iPhone levererar AirPods och AirPods Pro bra ljudkvalitet, men det är alla andra funktioner som att sömlöst kunna byta enheter, trigga Siri och ställa in dem på några sekunder som gör dem till en värdefull investering.

Trådlösa hörlurar för användning med Android

Det finns ett utbud av hörlurar till olika prisklasser för Android-användare som vill ha anständigt trådlöst ljud. För något jämförbart med AirPods Pro (våra topprankade öronsnäckor för iPhone) titta då på Sony WF-1000XM4 som har klassens bästa brusreducering och stöd för LDAC.

Bästa brusreducerande trådlösa hörlurarna

Sony WF-1000XM4

Njut av flera ljudlägen och bekväma polyuretanspetsar som formar sig efter din hörselgång för ännu bättre tätning.

Amazon

$278.00
 

Best Buy

$279.99
 < /p>

Istället för att köpa AirPods för användning med Android, kolla in vår bästa sammanfattning av trådlösa hörsnäckor istället. Du kan spara lite pengar på billigare hörlurar med liknande funktioner, eller spendera lite mer för att få några hörlurar som får ut det mesta av din smartphone.

RELATERAT: De bästa trådlösa hörlurarna 2022

LÄS NÄSTA

  • › Så här dödade Steve Jobs Adobe Flash
  • › 10 saker som blockerar din Wi-Fi-signal hemma
  • › ExpressVPN Review: En lättanvänd och säker VPN för de flesta
  • › Här är hur Mozilla Thunderbird gör comeback 2022
  • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri
  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?