Ford försenar en F-150 Lightning Launch Feature

0
55
Ford

Den spännande nya Ford F-150 Lightning EV skickas äntligen till köpare, men det ser ut som att en av de många utlovade funktionerna inte kommer att vara tillgänglig, åtminstone inte ännu. Vi pratar om “Telefon som nyckel,” som låter ägare öppna och använda fordonet utan fjärrkontroll.

På utvalda moderna fordon, från Tesla till Mustang Mach-E, kan ägare välja att använda sin smartphone som en digital bilnyckel. På så sätt behöver du bara gå fram till F-150 Lightning, och så länge som telefonen är i fickan och du har FordPass-appen låser den upp din bil automatiskt.

< p>Funktionen har flera andra fördelar, inklusive att starta lastbilen, öppna bakluckan och utföra andra uppgifter, men den är inte utan nackdelar eller potentiella problem.

Denna vecka, Lightning-ägare eller reservation innehavare började få e-postmeddelanden som “Telefon som en nyckel” för F-150 Lightning levereras inte med lastbilen. Funktionen står inför en fördröjning, kan inte aktiveras och bör komma via en programuppdatering senare i år.

RELATERATFord hittade den enklaste lösningen på den globala chipbristen

Medan Fords kommunikation inte förklarade varför funktionen utsätts för en fördröjning, beror det troligen på säkerhet och sårbarheter. Vi har sett situationer där Tesla-fordon hackas genom den här funktionen, och i vissa fall kan hackare aktivera kallelsefunktionen och få bilen att köra iväg.

Vi har hört talas om liknande potential problem med Fords telefon som en nyckelfunktion, plus att tjänsten redan har några problem, enligt Mustang Mach-E-ägare. Som sagt, Ford nämnde inte specifikt några problem, sårbarheter eller potentialen för hacks. Vi är inte säkra på varför Ford valde att fördröja funktionen, men det gjorde det.

Oavsett vilket kommer Ford F-150 Lightning-ägare inte att kunna använda den här funktionen förrän den aktiveras genom en mjukvaruuppdatering senare i år.

via InsideEVs