EPF renteinntekter: Forespørsler fra myndighetene om å justere skattenormer

0
44

Budsjettet FY23 introduserte beskatning av renteinntekter på bidrag til EPF utover Rs 2,5 lakh (for privat ansatte) og Rs 5 lakh (for offentlig ansatte).

Regjeringen kan vurdere forslag om å endre normer for skatteplikt av renteinntekter opptjent av abonnenter av Ansatte’ Provident Fund Organization (EPFO), sa en høytstående tjenestemann. Finansdepartementet vil også avklare tvil om anvendeligheten av den nye bestemmelsen om skattefradrag ved kilden (TDS) angående fordeler eller fordeler mottatt i en virksomhet eller yrke.

“EPFO-sirkulære (om TDS) er en sak som vi vurderer. Folk har bedt om at det skal være på uttaksbasis og ikke på periodiseringsbasis. Dette er under behandling i regjeringen. Jeg kan ikke si så mye om det. Dette er en av mange saker som diskuteres jevnlig,” Fellessekretær i finansdepartementet Kamlesh C Varshney sa onsdag.

“Dette er et område der ingen betalte skatt til tross for at de mottok fordeler og fordeler i løpet av virksomheten og yrket … vi skal avklare de praktiske vanskelighetene før 1. juli” sa han, i samhandling med medlemmer av bransjeorganet Assocham.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Budget FY23 introduserte beskatning av renteinntekter på bidrag gitt til EPF utover Rs 2,5 lakh (for privat ansatte) og Rs 5 lakh (for offentlig ansatte). Den brakte også inn en ny seksjon 194R i inntektsskatteloven som krever fradrag av skatt ved kilden med en sats på 10 prosent, av enhver person, som gir noen fordeler eller fordeler som overstiger Rs 20 000 i løpet av et år til en beboer, som oppstår fra virksomheten eller yrket til en slik innbygger. Bestemmelsen trer i kraft fra 1. juli.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-nøkkel – 20. mai 2022: Det du trenger å lese i dag

Premium

Forklart: Krishna Janmabhoomi-saken i Mathura, og utfordringen til …

Premium

Bhool Bhulaiyaa 2 filmanmeldelse: Tabu ruver over alle i denne Kartik …

Premium

S Somanath: «Private aktører i romsektoren kan øke forsvaret, mann ufactu…Flere premiumhistorier >>