EPF ränteintäkter: Regeringens vägande begäranden om justeringar av skattenormer

0
57

Budgeten för FY23 införde beskattning av ränteintäkter på bidrag till EPF utöver Rs 2,5 lakh (för privatanställda) och Rs 5 lakh (för statligt anställda).

Regeringen kan överväga förslag om ändrade normer för beskattning av ränteinkomster som intjänats av abonnenter på Anställda’ Provident Fund Organisation (EPFO), sa en hög tjänsteman. Finansministeriet kommer också att klargöra tvivel om tillämpligheten av den nya bestämmelsen om källskatteavdrag (TDS) avseende förmåner eller förmåner som erhålls i ett företag eller yrke.

“EPFO-cirkulär (om TDS) är en fråga som vi behandlar. Människor har begärt att det ska vara på uttagsbasis och inte på periodiseringsbasis. Detta är under övervägande av regeringen. Jag kan inte säga så mycket om det. Dessa är en av många frågor som diskuteras regelbundet,” Gemensam sekreterare i finansministeriet Kamlesh C Varshney sa på onsdagen.

“Det här är ett område där ingen betalade skatt trots att de fick förmåner och förmåner i sin verksamhet och yrke … vi ska klargöra de praktiska svårigheterna före den 1 juli” sa han och interagerade med medlemmar av branschorganet Assocham.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Budget FY23 införde beskattning av ränteintäkter på bidrag till EPF utöver Rs 2,5 lakh (för privatanställda) och Rs 5 lakh (för statligt anställda). Det införde också en ny sektion 194R i inkomstskattelagen som kräver avdrag för skatt vid källskatten med en skattesats på 10 procent, av vilken person som helst, som tillhandahåller någon förmån eller förmån som överstiger Rs 20 000 per år till en invånare, som uppstår från sådan invånares verksamhet eller yrke. Bestämmelsen träder i kraft den 1 juli.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-nyckel – 20 maj 2022: Vad du behöver att läsa idag

Premium

Förklarat: Krishna Janmabhoomi-fallet i Mathura och utmaningen att …

Premium

Bhool Bhulaiyaa 2 filmrecension: Tabu tornar upp sig över alla i denna Kartik …

Premium

S Somanath: “Privata spelare i rymdsektorn kan stärka försvaret, man ufactu…Fler premiumhistorier >>