Delhi vertrouwelijk: congres plant nog een mini-shivir met 120-tal leiders

0
57

Congresvoorzitter Sonia Gandhi (Express/Illustration)

Het besluit van het congres om zijn ministers, PCC-werkleiders en nationale woordvoerders niet uit te nodigen voor de Udaipur Chintan Shivir had leidde tot veel brandend maagzuur. De partij plant nu een daglange sessie met hen, die zal worden bijgewoond door congreschef Sonia Gandhi en de hoogste leiding. De partij regeert in Rajasthan en Chhattisgarh en deelt de macht in Maharashtra en Jharkhand. Het heeft ongeveer 70 werkende presidenten in alle staten. In totaal zal de mini-shivir dus worden bijgewoond door ongeveer 120 leiders.

Reis naar Londen:De timing van Rahul Gandhi's reis naar Londen om een ​​internationale conferentie bij te wonen en een lezing over India te houden aan de Universiteit van Cambridge heeft velen geamuseerd, aangezien het midden in de zoveelste ronde van spraakmakende exits uit het Congres is gekomen. Maar Rahul is niet de enige die het evenement op vrijdag bijwoont. Verschillende oppositieleiders zullen naar verwachting de conferentie 'Ideas For India' bijwonen, georganiseerd door Bridge India, een non-profit denktank. Onder de sprekers op de website zijn RJD-leider Tejashwi Yadav en partijparlementslid Manoj Kumar Jha, TRS-leider KT Rama Rao, algemeen secretaris van de CPM Sitaram Yechury, Trinamool Congress-parlementslid Mahua Moitra, congreslid Salman Khurshid en Sam Pitroda, en Pradyot Manikya, de leider van Tripura's Indigenous Progressive Regional Alliance. Naast de conferentie zal Rahul maandag op de Universiteit van Cambridge een lezing houden over 'India op 75'.

Serviceregels:Stationschefs van Spoorwegen willen op 31 mei massaal met verlof gaan vanwege hun verschillende eisen. Het blijkt echter dat het niet zo eenvoudig zal zijn. Sommige zonale spoorwegen, waaronder de North Central Railway, hebben brieven gestuurd waarin de aandacht wordt gevestigd op de DoPT-regels, die zeggen dat het recht om een ​​vereniging te vormen geen garantie is voor het stakingsrecht. De betrokken verticale hoofden in zones zijn dienovereenkomstig geïnstrueerd om ervoor te zorgen dat de treinoperaties, waarvan de stationsmeesters een essentieel onderdeel zijn, niet worden verstoord op 31 mei.

Best of Express Premium

Premium

DU's Hindu College professor gearresteerd voor post op ‘ Shivling&#…Premium

UPSC CSE Key – 20 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Ter terechtzitting MVA-regering als BJP, Center neemt het tegen elkaar op in rechtbanken

Premium
Uitgelegd: de zaak Krishna Janmabhoomi in Mathura, en de uitdaging om … Meer premiumverhalen >&gt ;