Delhi Konfidentiellt: Kongressen planerar ytterligare en mini-shivir med 120-tal ledare

0
52

Kongressens ordförande Sonia Gandhi (Express/Illustration)

Kongressens beslut att inte bjuda in sina statsministrar, PCC-arbetande chefer och nationella talespersoner till Udaipur Chintan Shivir hade ledde till mycket halsbränna. Partiet planerar nu en dagslång session med dem, där kongresschefen Sonia Gandhi och den högsta ledningen deltar. Partiet styr i Rajasthan och Chhattisgarh och delar makten i Maharashtra och Jharkhand. Det har cirka 70 arbetande presidenter i alla stater. Så totalt kommer mini-shivir att delta av cirka 120 ledare.

Londonresa:Tidpunkten för Rahul Gandhis resa till London för att delta i en internationell konferens och hålla ett föredrag om Indien vid University of Cambridge har roat många, med tanke på att det har kommit mitt i ännu en omgång av högprofilerade utträden från kongressen. Men Rahul är inte ensam om att delta i evenemanget på fredag. Flera oppositionsledare förväntas delta i konferensen “Ideas For India” som anordnas av Bridge India, en ideell tankesmedja. Bland dem som listas som talare på dess webbplats är RJD-ledaren Tejashwi Yadav och partiledamoten Manoj Kumar Jha, TRS-ledaren K T Rama Rao, CPM:s generalsekreterare Sitaram Yechury, Trinamool Kongress MP Mahua Moitra, kongressens Salman Khurshid och Sam Pitroda, och Pradyot Manikya, ledare för Tripura's Indigenous Progressive Regional Alliance. Förutom konferensen kommer Rahul att hålla ett föredrag om “India at 75” på måndag vid University of Cambridge.

Serviceregler:Stationsmästare på Järnvägar vill gå på massledighet den 31 maj på grund av sina olika krav. Det visar sig dock att det inte kommer att bli så lätt. Vissa zonbaserade järnvägar, inklusive North Central Railway, har skickat ut brev som riktar uppmärksamheten mot DoPT-reglerna, som säger att rätten att bilda en förening inte garanterar strejkrätten. Så vertikala chefer som är berörda i zoner har instruerats i enlighet därmed att säkerställa att tågdriften, där stationscheferna är en viktig del, inte störs den 31 maj.

Best of Express Premium

Premium

DU’s Hindu College-professor greps för post den ‘ Shivling&#…

Premium

UPSC CSE Key – 20 maj 2022: Vad du behöver läsa idag

Premium

På rättegång MVA-regeringen som BJP tar Center ut varandra i domstolar

Premium
Förklarat: Krishna Janmabhoomi-fallet i Mathura, och utmaningen att …Fler premiumhistorier >&gt ;