De kosten van binnenlandse LPG-cilinders overschrijden Rs 1.000 terwijl het tarief stijgt met Rs 3,50

0
43

De prijs van LPG is sinds november 2020 constant gestegen, waarbij de prijs van een cilinder van 14,2 kg in Delhi tijdens de periode met meer dan Rs 400 of bijna 70 procent is gestegen. (Bestandsfoto)

De prijs van binnenlandse LPG werd donderdag verhoogd met Rs 3,50 per cilinder, in de tweede beweging deze maand te midden van hoge internationale prijzen voor ruwe olie. Hiermee overschrijden de kosten van een cilinder nu de Rs 1.000, volgens persbureau ANI.

De kosten van een commerciële cilinder zijn ook met Rs 8 verhoogd. Met de prijsstijging kost een binnenlandse LPG-cilinder vanaf vandaag Rs 1.003 in Delhi en Mumbai, Rs 1.029 in Kolkata en Rs 1.018.5 in Chennai.

< p>De prijs van LPG is gekoppeld aan de internationale prijzen van LPG, die zijn gestegen als gevolg van zorgen over de bevoorrading als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. De prijs van LPG is sinds november 2020 constant gestegen, waarbij de prijs van een cilinder van 14,2 kg in Delhi in die periode met meer dan Rs 400 of bijna 70 procent is gestegen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Een gestage stijging van de prijs van ruwe olie als gevolg van een herstel van de vraag na Covid-gerelateerde beperkingen, langzaam herstel van de productie van ruwe olie door olie-exporterende landen en het conflict tussen Rusland en Oekraïne hebben bijgedragen aan de stijgende LPG-prijzen.

Best of Express Premium

Premium

S Somanath: 'Privéspelers in de ruimtesector kunnen de verdediging versterken , fabrikant…Premium

Afghaanse economie aan flarden, relaties in de wacht, Delhi en Kabul handel via D…< figuur>Premium

Uitgelegd: NAVO-uitbreiding & Rusland

Premium

Uitgelegd: waar de roepie naartoe gaat en wat de daling betekent voor de consument… Meer Premium Stories >>

De prijsstijging komt op een moment dat de subsidies voor kookgas voor de meeste consumenten zijn afgeschaft. In mei 2020 heeft de regering de subsidies op LPG-cilinders stopgezet via haar regeling voor rechtstreekse overdracht van voordelen aan alle consumenten, waarbij klanten in afgelegen gebieden worden uitgesloten die te maken hebben met hoge binnenlandse vrachtkosten van havens naar bottelarijen.

Meer dan 70 procent van de Indiase bevolking huishoudens gebruikten LPG als primaire kookbrandstof en 85 procent had in maart 2020 een LPG-aansluiting, blijkt uit onderzoek van de Raad voor Energie, Milieu en Water.