De bästa VHS till digitala konverteringssatserna

0
163
Irina Spirid/Shutterstock.com< /figure>

Vad man ska leta efter i VHS till digitala konverteringssatser

Det finns sätt att konvertera dina videoband till digitala format utan ett konverteringspaket. Men för användare som inte är tekniskt kunniga kan konverteringsprocessen vara förvirrande och utmanande. Allt-i-ett-konverteringssatser gör processen mycket enklare. Dessa kit innehåller allt du behöver, förutom en dator och en videobandspelare. Om du inte har en spelare som fortfarande fungerar måste du köpa en.

Inkluderade komponenter: VHS till digitala konverteringssatser bör innehålla alla de delar som behövs för att slutföra uppgiften. Komponenter inkluderar omvandlarboxen, anslutningskablar och den nödvändiga programvaran som du behöver installera på din dator.

Kompatibilitet:Se till att du köper omvandlarsatsen som är kompatibel med din dator. Kiten som visas i den här artikeln har versioner för både Mac och Windows. Så dubbelkolla bara vilken du köper innan du betalar för den.

Videoupplösning: Gamla VHS-band har notoriskt låg videoupplösning. De bästa konverteringssatserna kan uppskala VHS-innehåll till standardupplösning. Tyvärr är HD-konvertering lite mycket även för dessa produkter.

Exportera format: Innan du börjar processen måste du välja vilket digitalt format du vill konvertera dina band till. Det vanligaste videoformatet är MP4. Men ibland kan du behöva konvertera till ett annat format. Tyvärr är det bara en av produkterna i den här artikeln som gör mer än MP4. Du kanske vill investera i ett program för att konvertera videoformat.

Videostandarder som stöds: Beroende på var du bor eller var dina videoband kom ifrån kan du stöta på kompatibilitetsproblem mellan NTSC- och PAL-standarderna. Om du bor utanför USA, dubbelkolla vilken regional standard dina band är i innan du påbörjar konverteringsprocessen.

Bränningsmöjlighet: Om du vill titta på dina videoband via din optisk skivspelare (DVD eller Blu-ray), väljer du en produkt som kan bränna skivor. Om programmet du väljer inte kan göra det, måste du köpa programvara för skivbränning och en skivbrännare.

Fristående omvandlare:Två av produkterna nedan kräver ingen dator för att digitalisera dina videoband. Du ansluter helt enkelt inspelningsboxen till en analog enhet och spelar in innehåll direkt till ett USB-minne eller SD-kort.

 

Bäst för de flesta användare: VIDBOX Video Conversion Suite

VIDBOX

Proffs

 • ✓ Tillgänglig för Windows och Mac
 • ✓ Fullständig regionkodskompatibilitet
 • ✓ Valfri DVD-brännare

Nackdelar

 • ✗ Kräver en dator
 • ✗ Mac-versionen spelas bara in i MP4

VIDBOX är ett utmärkt val för VHS till digital konvertering. Den medföljande omvandlarboxen har uttag för RCA-, USB- och XLR-kablar (XLR-sladd ingår ej). Du kan ansluta den till videobandspelare, videokamera eller dator, så det är en ganska mångsidig enhet.

VIDBOX kommer i tre versioner, en för Windows, en för Mac och en svit som innehåller båda iterationerna. Kombisviten är perfekt för användare som äger både Windows- och Mac-maskiner.

VIDBOX kan konvertera dina band till 720×480 upplösning för Windows-versionen, men bara 640×480 för Mac, vilket är lite nedslående. Detta är dock den enda produkten som konverterar till andra format än MP4. VIDBOX kan konvertera ditt analoga innehåll till DVD och MPEG-2 också. Mac är begränsad till MP4, en annan besvikelse.

Denna produkt är också kompatibel med alla regionala standarder, inklusive NTSC, PAL och SECAM. Så oavsett var du bor eller var dina band kommer ifrån kan du föreviga dem i digitalt format.

En annan funktion som är värd att nämna är att den kan konvertera videoinnehåll till ett ljudformat. Det är bekvämt om du har fångat ett tal eller en konsert med din VHS-videokamera och bara vill ha ljudversionen av föreställningen.

VIDBOX Video Conversion Suite

Konvertera dina band enkelt på både PC och Mac

Amazon

$79.57
$99.99 Save 20%

Bästa produktval: Diamond VC500 Digital Converter

Diamond

Proffs

 • ✓ Både fristående och datorversion tillgänglig
 • ✓ Inbyggd skärm visar vad som fångas
 • ✓ Datorversioner inkluderar videoredigeringsprogram

Nackdelar

 • ✗ Producerar endast i MP4-filer
 • ✗ Lagringsenheter ingår inte

Diamond har tre versioner av sin analog-till-digitala produkt. Den första är VC500 Digital Converter, en fristående enhet som ansluts direkt till din videobandspelare eller videokamera. När du är ansluten behöver du bara spela upp innehållet du vill digitalisera och trycka på spela in på inspelningsrutan.

Den 3,5-tumsskärmen visar dig vad som spelas, så att du kan pausa när som helst, så att du bara fångar det innehåll du vill ha. Du kan spara inspelad film till antingen ett USB-minne eller ett SD-kort med upp till 512 GB lagringskapacitet.

När de har tagits kan du använda dina nyligen digitaliserade videor med valfritt redigeringsprogram, skivbrännare eller media spelare. Du kan till och med använda HDMI-porten för att ansluta till en TV eller annan skärm och titta direkt från enheten. Den enda stora nackdelen med den fristående produkten är att den bara spelar in i MP4-format. Så om du behöver något annat än det måste du använda en filformatskonverterare.

Om du föredrar att spela in dina videofilmer med en dator finns VC500 Digital Converter även tillgänglig för både PC och Mac. Processen är densamma, förutom att du har all kraft från din dators överlägsna processor, större bildskärm och inbyggda hårddisk.

Datorversionerna av omvandlaren kommer också med en kopia av Cyberlinks videoredigeringsprogram: PowerDirector, så att du enkelt kan importera, redigera och förbättra dina analoga bilder precis som du vill ha det. En annan fördel med datorversionerna är att de kostar cirka 100 USD mindre än det fristående erbjudandet.

Diamond Multimedia VC500ST One Touch Fristående Digital Converter: Spela in/spela in video från VHS, HI8, videokamera, digitalbox eller valfri källa med komposit/S-Video RCA AV-utgångar

The Diamond VC500 Digital Converter gör att du kan konvertera VHS till digital med eller utan dator.

Amazon

$136.99
 

Best Standalone Recorder: ClearClick Video to Digital Converter

ClearClick

Pros

 • ✓ Ingen dator krävs
 • ✓ Fångar från nästan vilken analog videoenhet som helst
 • ✓ Displayen visar inspelning i realtid

Nackdelar

 • ✗ Ingen datorversion tillgänglig
 • ✗ Programvara för videoredigering kostar extra

ClearClick Video to Digital Converter 2.0 är en annan fristående inspelningsenhet som gör mer än att konvertera VHS-band. Den kan också spela in innehåll från en DVD-spelare, DVR-enhet, retrospelsystem och mer. Du kan använda den på vilken analog enhet som helst med en RCA- eller S-Video-anslutning. Så om du har väntat på att spela in din snabbkörning av Super Mario Bros för att ladda upp till internet, är den här enheten ett enkelt sätt att göra det.

Precis som Diamonds fristående inspelare har ClearClick en display där du kan se vad som är inspelningen i realtid. Den har också samma lagringsschema: USB-minnen och SD-kort (ingår ej). Och precis som Diamond har den en HDMI-utgångsport. Detta gör att du kan ansluta inspelningsboxen direkt till en tv eller skärm med en HDMI-ingång. Så du behöver inte använda en dator för att titta på, bränna en DVD eller någon annan rigamarol som behövs för att visa infångade bilder på en annan skärm än din dators.

Denna enhet är helt datorfri. Till skillnad från Diamond finns det inga versioner för din dator. Om du vill få dina inspelade bilder till din lokala hårddisk måste du sätta i flash-enheten eller SD-kortet du använde för att fånga in bilderna i din dator. Då kan du göra vad du vill med den. Och ClearClick säljer också denna produkt tillsammans med ett grundläggande videoredigeringsprogram: VideoPad. Men du måste köpa den från deras webbplats, och den kostar cirka 20 USD mer.

ClearClick Video to Digital Converter 2.0 (andra generationen) – Spela in video från videobandspelare, VHS-band, AV, RCA, Hi8, videokamera, DVD, spelsystem

Konvertera dina VHS-band till digital utan dator krävs.

Amazon

$149.95