De 10 beste Tom Cruise-films om te streamen in 2022

0
52
360b/Shutterstock.com

Tom Cruise heeft een van Hollywood's meest gevarieerde en opwindende carrières gehad, van zijn dagen als tieneridool tot zijn bekroonde dramatische wendingen tot zijn meer dan levensgrote actieheldrollen. Hier zijn 10 van de beste Tom Cruise-films om te streamen.

Inhoudsopgave

Collateral
De kleur van geld
Het randje van morgen
Interview met de vampier
Jerry Maguire
Magnolia
Missie: Impossible – Ghost Protocol
Vergetelheid
Riskante zaken
Valkyrie

GERELATEERD: De 10 beste scifi-films op Hulu

Onderpand

Video afspelen

Tom Cruise is echt eng als een vriendelijke huurmoordenaar in de gelikte misdaadthriller van Michael Mann. Jamie Foxx speelt een taxichauffeur die onbewust Cruise's huurmoordenaar oppikt en ermee instemt hem voor een flink bedrag naar verschillende locaties te brengen. Max Durocher van Foxx ontdekt al snel dat de man die hij als Vincent kent, op een moordpartij is en bij elke stop verschillende doelen vermoordt.

Mann bouwt een gespannen heen-en-weer tussen de twee mannen op, waardoor ze waardige tegenstanders worden, ook al lijkt Vincent alle voordelen te hebben. Mann geeft Los Angeles 's nachts een prachtig, buitenaards gevoel, de perfecte achtergrond voor deze strijd tussen sadisten en nobelen.

Collateral wordt gestreamd op HBO Max ($ 9,99+ per maand).

Bekijken op HBO Max

The Color of Money

Video afspelen

Vóór “legacy sequels” waren allemaal razernij, regisseerde Martin Scorsese dit 25 jaar later vervolg op The Hustler uit 1961, waarbij Paul Newman terugkeerde als poolhaai Fast Eddie Felson. Eddie is ouder, maar niet per se wijzer, en zijn liefde voor het spel wordt weer aangewakkerd wanneer hij de jonge, jonge speler Vincent Lauria (Tom Cruise) ziet.

Advertentie

Cruise en Newman hebben een uitstekende chemie als twee controlefreaks die een behoedzaam respect ontwikkelen maar hun rivaliteit behouden. Scorsese schiet de poolscènes met flair en brengt een dynamische spanning in de vele spellen met negen ballen. De film is een winnende combinatie van de cinematografische creativiteit van Scorsese en het Hollywood-charme van zijn twee sterren.

The Color of Money wordt gestreamd op Amazon Prime Video ($8,99+ per maand), Epix ($5,99 per maand) en Paramount+ ($4,99+ per maand na een gratis proefperiode van zeven dagen).

Bekijk op Amazon Bekijk op Epix Bekijk op Paramount+

GERELATEERD: De 10 Beste Nicolas Cage-films om in 2022 te streamen

Edge of Tomorrow

Video afspelen

Hoewel het aan de kassa teleurstellend was, heeft de sci-fi-actiefilm van Doug Liman bewezen zijn lovende kritieken waard te zijn door een toegewijde aanhang op te bouwen. Tom Cruise speelt tegen zijn type actieheld als een zeurderige, zelfingenomen militaire public affairs-officier. Hij wordt midden in een strijd tegen buitenaardse wezens gegooid en komt in een tijdlus terecht, waarbij hij elke keer dat hij wordt gedood terugkeert naar hetzelfde punt.

Emily Blunt speelt de geharde sergeant op het slagveld die hem traint om deze onverwachte vaardigheid te benutten. Het is een slimme, snelle en speelse kijk op een bekend sci-fi-concept, waarbij Cruise en Blunt een perfect team vormen van onwillige bondgenoten.

Edge of Tomorrow is beschikbaar voor digitale aankoop ( $ 9,99+) en huur ($ 3,99) bij Amazon, iTunes, Google Play, Vudu en andere digitale verkooppunten.

Bekijk op iTunes Bekijk op Google Play Bekijk op Vudu

Interview met de vampier

Video afspelen

Auteur Anne Rice was aanvankelijk verontwaardigd over de casting van Tom Cruise als haar populaire vampierpersonage Lestat de Lioncourt, maar ze veranderde volledig van gedachten na het zien van de film van Neil Jordan. Cruise is misschien een onwaarschijnlijke keuze om de decadente, narcistische Lestat te spelen, maar hij vat het duistere hedonisme van Rice' vampieren perfect.

Advertentie

Brad Pitt past bij hem als Lestat's protégé Louis, en Kirsten Dunst geeft een van de beste kindervoorstellingen ooit als de altijd jonge vampier Claudia. Jordan brengt de erotiek en de dreiging van de vampiers van Rice tot leven en vertelt een eeuwenoud verhaal zoals verteld door Louis aan een verrukte verslaggever gespeeld door Christian Slater.

Interview With the Vampire wordt gratis gestreamd. via lokale bibliotheken op Hoopla.

Bekijk op Hoopla

GERELATEERD: De 10 beste actiefilms om gratis te streamen in 2022

Jerry Maguire

Video afspelen

De kreten van Jerry Maguire zijn zo uitgebreid geciteerd en hergebruikt dat je gemakkelijk vergeet dat deze film meer is dan alleen een verzameling grappen. Het is een gepassioneerde, openhartige romantische komedie van een meester van de vorm, schrijver-regisseur Cameron Crowe, en het bevat een van Tom Cruise's meest puur sympathieke uitvoeringen.

Hij speelt het titelpersonage, een idealistische sportagent die zijn vaste baan opzegt om zijn eigen bedrijf te beginnen met slechts één klant, NFL-ontvanger Rod Tidwell (Cuba Gooding Jr.). Jerry benadert de onderhandelingen met hetzelfde enthousiasme en dezelfde eerlijkheid die hij brengt in zijn romance met alleenstaande moeder Dorothy Boyd (Renee Zellweger).

Jerry Maguire is beschikbaar voor digitale aankoop ($12,99+) en verhuur ($2,99+) vanaf Amazon, iTunes, Google Play, Vudu en andere digitale verkooppunten.

Bekijk op Amazon Bekijk op iTunes Bekijk op Google Play

Magnolia

Video afspelen

Tom Cruise is slechts een deel van het uitgebreide epos van schrijver-regisseur Paul Thomas Anderson, maar hij is misschien wel het meest memorabele deel. Cruise werd genomineerd voor een Oscar voor zijn vertolking van de chauvinistische motiverende spreker Frank T.J. Mackey, die al lang vervreemd is van zijn vader Earl (Jason Robards).

Advertentie

De manier waarop Frank zijn gevoelens over zijn vader verzoent, sluit aan bij het algemene thema van de film van verlossing en vergeving, dat zich afspeelt in meerdere overlappende verhaallijnen. De sterrencast omvat ook Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman en William H. Macy, maar zelfs onder zo'n geweldig talent valt Cruise op.

Magnolia wordt gratis gestreamd via lokale bibliotheken op Kanopy.

Bekijk op Kanopy

GERELATEERD: De 10 beste Stephen King-films om te streamen in 2022

Missie: Onmogelijk – Ghost-protocol

Video afspelen

The Mission: Impossible-films zijn de afgelopen jaren een allesomvattend project geworden voor Tom Cruise en ze blijven een van de meest bevredigende blockbuster-franchises in Hollywood. De serie bereikte een hoogtepunt met deze vierde film, geregisseerd door animatieveteraan Brad Bird.

Bird brengt de alles-kan-benadering van een animator naar de enorme decorstukken van de film, waaronder Cruise's Ethan Hunt die de zijkant van de Burj Khalifa in Dubai beklimt, nog steeds een van de grootste stunts die ooit op het scherm is vastgelegd . Hij stelt ook een eersteklas team samen om Cruise te ondersteunen, door Paula Patton en Jeremy Renner toe te voegen als Ethan's geheime agenten, en Simon Pegg te promoten in wat een belangrijke franchiserol zou worden.

Missie : Onmogelijk – Ghost Protocol wordt gestreamd op Paramount+ ($ 4,99+ per maand na een gratis proefperiode van zeven dagen) en gratis met advertenties op Pluto TV.

Kijk op Paramount+ Kijk op Pluto TV

Vergetelheid

Video afspelen

Een sci-fi-film die net zo veel gericht is op creatief ontwerp en bedwelmende ideeën als op actie, in Oblivion speelt Tom Cruise de hoofdrol als een van de laatste mensen die op aarde zijn achtergebleven, ogenschijnlijk de laatste overblijfselen van de menselijke beschaving bewakend na een dodelijke buitenaardse invasie. Cruise's Jack Harper en zijn partner Victoria Olson (Andrea Riseborough) beginnen te beseffen dat er iets niet klopt aan hun vermeende missie om essentiële technologie te repareren voordat ze deelnemen aan de migratie van de mensheid naar de ruimte.

Oblivion zit vol plotwendingen die niet altijd even logisch zijn, maar Cruise speelt elke emotionele reactie overtuigend. Hij trekt het publiek mee op deze gestroomlijnde, geestverruimende toekomstige reis.

Oblivion wordt gestreamd op HBO Max ($ 9,99+ per maand).

Bekijk op HBO Max

GERELATEERD : De beste films op Netflix in 2021

Risky Business

Video afspelen < /p>

Iedereen die Risky Business alleen kent van het vaak geparodieerde moment waarop Tom Cruise danst in zijn ondergoed, zal misschien verrast zijn om een ​​emotioneel boeiende en soms donkere coming-of-age-dramedy te ontdekken. Het lijkt een beetje op een kruising tussen Ferris Bueller's Day Off en The Graduate, met Cruise als net afgestudeerde van de middelbare school die een connectie vindt met een prostituee gespeeld door Rebecca De Mornay.

Advertentie

Het bevat de nodige gekke feestjes en af ​​en toe grove grappen van een tienerkomedie uit de jaren 80, maar dat wordt gecompenseerd door een sterke onderstroom van melancholie. Cruise legt de leegte vast van een bevoorrechte tiener die in een vooraf bepaalde toekomst staart waarvan hij begint te beseffen dat deze misschien zinloos is.

Risky Business wordt gestreamd op HBO Max ($ 9,99+ per maand).

Bekijk op HBO Max

Valkyrie

Video afspelen

Tom Cruise is waarschijnlijk niet de eerste naam die in je opkomt om een ​​Duitse officier te spelen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de filmmakers achter Valkyrie maken het waar. Ze castten Cruise en acteurs van verschillende nationaliteiten als de leden van een geheime Duitse organisatie die samenzweerde om Adolf Hitler te vermoorden, en daar bijna in slaagde.

Valkyrie speelt zich af in de afnemende dagen van de oorlog en wekt zelfs veel spanning op, zelfs hoewel iedereen die kijkt, vrijwel zeker de uitkomst al kent. Het is een boeiende geschiedenisles, een strakke thriller en een waar ensemblestuk. Cruise speelt de man die de leiding heeft over het plan, maar hij maakt plaats voor mensen als Bill Nighy, Tom Wilkinson en Kenneth Branagh, die allemaal hetzelfde doel nastreven.

Valkyrie streamt gratis op Amazon Prime Video ($ 8,99+ per maand) en Showtime ($ 10,99 per maand na een gratis proefperiode van zeven dagen), met advertenties op Pluto TV, The Roku Channel en Tubi, en gratis via lokale bibliotheken op Kanopy.

Watch on Showtime Watch on Roku Watch on Tubi The Best Streaming Devices of 2022 Beste streamingapparaat in het algemeen Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

$39.00
$49.99 Save 22%

Beste budget-streamingapparaat Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

$19.99
$29.99 Save 33%

Beste Roku-streamingapparaat Roku Ultra (2020) Amazon

$79.99
$89.99 Save 11%

Beste Fire TV-apparaat Fire TV Stick 4K (2021) Amazon

$34.99
$49.99 Save 30%

Beste Google TV-apparaat Chromecast met Google TV (2020) Nu winkelen Beste Android TV-apparaat NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon

$199.99
 

Beste Apple TV-apparaat Apple TV 4K (2021) Amazon

$169.98
$179.00 Save 5%

READ NEXT

  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen
  • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
  • › Hier leest u hoe Mozilla Thunderbird een comeback maakt in 2022
  • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
  • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?