De 10 bästa Tom Cruise-filmerna att streama 2022

0
108
360b/Shutterstock.com figur>

Tom Cruise har haft en av Hollywoods mest varierande och spännande karriärer, från hans dagar som tonårsidol till hans prisbelönta dramatiska vändningar till hans actionhjälte som är större än livet. Här är 10 av de bästa Tom Cruise-filmerna att streama.

Innehållsförteckning

Säkerhet
The Color of Money
Edge of Tomorrow
Intervju med vampyren
Jerry Maguire
Magnolia
Mission: Impossible – Ghost Protocol
Oblivion
Risky Business
Valkyrie

RELATERAT: De 10 bästa Sci-Fi-filmerna på Hulu

Säkerhet

Spela upp video

Tom Cruise är verkligen läskig som en suave mördare i Michael Manns smarta kriminalthriller. Jamie Foxx spelar en taxichaufför som omedvetet plockar upp Cruises kontraktsmördare och går med på att köra honom till olika platser för en rejäl summa. Foxx’s Max Durocher upptäcker snart att mannen han känner som Vincent faktiskt är på en mordrunda och mördar olika mål vid varje stopp.

Mann bygger en spänd fram och tillbaka mellan de två männen, vilket gör dem till värdiga motståndare även om Vincent verkar ha alla fördelar. Mann ger Los Angeles på natten en underbar, utomjordisk känsla, den perfekta bakgrunden för denna kamp mellan sadisterna och de ädla.

Säkerhet streamas på HBO Max (+9,99 USD per månad).

Titta på på HBO Max

The Color of Money

Spela upp video

Före “legacy uppföljare” var på modet, regisserade Martin Scorsese denna 25 år senare uppföljning till 1961’s The Hustler, med Paul Newman som återvände som poolhajen Fast Eddie Felson. Eddie är äldre men inte nödvändigtvis klokare, och hans kärlek till spelet väcks på nytt när han får syn på den unge spelaren Vincent Lauria (Tom Cruise).

Annons

Cruise och Newman har utmärkt kemi som två kontrollfreaks som utvecklar en försiktig respekt men behåller sin rivalitet. Scorsese filmar poolscenerna med känsla, vilket ger en dynamisk spänning till de många nioballspelen. Filmen är en vinnande kombination av Scorsese’s filmiska kreativitet och Hollywood-karisma hos dess två stjärnor.

The Color of Money streamas på Amazon Prime Video ($8,99+ per månad), Epix ($5,99 per månad) och Paramount+ (+4,99 USD per månad efter en sju dagars gratis provperiod).

Titta på Amazon Watch på Epix Titta på Paramount+

RELATERAT: De 10 Bästa Nicolas Cage-filmerna att streama 2022

Edge of Tomorrow

Spela upp video

Även om den blev överväldigad i biljettkassan, har Doug Limans sci-fi-actionfilm visat sig vara värd kritiken genom att bygga en dedikerad följare. Tom Cruise spelar mot sin actionhjältetyp som en gnällig, självbetjänt militär public affairs officer. Han kastas in i mitten av en kamp mot utomjordingar och hamnar i en tidsslinga och återvänder till samma punkt varje gång han blir dödad.

Emily Blunt spelar den härdade slagfältssergeanten som tränar honom att utnyttja denna oväntade förmåga. Det är en smart, fartfylld och lekfull version av ett välbekant sci-fi-koncept, där Cruise och Blunt utgör ett perfekt team av motvilliga allierade.

Edge of Tomorrow är tillgängligt för digitalt köp ( $9,99+) och hyra ($3,99) på Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Titta på iTunes Titta på Google Play Titta på Vudu

Intervju med vampyren

Spela upp video

Författaren Anne Rice blev från början upprörd över rollbesättningen av Tom Cruise som hennes populära vampyrkaraktär Lestat de Lioncourt, men hon ändrade sig helt efter att ha sett Neil Jordans film. Cruise kan vara ett osannolikt val att spela den dekadenta, narcissistiske Lestat, men han fångar Rice’s vampyrers mörka hedonism perfekt.

Annons

Brad Pitt matchar honom som Lestats skyddsling Louis, och Kirsten Dunst ger en av de bästa barnuppträdanden någonsin som den evigt unga vampyren Claudia. Jordan väcker erotiken och hotet från Rice's vampyrer till liv och berättar en hundraårig historia som berättas av Louis för en hänförd reporter som spelas av Christian Slater.

Interview With the Vampire streamas gratis via lokala bibliotek på Hoopla.

Titta på Hoopla

RELATERAT: De 10 bästa actionfilmerna att streama gratis 2022

Jerry Maguire

Spela upp video

Jerry Maguires fångstfraser har citerats och återvunnits så flitigt att det är lätt att glömma att denna film är mer än bara en samling skämt. Det är en passionerad, öppenhjärtad romantisk komedi från en mästare i formen, manusförfattaren och regissören Cameron Crowe, och den innehåller en av Tom Cruises mest sympatiska föreställningar.

Han spelar titelkaraktären, en idealistisk sportagent som lämnar sitt trygga jobb för att starta sitt eget företag med bara en kund, NFL-wide-mottagaren Rod Tidwell (Cuba Gooding Jr.). Jerry närmar sig förhandlingar med samma entusiasm och ärlighet som han ger till sin romans med sin ensamstående mamma Dorothy Boyd (Renee Zellweger).

Jerry Maguire är tillgänglig för digitala köp ($12,99+) och uthyrning ($2,99+) från Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Titta på Amazon Titta på iTunes Titta på Google Play

Magnolia

Spela upp video

Tom Cruise är bara en del av manusförfattaren och regissören Paul Thomas Andersons vidsträckta epos med flera karaktärer, men han kan vara den mest minnesvärda delen. Cruise nominerades till en Oscar för sin skildring av den chauvinistiska motivationstalaren Frank T.J. Mackey, som länge är främmande från sin far Earl (Jason Robards).

Annons

Franks sätt att förena sina känslor om sin far knyter an till filmens övergripande tema för försoning och förlåtelse, som utspelar sig i flera överlappande berättelser. Bland skådespelarna finns även Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman och William H. Macy, men även bland sådana fantastiska talanger sticker Cruise ut.

Magnolia streamar gratis via lokala bibliotek på Kanopy.

Se på Kanopy

RELATERAT: De 10 bästa Stephen King-filmerna att streama 2022

Uppdrag: Omöjligt – Ghost Protocol

Spela upp video

The Mission: Impossible-filmerna har blivit ett alltförtärande projekt för Tom Cruise de senaste åren, och de är fortfarande en av de mest tillfredsställande storfilmerna i Hollywood. Serien nådde en höjdpunkt med denna fjärde film, regisserad av animationsveteranen Brad Bird.

Bird tar med en animatörs allt vad som helst förhållningssätt till filmens massiva scenografier, inklusive Cruises Ethan Hunt som klättrar på sidan av Burj Khalifa i Dubai, fortfarande ett av de största stunts som någonsin fångats på skärmen . Han sätter också ihop ett förstklassigt team för att stödja Cruise, lägger till Paula Patton och Jeremy Renner som Ethans andra hemliga agenter och främjar Simon Pegg i vad som skulle bli en viktig franchiseroll.

Uppdrag. : Omöjligt – Ghost Protocol strömmar på Paramount+ (+4,99 USD per månad efter en sju dagars gratis provperiod) och gratis med annonser på Pluto TV.

Titta på Paramount+ Se på Pluto TV

Oblivion

Spela upp video

En sci-fi-film fokuserad lika mycket på kreativ design och spännande idéer som på action, Oblivion spelar Tom Cruise som en av de sista människorna kvar på jorden, som skenbart vaktar de sista resterna av den mänskliga civilisationen efter en dödlig utomjordisk invasion. Cruise’s Jack Harper och hans partner Victoria Olson (Andrea Riseborough) börjar inse att något inte stämmer med deras förmodade uppdrag att reparera viktig teknik innan de går med i mänsklighetens migration till rymden.

Oblivion är full av plottwists som inte alltid är vettiga, men Cruise spelar övertygande varje känslomässig reaktion. Han drar med sig publiken på denna slanka, tankeväckande framtidsresa.

Oblivion streamas på HBO Max ($9,99+ per månad).

Se på HBO Max

RELATERAT : De bästa filmerna på Netflix 2021

Risky Business

Spela upp video < /p>

Den som bara känner till Risky Business från det ofta parodierade ögonblicket när Tom Cruise dansar i sina underkläder kan bli förvånad över att upptäcka en känslomässigt engagerande och ibland mörk coming-of-age-dramedi. Det är lite som en korsning mellan Ferris Bueller's Day Off och The Graduate, med Cruise som nyutexaminerad från gymnasiet som hittar ett samband med en prostituerad som spelas av Rebecca De Mornay.

Annons

Den innehåller de nödvändiga galna festerna och ibland krassa skämt från en tonåringskomedie på 80-talet, men det balanseras av en stark underström av melankoli. Cruise fångar tomheten hos en privilegierad tonåring som stirrar in i en förutbestämd framtid som han börjar inse kan vara meningslös.

Risky Business strömmar på HBO Max (+9,99 USD per månad).

Se på HBO Max

Valkyrie

Spela upp video

Tom Cruise är förmodligen inte det första namnet som skulle komma att tänka på för att spela en tysk officer under andra världskriget, men filmskaparna bakom Valkyrie klarar det. De cast Cruise och skådespelare av olika nationaliteter som medlemmar i en hemlig tysk organisation som konspirerade för att mörda Adolf Hitler, och som nästan lyckades.

Utspelad i krigets avtagande dagar skapar Valkyrie massor av spänning, till och med även om alla som tittar nästan säkert redan vet resultatet. Det är en fascinerande historielektion, en stram thriller och ett riktigt ensemblestycke. Cruise spelar mannen som ansvarar för planen, men han ger plats åt sådana som Bill Nighy, Tom Wilkinson och Kenneth Branagh, som alla arbetar mot samma mål.

Valkyrie strömmar på Amazon Prime Video ($8,99+ per månad) och Showtime ($10,99 per månad efter en sju dagars gratis provperiod), gratis med annonser på Pluto TV, The Roku Channel och Tubi, och gratis via lokala bibliotek på Kanopy.

Watch on Showtime Watch on Roku Watch on Tubi The Best Streaming Devices of 2022 Bästa strömningsenhet totalt sett Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

$39.00
$49.99 Save 22%

Best Budget Streaming Device Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

$19.99
$29.99 Save 33%

Bästa Roku-strömningsenheten Roku Ultra (2020) Amazon

$79.99
$89.99 Save 11%

Bästa Fire TV-enhet Fire TV Stick 4K (2021) Amazon

$34.99
$49.99 Save 30%

Bästa Google TV-enhet Chromecast med Google TV (2020) Handla nu Bästa Android TV-enhet NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon

$199.99
 

Bästa Apple TV-enhet Apple TV 4K (2021) Amazon

$169.98
$179.00 Save 5%

READ NEXT

  • › 10 saker som blockerar din Wi-Fi-signal hemma
  • › ExpressVPN Review: En lättanvänd och säker VPN för de flesta
  • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri
  • › Här är hur Mozilla Thunderbird gör comeback 2022
  • › Så här dödade Steve Jobs Adobe Flash
  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?