200 000 nya fall av ”feber” – USA och Syd vill hjälpa

0
55

Ytterligare över 200 000 personer rapporteras ha drabbats av ”febersymptom” i Nordkorea – för femte dagen i rad, meddelar landet enligt Reuters. Det är dock oklart om siffrorna stämmer och om alla drabbade verkligen har covid. Den pågående coronavågen, som meddelades förra veckan, har lett till oro på grund av brist på vaccin, bristfällig sjukvård och en potentiell matkris för de 25 miljoner invånarna i landet. Nordkorea har vägrat ta emot hjälp från andra länder och håller sina gränser stängda. USA:s president Joe Biden och Sydkoreas president Yoon Suk-Yeol uttrycker på en gemensam pressträff ”oro” över utvecklingen och erbjuder landet sin hjälp för att bekämpa virusutbrottet, skriver AFP. Totalt sägs över 2,4 miljoner människor ha insjuknat och nära 70 personer uppges ha dött sedan utbrottet av en ”okänd febersjukdom” i april, enligt landets hälsomyndigheter. De officiella siffrorna bedöms dock vara manipulerade.