10 saker som blockerar din Wi-Fi-signal hemma

0
104
TP-länk

Det finns ett förvånansvärt antal saker i ditt hem—från den typ av material som dina väggar är gjorda av till den typ av saker du inreder ditt hem med—som kan försämra din Wi-Fi-signal.

Ett ord om routerplacering

Innan vi gräver i alla de olika saker som kan påverka din Wi-Fi-signal i ditt hem, låt& #8217;s börjar med att prata om Wi-Fi i allmänhet, routerplacering och hur man använder den information vi ska dela på bästa sätt.

Du kommer aldrig att ha ett hem som är helt perfekt för en Wi-Fi-signal eftersom att ha ett hem med saker i (inklusive dig själv och din familj!) påverkar Wi-Fi. Men du kan använda en förbättrad förståelse för hur Wi-Fi fungerar för att bäst placera din Wi-Fi-router och/eller meshnoder i ditt hem.

Det är användbart att tänka på din Wi-Fi-router som en glödlampa som strålar Wi-Fi ut i miljön precis som en glödlampa utstrålar synligt ljus. Varför sätter vi lampor i taket i rummen i våra hem? För det är den mest praktiska platsen att placera en glödlampa på om vi vill att mest ljus ska nå den största delen av rummet utan att hindras av något.

RELATERATVar du ska placera din router för bästa Wi-Fi-hastigheter

Och när vi använder belysning någon annanstans, som en bordslampa, placerar vi inte bordslampan bakom en stor apparat, vi placerar den där ljuset kan falla där vi behöver det—som bredvid en lässtol eller på vår skrivbord.

Annons

Så när du läser igenom alla olika föremål och material här som kan påverka din Wi-Fi-signal, fundera på hur du kan flytta din Wi-Fi-router eller justera platsen för dina Wi-Fi mesh-noder för att undvika material som blockerar eller absorberar signalen.

Inredning kan försämra Wi-Fi

Fisktankar är trevliga att titta på, men du bör hålla din Wi-Fi-utrustning borta från dem. foamfoto/Shutterstock.com

En av de mer överraskande sakerna som kan försämra din Wi-Fi-signal är inredningen. Vi tenderar att tänka på saker som betongväggar eller andra stora och tunga saker när vi funderar på Wi-Fi-problem, men det finns några intressanta exempel på att dekor påverkar signalen.

Fisktankar

Vatten är till exempel utmärkt för att blockera Wi-Fi-signaler. Att placera din Wi-Fi-router bredvid ett stort akvarium är som att sätta en dämpare på den.

Du får en fin signal på sidan av tanken där routern är placerad, men du kommer att märka en försämrad signal på andra sidan.

Bokhyllor

Böcker är ganska täta och, om du sätter ihop tillräckligt många av dem, som att fodra en hel vägg med bokhyllor , du har effektivt byggt dig en fin stor signaldämpare. Att korsa längden på en lång bokhylla är ännu svårare för Wi-Fi-signaler.

Det är bäst att inte placera en router eller mesh-nod i en bokhylla alls, men detta gäller särskilt om platsen där du behöver en stark signal är i motsatt ände av en lång rad hyllor.

< h3>Speglar

Speglar kan också störa Wi-Fi-signaler. Beläggningen som förvandlar en glasskiva till en spegel är metallisk.

Annons

Stora väggspeglar har större inverkan än mindre speglar och äldre speglar påverkar Wi-Fi mer än nyare (på grund av att de äldre speglarna innehåller faktiskt silver och inte de billigare baksidorna som finns i nyare speglar).

TV-apparater

Tv-apparater ser ut som svarta speglar när de är avstängda, men det är inte glaset som orsakar problemet, det är den gigantiska metallskölden inuti. Om du skulle ta isär din platt-TV (eller datorskärmar för den delen) skulle du upptäcka att en metallplatta täcker nästan hela baksidan.

Den metallplattan fungerar både som en elektromagnetisk sköld och för att förbättra TV:ns strukturella integritet. Det stör även Wi-Fi-signaler som passerar genom det utrymmet så göm inte din router precis bakom din TV.

Metalldekorationer

Att tala om metall, metalldekor kan också hindra ditt Wi-Fi. Metallväggkonst (även om den är på motsatt sida av väggen från där du hängde din router) kan påverka din signal.

I ett minnesvärt fall klagade en granne till mig på att deras Wi-Fi-signal var OK på övervåningen men absolut skräp på nedervåningen. Efter undersökning upptäckte jag att de hade lagt sin router i en stor dekorativ metallkorg.

Annons

Wi-Fi-signalen kunde passera upp till övervåningen relativt obehindrat men routern var omgiven av en oavsiktlig Faraday bur på sidorna.

Vitvaror är som blyförkläden

Ett gigantiskt kylskåp är bra för förvaring av snacks, inte så bra för Wi-Fi. Breadmaker/Shutterstock.com

Alla har inte enorma antika speglar i sina hem eller gigantiska akvarier. Men vi har alla apparater, och apparater är praktiskt taget blyförkläden när det kommer till att hindra Wi-Fi-signaler.

Köksapparater

I köket finns kylskåp, diskmaskin, spis och även mikrovågsugnar är stora metallföremål som effektivt blockerar Wi-Fi.

När du tänker på utformningen av ditt hem och förhållandet mellan routern och de enheter som behöver Wi-Fi, glöm inte bort hur mycket radiovågsabsorberande massa som finns i köket.

Tvättmaskin och Home Utilities

I tvättstugan är din tvättmaskin och torktumlare lika tjocka metallföremål som inte är någon vän till Wi-Fi. Och även om de vanligtvis inte ses som en “apparat,” precis, din ugn och varmvattenberedare påverkar Wi-Fi-signalstyrkan också. (Vattnet är dubbelt så, eftersom det inte bara är en gigantisk metallcylinder, utan den är också fylld med vatten!)

Annons

För personer med tvätt, ugn och varmvattenberedare undangömt i hörnet av källaren, det är troligen inte mycket av vikt. Men om du har en tvättstuga och tvättstuga på första våningen, bör du överväga din routers plats i förhållande till den.

Konstruktionsmaterial sponger upp signaler

Tegel, stål och betong ger ett coolt modernt boende, men fruktansvärd Wi-Fi-signalstyrka. Dariusz Jarzabek

Allt annat vi har pratat om hittills är relativt lätt att hantera. Om du hade din Wi-Fi-router stående på en hylla precis bredvid ett gigantiskt akvarium eller om du insåg att ditt hemmakontor är skilt från din router av ditt kök och tvättstugan har du tur. Att flytta en router är trivialt jämfört med att ta itu med själva konstruktionen av ditt hem som konspirerar mot en bra Wi-Fi-signal.

Drywall Isn’t So Bad

Från en Wi-Fi-signal. Fi-signalöverföringsståndpunkt, träregel- och gipstäckta innerväggar är bäst. Gipsskivor är praktiskt taget osynliga för Wi-Fi och även om trä absorberar några av dina Wi-Fi-signaler är de ganska små och brett åtskilda.

Människor med bostäder av typ stift och gips kommer att ha det bästa räckvidden för överföring av Wi-Fi-signaler bland alla andra typer av hemkonstruktioner.

Stålreglar och gamla svarvväggar kan vara problematiska

Om ditt hem har ståldubbskonstruktion stör ståldubbarna signalen. Liknande problem uppstår om du har ett äldre hem med svarv och gipsväggar istället för gips. Metalltråden som används för att förstärka svarven kan fungera som en primitiv faraday-bur.

Ju mer metall det finns i väggarna i ditt hem, vare sig det är stålreglar, trådsvarv eller till och med den foliefodrade isoleringen som var populär i mitten av 1900-talet, desto fler överföringsproblem får du.

Betongväggar är fruktansvärda för Wi-Fi

Tjocka betongväggar och betonggolv är inte särskilt vanliga i de flesta bostadsbyggande, men det finns en anmärkningsvärd trend mot hem byggda med isolerade betongformer istället för stavbyggd konstruktion. Att ha solida ytterväggar och jämna innerväggar i betong är bra för energiräkningar och överlevande tornados, men det är fruktansvärt för Wi-Fi-överföring.

Annons

Cinderblock-väggar är inte mycket bättre, även om de inte dämpar signalen lika starkt som solid betong.

Och även om betong- och stålkonstruktion fortfarande är ganska ovanlig i fristående bostäder—åtminstone i USA—er det ganska vanligt i nyare lägenheter, stadsbostäder och lägenheter. Om du bor i en relativt ny bostad för flera personer, är chansen stor att det är byggt med stål och betong och inte trä.

Golv kan också foliera dig

< p>I flervåningshus och/eller hem med källare, glöm inte att tänka på själva golvet. Om du har gjutit betonggolv har du samma problem som du skulle ha med betongväggar.

Folieisoleringsskikt i golv kan också orsaka problem. Så kan trådnätsmönstret som finns i elektrisk strålningsvärme under golvet, liksom den vattenmassa som finns i radiatorbaserade system. Ofta är sådana system inbäddade i betonggolv eller precis ovanför dem, vilket bara förvärrar problemet.

Till skillnad från vissa av de situationer vi nämnde tidigare, som att du omedvetet placerar din Wi-Fi-router för nära din fisk tank eller delade en vägg med din varmvattenberedare, är det lite svårare att brottas med den fysiska strukturen i ditt hem. Du kan inte bara byta ut betongväggar mot trä eller byta tegel till gips.

I dessa fall är din bästa insats, förutom att vara uppmärksam på ditt hems layout och sträva efter optimal placering, att uppgradera din router–särskilt till ett mesh-system där du kan placera flera noder i hela hemmet för att öka den övergripande täckningen.

The Best Wi-Fi Routers of 2022 Bästa Wi-Fi-router totalt sett Asus AX6000 (RT-AX88U) Amazon

$299.99
$349.99 Save 14%

Bästa budgetrouter TP-Link Archer AX3000 (AX50) Amazon

$113.70
$149.99 Save 24%

Bästa billiga routern TP-Link Archer A8 Amazon

$53.99
$59.99 Save 10%

Bästa spelroutern Asus GT-AX11000 Tri-Band Router Amazon

$399.99
$449.99 Save 11%

Bästa Mesh Wi-Fi-router ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2-pack) Amazon

$392.55
$449.99 Save 13%

Best Budget Mesh Router Google Nest Wifi (2-pack) Amazon

$228.00
$299.00 Save 24%

Bästa modemrouterkombination NETGEAR Nighthawk CAX80 Amazon

$419.99
$499.99 Save 16%

Bästa VPN-router Linksys WRT3200ACM Amazon

$249.97
 

Beat Travel Router TP-Link AC750 Amazon

$37.99
$39.99 Save 5%

Bästa Wi-Fi 6E-router Asus ROG Rapture GT-AXE11000 Handla nu

 

LÄS NÄSTA

  • › Här är hur Mozilla Thunderbird gör comeback 2022
  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?
  • › ExpressVPN Review: En lättanvänd och säker VPN för de flesta
  • › Varför ser jag “FBI Surveillance Van” i Min Wi-Fi-lista?
  • › Så här dödade Steve Jobs Adobe Flash
  • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri