Zijn podcasts die al je iPhone-vrije ruimte aan het opruimen zijn?

0
124
guteksk7/Shutterstock.com

Vraag je je af waar al je vrije ruimte op je iPhone (of iPad) is gebleven? Als je de Podcasts-app van Apple gebruikt en actieve abonnementen hebt, is het mogelijk dat je apparaat afleveringen heeft gedownload en vastgehouden. Hier leest u hoe u dit kunt controleren en ervoor kunt zorgen dat dit in de toekomst niet gebeurt.

Wis uw oude podcasts op< /h2>

Als u Instellingen > Algemeen > Opslag op uw iPhone of iPad, u ziet een overzicht van hoe uw apparaat de beschikbare ruimte gebruikt. Dit omvat categorieën zoals Apps, Foto's en Media. Het systeem maakt geen onderscheid tussen podcasts of offline muziek, het gebruikt dezelfde “Media” label voor beide.

U kunt door de lijst bladeren op deze pagina om te zien welke apps uw vrije ruimte in beslag nemen, inclusief de Podcasts-app. Tik erop en onderaan de pagina zie je welke programma's zijn gedownload en hoeveel ruimte ze in beslag nemen.

U kunt ze wissen door op de “Bewerken” en tik vervolgens op de rode cirkel gevolgd door “Verwijderen” naast een voorstelling. Hiermee wordt alles in één keer verwijderd, inclusief alle afleveringen die je nog niet hebt beluisterd of voltooid.

Je kunt dit ook handmatig per aflevering doen in de Podcasts-app. Start de app en gebruik vervolgens de “Bibliotheek” om een ​​show te selecteren. Je ziet een kleine ronde “pijl omlaag” pictogram naast alle afleveringen die momenteel zijn gedownload. Gebruik de ellips “…” pictogram naast elke aflevering om toegang te krijgen tot de “Download verwijderen” optie om het te verwijderen.

Hoe u kunt voorkomen dat podcasts opslagruimte verspillen

De beste manier om te voorkomen dat podcasts uw vrije ruimte opeten, is om limieten voor downloads in te stellen. Apple heeft hiervoor betere bedieningselementen toegevoegd met iOS 15.5, dus zorg ervoor dat je iPhone of iPad is bijgewerkt naar de nieuwste versie onder Instellingen > Algemeen > Software-update voordat u verder gaat.

Advertentie

Open de Podcasts-app en gebruik het tabblad Bibliotheek om een ​​podcast te selecteren waarop u momenteel bent geabonneerd. Raak de ellips “…” knop in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer “Instellingen” uit het menu dat verschijnt.

Tik op de “Automatisch downloaden” optie en kies hoeveel podcastafleveringen je tegelijkertijd op je apparaat wilt houden.

Oudere afleveringen worden automatisch verwijderd wanneer ze de door jou ingestelde drempel overschrijden, maar podcasts die je handmatig hebt gedownload, worden niet aangeraakt.

U kunt ook de functie “Afgespeelde downloads verwijderen” instelling, die automatisch oudere podcasts verwijdert waar je al naar hebt geluisterd. Houd er rekening mee dat als u de podcast stopt voordat deze is voltooid (met een paar minuten zelfs), deze niet wordt verwijderd en dat u dit handmatig moet doen. Dit kan vervelend zijn als er advertenties zijn die u routinematig overslaat aan het einde van een aflevering.

Andere manieren om ruimte terug te winnen

Als je iets anders gebruikt dan de ingebouwde Podcasts-app van Apple, moet je je app configureren om deze instellingen weer te geven, als je dat nog niet hebt gedaan.

Doe’ luister je niet naar podcasts op je iPhone of iPad, maar ben je nog steeds op zoek naar manieren om ruimte vrij te maken? Bekijk onze gids voor het creëren van vrije ruimte op uw iPhone of iPad.

GERELATEERD: Hoe u ruimte vrijmaakt op een iPhone of iPad

LEES VOLGENDE

  • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?
  • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
  • › Hier leest u hoe Mozilla Thunderbird een comeback maakt in 2022
  • › Waarom zie ik “FBI Surveillance Van” in Mijn wifi-lijst?
  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen