'Ze zijn onverklaarbaar, maar ze zijn echt': Amerikaanse functionarissen zeggen dat het Pentagon zich inzet om de oorsprong van UFO's te begrijpen

0
41

Adjunct-directeur van Naval Intelligence Scott Bray spreekt voor een videoscherm van een UAP tijdens een hoorzitting van de hoorzitting van de House Intelligence, Counterterrorism, Counterintelligence, and Counterproliferation Subcommittee over "Unidentified Aerial Phenomena, " op Capitol Hill, 17 mei 2022, in Washington. (AP)

Twee hoge functionarissen van de Amerikaanse defensie-inlichtingendienst zeiden dinsdag dat het Pentagon vastbesloten is de oorsprong te bepalen van wat het 'ongeïdentificeerde luchtverschijnselen' noemt. — gewoonlijk UFO's genoemd — maar erkende dat velen buiten het vermogen van de regering om uit te leggen blijven.

De twee functionarissen, Ronald Moultrie en Scott Bray, verschenen voor een inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden voor de eerste openbare VS congres hoorzitting over het onderwerp in een halve eeuw. Het kwam 11 maanden nadat een overheidsrapport meer dan 140 gevallen van niet-geïdentificeerde luchtverschijnselen, of UAP's, documenteerde die Amerikaanse militaire piloten sinds 2004 hadden waargenomen.

Bray, adjunct-directeur van de marine-inlichtingendienst, zei dat het aantal UAP's dat officieel is gecatalogiseerd door een nieuw gevormde Pentagon-taskforce is gegroeid tot 400 gevallen. Beide functionarissen kozen hun woorden zorgvuldig bij het beschrijven van het werk van de taskforce, inclusief de kwestie van mogelijke buitenaardse oorsprong, wat volgens Bray niet was uitgesloten door defensie- en inlichtingenanalisten.

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

Bray zei wel dat "we hebben geen materiaal, we hebben geen emanaties gedetecteerd, binnen de UAP-taskforce die zou suggereren dat het iets niet-aards van oorsprong is."

Best of Express Premium

Premium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verminderen verpakkingsvolume en gewicht Premium

Uitgelegd: Lucknow's Laxman-verbinding en een grote moskee ingebouwd…Premium

‘Pigeon sluit ogen als kat nadert’: 1991 Lok Sabha, wanneer Um. ..Premium

Hoe de iconische toneelstukken van Girish Karnad India opnieuw hebben gedefinieerd theaterMeer Premium Stories >>

Het rapport van 2021, een 'voorlopige beoordeling' van negen pagina's door het Office of the Director of National Intelligence en een door de marine geleide taskforce, zei dat 80% van de UAP-instanties die het beoordeelde, op meerdere instrumenten was geregistreerd.

Beide officials beloofde dat het Pentagon het bewijs zou volgen waar het ook heen leidt en maakte duidelijk dat het primair belang is om mogelijke bedreigingen voor de nationale veiligheid aan te pakken.

“We weten dat onze servicemedewerkers niet-geïdentificeerde luchtverschijnselen zijn tegengekomen, en omdat UAP potentiële vliegveiligheids- en algemene veiligheidsrisico's met zich meebrengt, zijn we toegewijd aan een gerichte inspanning om hun oorsprong te achterhalen,” zei Moultrie, die toezicht houdt op het nieuwste UAP-onderzoeksteam van het Pentagon als Amerikaanse ondersecretaris van defensie voor inlichtingen en veiligheid.

Bray presenteerde twee UAP-videoclips. Eén toonde flitsende driehoekige objecten in de lucht, waarvan later werd vastgesteld dat het visuele artefacten zijn van licht dat door een nachtkijker valt. De andere toonde een glanzend, bolvormig object dat langs het cockpitraam van een militair vliegtuig raasde – een observatie die volgens Bray onverklaard bleef.

Het 2021-rapport bevatte enkele UAP's die werden onthuld in een eerder uitgebrachte Pentagon-video van raadselachtige objecten die snelheid en manoeuvreerbaarheid vertonen die de bekende luchtvaarttechnologie overtreft en die geen zichtbare voortstuwingsmiddelen of vluchtbesturingsoppervlakken missen. Bray zei dat die incidenten, waaronder een die door marinepiloten werd beschreven als vliegende Tic Tac-pepermuntjes, tot de gevallen behoren die nog steeds worden gecategoriseerd als “onopgelost”.

Een video van een UAP is gepauzeerd voor weergave tijdens een hoorzitting van de House Intelligence, Counterterrorism, Contraspionage en contraproliferatie Subcommissie hoorzitting over “Unidentified Aerial Phenomena”, op Capitol Hill, 17 mei 2022, in Washington. (AP)

Sommige UAP-waarnemingen blijven onverklaard vanwege een gebrek aan gegevens, zei Bray, maar voegde eraan toe: “Er zijn een handvol gevallen waarin we meer gegevens hebben die onze analyse gewoon niet volledig heeft kunnen samenbrengen een beeld van wat er is gebeurd.”

Terwijl analisten de mogelijkheid moeten overwegen dat een geavanceerd vliegtuig “signature management” technologie om zijn vliegcapaciteiten te verbergen, "we zijn ons niet bewust van een tegenstander die in staat is om een ​​vliegtuig te besturen zonder enige waarneembare voortstuwing," Bray toegevoegd.

Moultrie en Bray zeiden dat het Pentagon vastbesloten was om het stigma dat lang met dergelijke waarnemingen gepaard ging weg te nemen door piloten aan te moedigen naar voren te komen als ze dergelijke verschijnselen waarnemen.

‘Ze zijn echt’< /strong>

Subcommissievoorzitter Andre Carson benadrukte het belang van het serieus nemen van UAP's.

“UAP's zijn onverklaarbaar, dat is waar. Maar ze zijn echt,” Carson uitte zijn bezorgdheid over het feit dat functionarissen van het Pentagon zich eerder hebben gericht op 'laaghangend fruit'. gevallen die relatief eenvoudig uit te leggen zijn, terwijl “de gevallen die niet verklaard kunnen worden vermijdt.”

“Kunnen we zekerheden krijgen dat uw analisten de feiten zullen volgen waar ze toe leiden en alle hypothesen zullen beoordelen?” vroeg Carson aan Moultrie.

“Absoluut,” Moultrie reageerde. “We staan ​​open voor alle hypothesen. We staan ​​open voor alle conclusies die we kunnen tegenkomen.”

“We willen net zo graag weten wat er is als jij wilt weten wat ;is daarbuiten,” zei Moultrie, erkennend dat hij opgroeide als een sciencefictionliefhebber.

De marine-taskforce die betrokken was bij het rapport van vorig jaar werd in november vervangen door een Pentagon-eenheid genaamd de Airborne Object Identification and Management Synchronization Group.

Het rapport van vorig jaar zei dat UAP-waarnemingen waarschijnlijk geen enkele verklaring hebben, met meer gegevens en analyse die nodig zijn om te bepalen of ze een exotisch luchtsysteem vertegenwoordigen dat is ontwikkeld door een geheime Amerikaanse regering of commerciële entiteit of door een buitenlandse mogendheid zoals China of Rusland . Atmosferische omstandigheden, “rommel in de lucht” en misvatting van de piloot kunnen ook factoren zijn, zei het.

De republikein van de subcommissie, Rick Crawford, zei dat hij “aan boord” was. met het onderzoeken van het onderwerp, maar was “meer geïnteresseerd” in onderwerpen als een beter begrip van de ontwikkeling van hypersonische wapens in China en Rusland.

Het rapport van 2021 en de hoorzitting van dinsdag markeerden een ommekeer voor de Amerikaanse regering na tientallen jaren besteed te hebben aan het ombuigen, ontkrachten en in diskrediet brengen van observaties van UFO's en & #8220;vliegende schotels” daterend uit de jaren 1940.

Er was geen open congreshoorzitting over dit onderwerp geweest sinds de luchtmacht een niet-overtuigend UFO-programma met de codenaam Project Blue Book in 1969 beëindigde.