Världens dyraste bil såld för 142 miljoner dollar

0
102

142 miljoner dollar, motsvarande 1,4 miljarder kronor. Det kostade en mycket sällsynt Mercedes-Benz SLR-coupé från 1955. Priset gör bilen till den dyraste som någonsin sålts, uppger CNN Business. Fordonet hade fram tills nu förvarats i Mercedes egen samling. Vem som köpt bilen är än så länge okänt. Det tidigare försäljningsrekordet är enligt uppgifter till nyhetskanalen 70 miljoner dollar, knappt 700 miljoner kronor, som betalades 2018 för en 1963 Ferrari 250 GTO. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.