Uitgelegd: waar twee nieuwe schepen een rol zullen spelen in het algemene uitbreidingsplan van de marine

0
53

Frontline oorlogsschip van de Indiase marine "Udaygiri", een Project 17A-fregat, tijdens zijn lancering bij Mazgaon Docks Limited, in Mumbai, dinsdag 17 mei 2022. Minister van Defensie Rajnath Singh het schip gelanceerd. (PTI Photo/Kunal Patil)

Minister van Defensie Rajnath Singh heeft dinsdag (17 mei) twee verschillende soorten oppervlakteschepen gelanceerd, die later bij de marine zullen worden ingelijfd.

Wat zijn de twee schepen?

De schepen, genaamd Surat en Udaygiri, en beide frontlinieschepen, zullen strenge proefvaarten ondergaan voordat ze bij de marine kunnen worden ingezet, waarna ze het INS-voorvoegsel aan hun naam zullen toevoegen.

Surat is een Visakhapatnam Klasse geleide raketvernietiger, die de mogelijkheid heeft om andere schepen aan te vallen. Udaygiri is een fregat van de Nilgiri-klasse, die meestal sneller en wendbaarder is.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 19 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

‘Meerderheid van de Indiërs heeft niet op BJP gestemd… Voor de eerste ti…Premium

Waarom Satyajit Ray nog steeds de redder van de Bengaalse filmindustrie is

Premium

Over verkrachting binnen het huwelijk ondermijnen regressieve opvattingen de autonomie van vrouwenMore Premium Stories >>

Tijdens de lancering zei Singh dat deze oorlogsschepen tot de technologisch meest geavanceerde raketdragers ter wereld zullen behoren en zowel aan de huidige als toekomstige vereisten zullen voldoen. In de komende tijd, zei hij, zal India niet alleen in zijn eigen behoeften voorzien, maar ook voldoen aan de scheepsbouweisen van de wereld.

Onder welke projecten worden ze gebouwd?

p>

Beide schepen zijn ontworpen door het Directoraat van Naval Design.

Surat is het vierde schip gebouwd in India onder Project 15B. De klasse dankt zijn naam aan het eerste schip dat in het kader van het project in gebruik is genomen, genaamd INS Visakhapatnam, dat in oktober 2021 aan de marine werd afgeleverd. Het tweede schip, Mormugao, ondergaat proefvaarten en het derde, Imphal, bevindt zich in een vergevorderd stadium van uitrusting en testen van verschillende hulpapparatuur.

Frontlinie oorlogsschip "Surat", een Project 15B-vernietiger van de Indiase marine. (PTI-foto)

De torpedobootjagers van de Vishakhapatnam-klasse trekken hun afstamming van de torpedobootjagers van de P15 Delhi-klasse. Drie van dergelijke oorlogsschepen werden tussen 1997 en 2001 ingewijd, tot dan toe de grootste marineschepen die in het land werden gebouwd. De tweede serie schepen waren P15A, Kolkata Class destroyers, waaronder drie schepen werden ingewijd tussen 2014 en 2016.

Udaygiri is het tweede oorlogsschip geproduceerd onder Project 17A van de Nilgiri Class fregatten. Het eerste schip in het kader van het project, INS Nilgiri, werd in september 2019 te water gelaten.

De Nilgiri-klasse volgt de productie van drie Shivalik-klasse fregatten die tussen 2010 en 2012 in gebruik zijn genomen en die “multi-role fregatten zijn en de eerste in zijn soort oorlogsschepen gebouwd in India met stealth-kenmerken”.

Schepen in het kader van de P15B- en P17A-projecten worden gebouwd bij de Mazagon Dock Shipbuilders Ltd.

Op dit moment zijn drie geleide-raketvernietigers, vier stealth-fregatten en twee onderzeeërs in verschillende stadia van constructie bij MDL.

Lees |Indiase marine test-vuren met succes marine-anti-scheepsraket

Welke andere scheepsbouw projecten van de marine lopen?

Op dit moment worden 39 schepen en onderzeeërs gebouwd voor de marine, waaronder 37 op verschillende Indiase scheepswerven, volgens het rapport van de vaste parlementaire commissie dat in maart van dit jaar is ingediend. Daarnaast heeft de marine de Acceptance of Necessity (AoN) van de overheid gekregen voor 43 schepen en 111 Naval Utility Helicopters voor inlandse bouw.

Het eerste oorlogsschip dat in India voor de marine werd gebouwd, was in 1960 en sindsdien zijn er in India 130 oorlogsschepen en onderzeeërs gemaakt. Het eerste in het binnenland gebouwde vliegdekschip van India, dat INS Vikrant zal heten, zal naar verwachting later dit jaar in gebruik worden genomen, en de marine probeert de regering ervan te overtuigen de bouw van een tweede goed te keuren. Het enige vliegdekschip van de marine op dit moment, INS Vikramaditya, werd in 2013 in gebruik genomen en wordt gehuurd van Rusland.

Opinie |Arun Prakash schrijft: Voor een sterkere marine moet India het onderzeeërproject versnellen

Wat voor capaciteiten heeft de marine?

De huidige vloot omvat meer dan 130 schepen en onderzeeërs en meer dan 230 vliegtuigen.

De marine verdeelt haar gevechtscapaciteiten in drie grote categorieën: oppervlakteschepen, marineluchtvaart; en ondergronds.

Oppervlakteschepen vormen het grootste deel van de vloot van de marine. Het omvat korvetten, fregatten, torpedobootjagers; amfibische oorlogsschepen zoals landingsplatformdokken, landingstanks; amfibische boten zoals landingsvaartuigen; grote offshore patrouillevaartuigen; verschillende soorten hulpschepen; kleine gevechtsschepen; snelle aanvalsvaartuigen; survey schepen en opleidingsvaartuigen.

In de luchtvaart zijn er meer dan tien Naval Air Squadrons, vliegende vliegtuigen en helikopters, waaronder MiG29K, Dorniers, bewakings- en anti-onderzeeër capabele P-8I, Chetak, Dhruv, Seaking 42B en Kamov helikopters.

In onderwatercapaciteit , heeft de marine 16 conventionele diesel-elektrische onderzeeërs, die zijn geclassificeerd als SSK's, met nog twee Kalvari-klasse onderzeeërs die zijn gelanceerd maar nog moeten worden in gebruik genomen. India heeft ook twee nucleaire ballistische onderzeeërs, geclassificeerd als SSBN, maar deze vallen onder het Strategic Forces Command.

Ook in Explained |The Sela Tunnel – belang en de strategische voorsprong die het belooft

Naar welke toekomstige mogelijkheden kijkt het?

De drie belangrijkste aandachtsgebieden zijn onbemande luchtvaartuigen voor bewaking, het verzamelen van inlichtingen en mogelijk zelfs luchtdominantie; onbemande onderwatervoertuigen die kleinere onbemande onderzeeërs zijn; en onderwaterdomeinbewustzijn.

Het soort apparatuur en schepen waar de marine naar op zoek is, zijn onder meer raketvoertuigen van de volgende generatie; vloot ondersteunende schepen; op afstand bestuurde luchtvaartuigsystemen op grote en middelhoge hoogte; multi-rol carrier gedragen vliegtuigen; een tweede inheems vliegdekschip; volgende generatie korvetten, snelle-aanvalsschepen, torpedobootjagers; extra groot onbemand onderwatervoertuig; en verschillende categorieën raketten voor hen.

Kenmerken van Udaygiri en Surat

Waarom is modernisering van de marine op dit moment belangrijk?

Hoewel de marine altijd een belangrijke rol heeft gespeeld voor India, zal het belang ervan de komende jaren zeker toenemen vanwege de meer dan 7.500 km lange lange kustlijn en de uitgestrekte regio van de Indische Oceaan die het nodig heeft om zichzelf te verdedigen.

Er zijn twee belangrijke redenen. Ten eerste is India grotendeels afhankelijk van de Indische Oceaan voor het grootste deel van zijn internationale handel, waaronder olie en gas. De tweede is de modernisering van de People's Liberation Army Navy (PLAN) door China.

Volgens een rapport over de militaire macht van China dat in november door het Amerikaanse ministerie van Defensie is vrijgegeven, heeft China “numeriek de grootste marine in de wereld met een totale strijdmacht van ongeveer 355 schepen en onderzeeërs, waaronder ongeveer meer dan 145 grote oppervlaktestrijders”.

Het merkte op dat het PLAN vanaf 2020 “grotendeels bestaat uit moderne multi-rol platforms” en op korte termijn de mogelijkheid zal hebben om “precisie-aanvallen op lange afstand uit te voeren tegen landdoelen van zijn onderzeeër en oppervlaktestrijders met behulp van landaanval kruisraketten”. Het zei dat China ook zijn anti-onderzeeëroorlogscapaciteiten en -competenties verbetert om de vliegdekschepen en ballistische raketonderzeeërs van het PLAN te beschermen.

Best of Explained

Klik hier voor meer

Ter vergelijking, zoals gezegd, heeft de Indiase marine iets meer dan 130 schepen en onderzeeërs. Naarmate China een agressievere houding aanneemt, zal het zijn aanwezigheid in de Indische Oceaan zeker vergroten, zowel militair als civiel. Versterking van de maritieme capaciteiten in de regio van de Indische Oceaan zal China in de directe dreigingsperceptie voor India brengen.

Terwijl de Indiase marine eerder had gepland om 170 schepen te hebben, zal dat aantal waarschijnlijk dalen, gezien de financiële beperkingen, samen met de winst op het gebied van technologie. Voormalig marinechef admiraal Karambir Singh had verklaard dat de marine, om haar groeiende belangen te beschermen, een uitgaande strijdmacht moet worden en niet aan de kust kan blijven hangen.

Dagen nadat hij in december de functie van marinechef overnam, merkte admiraal R Hari Kumar op dat de filosofie van de marine “Mission Based Deployment” “de aanwezigheid van de Indiase marine in de regio heeft verbeterd, waardoor snelle reacties op opkomende veiligheidsuitdagingen mogelijk zijn” en dat het “een aanhoudende voetafdruk in onze interessegebieden” en de inzet van de marine dient ook “als een afschrikmiddel voor vijandige belangen, een duidelijk signaal voor het bereik, de capaciteit en de intentie van de marine”.

Lees ook |Onderzeeërtechnologie die India wil

Samen met de directe dreiging vanuit China, zal de rol van de marine ook zeker groeien, aangezien India zichzelf uitstippelt als een voorkeurspartner op het gebied van veiligheid in de Indische Oceaan voor landen als de VS, Japan, Australië, Frankrijk, enz. Al deze landen hebben diepe belangen in de Indische Oceaan. Ocean Region, maar geen enkele kan de aanwezigheid hebben die India heeft voor een groot deel van dat gebied.

Omdat de meeste van deze landen proberen de toenemende mondiale voetafdruk van China te beperken, moet India zijn marinecapaciteit opbouwen zodat het verantwoordelijk kan zijn voor de regio van de Straat van Malakka in het oosten tot Soedan in het westen. De marines werken samen en voeren regelmatig gezamenlijke oefeningen uit om de interoperabiliteit te vergroten.

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in je inbox te krijgen