Tesla inför sovsalar för att säkra produktion i Shanghai

0
106

Teslas fabrik i Shanghai vill bygga sovsalar för arbetarna i fabriken, rapporterar Bloomberg. På så sätt ska man kunna utöka från ett skift till två. Biltillverkaren hoppades först på att kunna transportera sina anställda från dörr till dörr, men det har kinesiska myndigheter sagt nej till på grund av risken för smittspridning. Tesla hoppas kunna utöka skiften nästa vecka. Då hoppas man också på att leveranserna av komponenter är i gång igen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.