Tacklingar införs i svensk damhockey:”Högsta dröm”

0
94

Från och med i höst kommer tacklingar att börja tillåtas i svensk damhockey. Det rapporterar SVT Sport. Ändringen är ett pilotprojekt inom ramen för hockeyns ”Projekt nollvision” och gäller ligorna SDHL och Damettan under den kommande säsongen. Konkret innebär det att tacklingar, motsvarande de inom herrhockeyn, nu kommer att vara tillåtna. – Det är en damhockeyspelares högsta dröm att få börja tackla. Det har alltid varit prat om varför inte vi får tacklas, säger Djurgårdens Lova Blom till SVT Sport. Låg intensitet under träningar har identifierats som en orsak till hjärnskakningar inom damhockeyn. Följden blev att att spelarna var oförberedda för det fysiska spelet i matchsituationer. När mer fysiskt spel tillåtits i SDHL har hjärnskakningsproblematiken minskat med 75 procent.