Switch Sports is een geüpgradede Wii Sports voor Nintendo Switch

0
56
Nintendo

Het voelt als een tijdperk sinds de originele Wii Sports gelanceerd werd naast de console-release van 2006 van Nintendo, maar de franchise heeft eindelijk een spirituele opvolger op de Switch. Het goede nieuws is dat Switch Sports alle vakjes aanvinkt voor degenen die nog steeds een kaarsje voor het origineel koesteren.

In de geest van Wii Sports

Switch Sports biedt bij de lancering zes sporten, waarvan sommige zeer bekend zullen zijn bij degenen die van de originele game op de Wii hebben genoten. Dit zijn bowlen, tennis, badminton, voetbal, volleybal en chambara. Bowlen en tennis zijn de twee sporten waar de meeste Wii-veteranen het meest vertrouwd mee zullen zijn, en ze werken zoals ze altijd deden.

Chambara is een nieuwe sport die doet denken aan het Swordplay Duel van Wii Sports Resort. Gebruik een zwaard om je tegenstander aan te vallen door aanvallen op te laden om ze van een platform te slaan. Er zijn hier twee spelmodi: dubbele zwaarden (waarvoor een volledige set Joy-Con per speler nodig is) of een eenvoudigere modus waarin elke tegenstander een enkel zwaard heeft.

Video afspelen

Tennis, badminton en volleybal lijken allemaal redelijk op elkaar, maar ze geven elk een andere draai aan het serveren, opzetten en timen van je schoten om je tegenstanders te verslaan. Voetbal is de enige sport waarvoor twee Joy-Cons per speler nodig zijn, dus als je lokaal tegen een vriend wilt spelen, heb je nog een complete set controllers nodig.

Bowlen is terug en werkt precies zoals je het je herinnert op de Wii, behalve nu met ondersteuning voor maximaal 16 spelers online (waarbij iedereen tegelijk bowlt, in zijn eigen speciale banen). Alle inbegrepen sporten kunnen nu online worden gespeeld, op voorwaarde dat je een Nintendo Switch Online-lidmaatschap hebt.

Motion Controls Galore

Het belangrijkste verkoopargument van de originele Wii Sports was de mogelijkheid om motion controls te gebruiken, die destijds innovatief waren. Hoewel bewegingsbesturing ons net zo opwindt als vroeger, zijn ze cruciaal om een ​​game als Switch Sports leuk en toegankelijk te maken.

Advertentie

Gelukkig heeft de Switch niets nodig anders dan een set Joy-Cons (of twee) om volledige bewegingsbedieningen te gebruiken. Er is geen sensorbalk nodig, aangezien de Joy-Cons alles hebben wat ze nodig hebben om je bewegingen te detecteren en je bewegingen uit de echte wereld om te zetten in gameplay.

Video afspelen

Net als bij de originele Wii Sports hoef je de door jou gekozen sport niet per se perfect na te bootsen om het te laten werken. Dit zorgt voor luie gameplay als je zin hebt om te tennissen terwijl je op de bank zit, maar als je opstaat en rondspringt, registreer je zeker enkele trainingsminuten op je fitnesstracker.

Ten slotte, aangezien de game afhankelijk is van bewegingsbesturing, wil je misschien de Joy-Con-grepen die bij je console zijn geleverd, uitgraven, zodat je ze tijdens het spelen aan je pols kunt bevestigen. Hoewel een Joy-Con niet zo zwaar is als een Wiimote op ware grootte, kan je tv toch kapot gaan als je een beetje te enthousiast wordt tijdens een potje volleybal.

Meer sporten via updates

Nintendo heeft al twee updates voor Switch Sports aangekondigd, die later in 2022 aankomen. De eerste komt in de zomer en stelt je in staat om het beenriemaccessoire (meegeleverd met fysieke versies van de game) te gebruiken om standaard voetbalspellen te besturen. Dit is dezelfde beenband die je krijgt bij Ring Fit Adventure. De tweede update komt in de herfst en voegt een Wii Sports-favoriet toe in de vorm van golf.

Switch Sports voor Nintendo Switch

Nintendo Switch Sports – Nintendo Switch

Neem het op tegen vrienden, lokaal, online, of neem het op tegen vreemden met zes sporten (en er komen er nog meer na de lancering). Speel tennis, badminton, volleybal, voetbal, chambara en bowling met volledige ondersteuning voor bewegingscontrole — geen sensorbalk vereist!

Amazon

$49.50
 

Best Buy

$49.99
 < /p> Advertentie

Als je voor de digitale versie van Switch Sports gaat, bespaar je ongeveer $ 10, maar je krijgt geen beenriem voor gebruik met deze (en eventuele toekomstige) spelmodi. Wie weet wat Nintendo in de toekomst zal toevoegen?

Alleen jij kunt beslissen of Switch Sports voldoende reden biedt om een ​​Switch te kopen als je er nog geen hebt (zoals de geval met zoveel verkochte Wii-consoles). Als je je Switch echter specifiek koopt om deze ene game te spelen, bekijk dan ook onze handleiding om aan de slag te gaan.

GERELATEERD: Dus je hebt net een Nintendo Switch gekregen. Wat nu?

LEES VOLGENDE

  • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
  • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?
  • › Waarom zie ik “FBI Surveillance Van” in Mijn wifi-lijst?
  • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
  • › Hier leest u hoe Mozilla Thunderbird een comeback maakt in 2022
  • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen