Switch Sports är en uppgraderad Wii Sports för Nintendo Switch

0
46
Nintendo

Det känns som en ålder sedan den ursprungliga Wii Sports lanserades tillsammans med Nintendos 2006 års konsolsläpp, men franchisen har äntligen en andlig efterträdare på Switch. Den goda nyheten är att Switch Sports markerar alla rutorna för dem som fortfarande håller ett ljus för originalet.

In the Spirit of Wii Sports

Switch Sports har sex sporter vid lanseringen, varav några kommer att vara mycket bekanta för dem som gillade originalspelet på Wii. Dessa är bowling, tennis, badminton, fotboll, volleyboll och chambara. Bowling och tennis är de två sporter som de flesta Wii-veteraner är mest bekanta med, och de fungerar precis som de alltid har gjort.

Chambara är en ny sport som påminner om Swordplay Duel från Wii Sports Resort. Använd ett svärd för att attackera din motståndare genom att ladda upp attacker för att slå dem från en plattform. Det finns två spellägen här: tvillingsvärd (som kräver en hel uppsättning Joy-Con per spelare) eller ett enklare läge där varje motståndare har ett enda svärd.

Spela upp video

Tennis, badminton och volleyboll är alla ganska lika, men de sätter olika drag på servering, inställning och tajming av dina skott för att slå dina motståndare. Fotboll är den enda sporten som kräver två Joy-Con per spelare, så om du vill spela mot en kompis lokalt behöver du ytterligare en komplett uppsättning kontroller.

Bowling är tillbaka och fungerar precis som du minns det på Wii, förutom nu med stöd för upp till 16 spelare online (med alla bowlar samtidigt, i sina egna banor). Alla de inkluderade sporterna kan nu spelas online förutsatt att du har ett Nintendo Switch Online-medlemskap.

Motion Controls i överflöd

Det främsta försäljningsargumentet med den ursprungliga Wii Sports var möjligheten att använda rörelsekontroller, som var innovativa på den tiden. Även om rörelsekontroller upphetsar oss som de en gång gjorde, är de avgörande för att ett spel som Switch Sports ska kännas roligt och tillgängligt.

Annons

Tack och lov behöver Switch ingenting annat än en uppsättning Joy-Cons (eller två) för att använda fullständiga rörelsekontroller. Det finns inget behov av en sensorbar eftersom Joy-Cons har allt de behöver inuti sig för att upptäcka dina rörelser och översätta dina verkliga rörelser till spel.

Spela upp video

Precis som den ursprungliga Wii Sports behöver du inte nödvändigtvis efterlikna din valda sport perfekt för att få det att fungera. Detta möjliggör lat spel om du vill spela tennis medan du sitter i soffan, men om du reser dig och hoppar runt är du skyldig att registrera några träningsminuter på din träningsmätare.

Slutligen, eftersom spelet beror på rörelsekontroller kanske du vill gräva fram Joy-Con-greppen som följde med din konsol så att du kan fästa dem vid handleden under spelning. Även om en Joy-Con inte är lika tung som en Wiimote i full storlek, kan du ändå sluta med att din TV går sönder om du blir lite för entusiastisk under en omgång volleyboll.

Fler sporter kommer via uppdateringar

Nintendo har redan skisserat två uppdateringar för Switch Sports, som kommer senare under 2022. Den första kommer på sommaren och gör att du kan använda tillbehöret för benremmen (ingår i fysiska versioner av spelet) för att kontrollera vanliga fotbollsspel. Det här är samma benrem som du får med Ring Fit Adventure. Den andra uppdateringen kommer på hösten och lägger till en Wii Sports-favorit i form av golf.

Switch Sports för Nintendo Switch

Nintendo Switch Sports – Nintendo Switch

Ta emot vänner lokalt, online eller utmana främlingar med sex sporter (och fler kommer efter lanseringen). Spela tennis, badminton, volleyboll, fotboll, chambara och bowling med stöd för full rörelsekontroll — ingen sensorbar krävs!

Amazon

$49.99
 

Best Buy

$49.99
 < /p> Annons

Om du väljer den digitala versionen av Switch Sports sparar du runt $10, men du kommer inte att få en benrem att använda med dessa (och eventuella framtida) spellägen. Vem vet vad Nintendo kommer att lägga till i framtiden?

Det är bara du som kan avgöra om Switch Sports ger tillräckligt med anledning att gå ut och köpa en Switch om du inte redan har en (som var fodral med så många sålda Wii-konsoler). Om du skaffar din Switch specifikt för att spela det här spelet, kolla in vår guide för att komma igång också.

RELATERAT: Så du har precis en Nintendo Switch. Vad nu?

LÄS NÄSTA

  • › 10 saker som blockerar din Wi-Fi-signal hemma
  • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri
  • › ExpressVPN Review: En lättanvänd och säker VPN för de flesta
  • › Här är hur Mozilla Thunderbird gör comeback 2022
  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?
  • › Varför ser jag “FBI Surveillance Van” i Min Wi-Fi-lista?