Start kolenimport: PowerMin naar staten

0
60

In december stond het Centrum alle staten toe om steenkool te importeren tot 10 procent van de vereisten om de lage voorraden droge brandstof in thermische centrales te vergroten.

Het Centrum heeft staten gevraagd om onmiddellijk beginnen met het importeren van steenkool om aan de elektriciteitsbehoefte te voldoen en om steenkool over de weg te vervoeren, aangezien dit kan leiden tot tekorten in dergelijke staten tijdens de moesson.

Minister van Energie RK Singh heeft geschreven aan de belangrijkste ministers van alle staten die zijn volgens een mededeling van de overheid nog niet begonnen met het importeren van kolen.

In afzonderlijke brieven aan Haryana, Uttar Pradesh, Karnataka en West-Bengalen, sprak Singh “zijn bezorgdheid uit over het feit dat de aanbestedingsprocedure voor de invoer van kolen in deze staten niet is gestart of niet is voltooid”, aldus de vrijlating. Hij heeft de staten ook gevraagd om de volledige hoeveelheid steenkool die hen door steenkoolbedrijven wordt aangeboden, op te heffen via RCR (road-cum-rail) om steenkoolvoorraden aan te leggen. Eerder merkten regeringsbronnen op dat een onvoldoende aantal spoorwegharken beschikbaar voor het transport van steenkool had bijgedragen aan het tekort aan steenkool bij elektriciteitscentrales.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>Singh vertelde dat alle kolen die aan een staat worden toegewezen voor levering door RCR-modus die niet wordt opgeheven, opnieuw worden toegewezen aan andere behoeftige staten. Hij merkte op dat staten die er niet in slagen de voorraden te vergroten door middel van invoer of er niet in slagen hun volledige toewijzing van steenkool op te heffen, in het moessonseizoen te maken kunnen krijgen met een tekort.

Best of Express Premium

Premium

S Somanath: 'Privéspelers in de ruimtesector kunnen de verdediging versterken, fabri…Premium

Afghaanse economie aan flarden, relaties in de wacht, handel in Delhi en Kabul via D…

Premium

Uitgelegd: NAVO-uitbreiding & Rusland

Premium

Uitgelegd: waar de roepie naartoe gaat en wat de daling betekent voor de consument… Meer Premium Stories >>

In december stond het Centrum alle staten toe om steenkool te importeren tot 10 procent van de vereisten om de lage voorraden droge brandstof in thermische centrales te vergroten. Lage steenkoolvoorraden bij thermische centrales leidden vanaf april tot stroomuitval in de meeste staten in Noord-India en verschillende in Zuid-India, aangezien de stijgende temperaturen de vraag naar stroom deden toenemen, zelfs toen een essentieel deel van de geïmporteerde kolencapaciteit geen stroom produceerde vanwege de hoge wereldwijde kolenprijzen.

Bezorgdheid over kolenvoorraden in fabrieken blijft bestaan, zelfs nu de stroomcrisis de afgelopen week is afgenomen, waarbij de marktopruimingsprijs voor stroom op de Day Ahead Market op de India Energy Exchange (IEX) daalt tot Rs 5,2 per eenheid voor levering op 18 mei vanaf Rs 12 per eenheid (de plafondprijs) aan het begin van de maand. In totaal 90 thermische centrales van de 165 operationele thermische centrales hadden op 17 mei een kritiek lage steenkoolvoorraad.

Vroeger dan normaal pre-moessonregens in Zuid-India en de zware stortbui langs de kust staten als gevolg van de cycloon Asnani hebben volgens IEX geleid tot een lagere vraag naar stroom in zuidelijke staten. Er is ook een toename van de opwekking van waterkracht en windenergie in zuidelijke staten – waaronder Karnataka, Tamil Nadu, Telangana en Andhra Pradesh – wat heeft bijgedragen aan lagere aankopen van dergelijke staten op de beurs.

Bezorgdheid over de De toestand van de kolenvoorraad blijft bestaan, aangezien deskundigen hebben opgemerkt dat een lage steenkoolvoorraad die het moessonseizoen ingaat, later in het jaar tot een grotere stroomcrisis kan leiden, omdat de steenkoolvoorraden in de elektriciteitscentrales tijdens het seizoen vaak afnemen, aangezien zowel de productie als het transport van steenkool negatief worden beïnvloed door regens .