Regjeringen er i ferd med å integrere e-Shram-portalen med One Nation One Ration Card-ordningen: Bhupender Yadav

0
90

Arbeids- og sysselsettingsminister Bhupender Yadav (fil)

E-Shram-portalen til Arbeids- og sysselsettingsdepartementet, som er ment å registrere arbeidere i uorganisert sektor og hjelpe dem å få tilgang til trygdeytelser, blir integrert med One Nation One Ration Card-ordningen, ifølge Bhupender Yadav, arbeids- og sysselsettingsminister.

“Vi er i ferd med å integrere e-Shram med One Nation One Ration Card basert på stedsdata for månedlig innsamling av matkorn fra PDS-butikker. Det er tenkt at en sammenligning av stedsdata med permanent adressedata på e-Shram skal hjelpe med å identifisere arbeidsinnvandrere i e-Shram,” sa Yadav.

Han talte på et IE THINC Migration webinar om migranter. arbeidere og løftet om e-Shram. Nettseminaret var en del av en serie om migrasjon, og det har vært syv utgaver i det siste.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Hovedspørsmålet er å sikre at plasseringen av arbeideren ikke er en hindring for å få tilgang til trygdeytelser… E-Shram skal dele alle relevante data med delstatsmyndighetene på en dynamisk måte,” sa han.

Best of Express Premium

Premium

A G Perarivalan skriver: Mitt håp var min mor… den livreddende planen…Premium

Hvorfor ble Deepika Padukone kledd i sofatrekk i Cannes?

Premium

UPSC CSE Key – 18. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Forklart: Innholdet og omfanget av artikkel 142, påberopt av Høyesterett…Flere Premium-historier >>

På en paneldiskusjon etter Yadavs tale sa Divya Varma, programleder, Center for Migration and Labor Solutions, Aajeevika Bureau, at det ikke er helt klart hvordan e-Shram-øvelsen ville være forskjellig fra forgjengerne.

Les i Forklart |e-Shram-portal: En database for uorganiserte sektorarbeidere

“The Unorganized Workers Social Security Board ble initiert i 2008. The Unorganized Worker Identification Number ble initiert i 2015. Og alle disse ordningene og kortene og plattformene ble søkt det samme … oppreg uformelle og migrantarbeidere. Men ingenting kom egentlig i navnet sosial beskyttelse for arbeidstakere gjennom slike drifter,” sa hun.

Hun påpekte også: “Det er ikke støttet av lovfestet lovgivning…”

Når hun fikk tilgang til e-Shram, snakket hun om det digitale skillet og utilstrekkelig informasjon om fordelene ved det.

Panelister snakket også om behovet for å sikre deltakelse fra arbeidsgivere i systemet.

< p>“Privat sektor er den største arbeidsgiveren for migrantarbeidere, og deres engasjement vil gå langt,” sa Sanjay Awasthi, Indias kontorsjef, International Organization for Migration.

Ashif Shaikh, grunnlegger og administrerende direktør. , Jan Sahas, sa: “E-shram-systemet prøver å lage et sosialt register over uorganiserte sektorarbeidere. Registrering er det første trinnet, etter det er hvordan man reduserer sårbarhet gjennom sikkerhet svært viktig. Industriens rolle er viktig og deres deltakelse må økes.»

Govindraj Ethiraj, journalist og grunnlegger av IndiaSpend, snakket også om muligheten for å koble valgdatabasen med e-Shram for å sikre valgrepresentasjon . «Hvorfor ikke innføre stemmegivning også? Fra et teknologisk synspunkt er det ingenting som stopper oss, sa han.