Regering herziet BPCL-desinvesteringsplan na uitbreiding

0
119

Tegen de huidige marktprijzen is het belang van de overheid in BPCL meer dan Rs 38.000 crore waard.

De regering zal de plannen voor de desinvestering van Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL) opnieuw bekijken na de voltooiing van de uitbreidingsplannen bij het bedrijf, vertelde een bron die op de hoogte was van de ontwikkelingen woensdag aan verslaggevers. De bron, die niet geciteerd wenste te worden, zei dat de privatisering van BPCL tot stilstand was gekomen omdat er slechts één geïnteresseerde bieder in de strijd was. De regering was van plan om haar volledige belang van 52,98 procent in BPCL te verkopen en nodigde in maart 2020 Expressions of Interest (EoI) uit en ontving biedingen van Anil Agarwal's Vedanta-groep en Amerikaanse durfkapitaalfondsen Apollo Global Management Inc en I Squared Capital Advisors . De twee durfkapitaalfondsen trokken vervolgens hun interesse in de overname in.

“Als er één bieder is, dicteren zij het verhaal”, zei de persoon, erop wijzend dat BPCL een grote uitbreiding tegemoet ging, waaronder het opzetten van een petrochemisch complex in Bina in Madhya Pradesh.

De bron merkte ook op dat de regering zou onderzoeken of ze BPCL gedeeltelijk of volledig zou desinvesteren.

https://images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De volatiliteit van de wereldwijde prijzen voor ruwe olie en perioden waarin oliemarketingbedrijven in staatseigendom brandstof met verlies hebben moeten verkopen, kunnen van invloed zijn geweest op de interesse van investeerders in BPCL, de op één na grootste brandstofhandelaar in het land. Tegen de huidige marktprijzen is het belang van de overheid in BPCL meer dan Rs 38.000 crore waard.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: de zaak Krishna Janmabhoomi in Mathura en de uitdaging om … Premium

Bhool Bhulaiyaa 2 filmrecensie: Tabu torent boven iedereen uit in deze Kartik …

Premium

S Somanath: 'Privéspelers in de ruimtevaartsector kunnen de verdediging versterken, fabri…

Premium

Afghaanse economie aan flarden, relaties verbroken n hold, Delhi en Kabul handelen via D… Meer Premium Stories >>