Preeti Chandra er flyrisiko, hjernen bak konspirasjon ved å sende informasjon i Tihar: ED til SC

0
42

Benken sa at den ikke avskaffer påstanden og ba ED om å sende inn sitt svar på bønn. (Fil)

Høyesterett onsdag ble fortalt av Enforcement Directorate at tidligere Unitech-promotør Sanjay Chandra’s kone Preeti Chandra, satt inn i Tihar-fengselet i penger hvitvaskingssaken, er en “alvorlig flyrisiko” og var “konspirasjonens hjerne” for å videreformidle informasjonen i Tihar-fengselet da mannen hennes ble innlosjert der.

En benk med dommere DY Chandrachud, Surya Kant og PS Narashima ba ED om å sende inn sitt svar på bønn fra Preeti som søker tillatelse til å flytte en kausjonssøknad for rettssaken.

Ytterligere advokatfullmektig Madhavi Divan, dukker opp for ED, sa at søknaden er innlevert av Preeti på det tidspunktet da Høyesterett er i ferd med å gå på sommerferie og hun utgjør en enorm flyrisiko.

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

Divan la til: “Hun bør ikke behandles akkurat som ektefellen til Sanjay Chandra. Hun har pass fra Den dominikanske republikk og er leder for Trikar Group, som har virksomhet i flere jurisdiksjoner som UAE og Cayman Island.

Best of Express Premium

< figur>Premium

S Somanath: 'Private aktører i romsektoren kan øke forsvaret, produsere…

Premium

Afghansk økonomi i filler, relasjoner på hold, Delhi og Kabul handler via D…

Premium

Forklart: NATO-utvidelse & Russland

Premium

Forklart: Hvor rupien er på vei, og hva fallet betyr for forbrukerne…Flere premiumhistorier >>

Advokatbetjenten la til at å la påstanden flyttes til tingretten ville sette etterforskningen i fare ettersom byrået er i en svært avgjørende vending i saken.

“Hun hadde forsøkt å påvirke vitnet, prøvde å flykte landet, hadde hun avhendet eiendelene og var hjernen bak konspirasjonen for å videreformidle informasjon til mannen sin da han ble innlosjert i Tihar-fengselet, sa Divan.

ASG sa at retten tidligere hadde kansellert kausjon i slike saker og påpekte at Trikar Group, som er oppkalt etter hennes barn, har virksomhet i land som ikke er kontraherende parter der rettssaker ikke kan utstedes.

«Hun har ikke samarbeidet i etterforskningen, og byrået har ikke vært i stand til å spore sporet av penger og utenlandske eiendeler. Dette har vært en snublestein for byrået”, sa Divan.

Senioradvokat Siddharth Dave, som dukket opp for Preeti, sa at hun har vært i varetekt siden arrestasjonen i oktober i fjor, og ED har aldri siden ringte henne deretter for etterforskning.

“De har stolt på tidligere erklæringer, men faktum er at dette er min lovfestede rett til å søke om kausjon. Siden denne retten har tatt saken, hadde jeg søkt om tillatelse fra denne domstolen. Mine rettigheter i henhold til artikkel 21 kan ikke tas fra meg for å søke om kausjon”, sa han.

Benken sa at den ikke avskaffer påstanden og ba ED om å sende inn sitt svar på bønn.

Tidligere 25. mars hadde høyesterett betinget gitt Preeti fem timer ut av fengselet 26. mars eller 5. april for å delta i begravelsen til bestemoren hennes.

Høyesteretten hadde bedt Preeti om å sende inn sitt pass fra Den dominikanske republikk eller et hvilket som helst annet pass hun har til etterforskningsoffiseren før hun ble sluppet ut av fengselet.

Best of Explained

Klikk her for mer

Den hadde beordret at hun ikke vil bruke noen mobiltelefon til å kommunisere med noen eller få tilgang til andre dokumenter, og at hun vil bli eskortert til det angitte stedet av fire Delhi-politipersonell og tjenestemenn fra Enforcement Directorate (ED).

< p>ED hadde da også motsatt seg lettelsen, og sa at hun var en fluktrisiko og har ervervet statsborgerskap i Den dominikanske republikk, som India ikke har noen utleveringsavtale med, og at byrået ikke ønsker å “brenne hendene deres“ 8221; ved å la henne flykte fra landet.

Legevakten hadde sagt at Preeti, som ble arrestert 10. mars 2021, hadde forsøkt å flykte fra landet, men ble forhindret i å gjøre det på grunn av utkikksrundskrivet.

Byrået hadde nylig sendt inn en ny siktelse. for en domstol her i forbindelse med etterforskningen av hvitvasking av penger mot eiendomsgruppen Unitech, promotørbrødrene Sanjay Chandra og Ajay Chandra og andre.

ED hadde i november i fjor fremsatt en oppsiktsvekkende påstand om at den hadde avdekket et “hemmelig underjordisk kontor” her som ble drevet av den tidligere Unitech-grunnleggeren Ramesh Chandra og besøkt av sønnene hans Sanjay og Ajay når de var på prøveløslatelse eller kausjon.

Både Sanjay og Ajay har vært i fengsel siden august 2017, er anklaget for angivelig å ha avlurt boligkjøpere’ penger.

Den 10. november, i fjor, hadde toppretten sagt at det er en «beklagelig tilstand» i Tihar-fengselet som har blitt et hule av kriminelle, og drap skjer der. Den hadde bedt innenriksdepartementet om å ta umiddelbare skritt for fengselsreformer og forbedre ledelsen.