Papirer beslaglagt fra IAS-offiser Pooja Singhal kobler høyere opp: SG Tushar Mehta

0
70

Jharkhand gruvesekretær Pooja Singhal ankommer ED-kontoret. (Twitter/ANI)

Uttaler om at “inkriminerende” materiale har blitt gjenvunnet fra besittelsen av arrestert IAS-offiser Pooja Singhal, advokatfullmektig i India Tushar Mehta, som dukket opp på vegne av håndhevingsdirektoratet i en rettssak av offentlig interesse anlagt i 2021 mot sjefsminister Hemant Soren for påstått bruk av skallselskaper for hvitvasking av penger, leverte dokumenter i et forseglet omslag til retten, som, sa han, “avslører involvering av høyere ledere i Jharkhand”.

Innleveringen knyttet i hovedsak sammen to begjæringer – en om skjellselskaper og en annen om etterforskning av MGNREGA-midlers tyveri der Singhal var blitt arrestert. En benk med sjefsjef Ravi Ranjan og justitiarius Sujit Narayan Prasad beordret deretter å legge inn MGNREGA-etterforskningsstevning fra 2019 'side om side' med denne saken (skalselskaper) på neste høringsdato den 19. mai.

< p>Innlegget ble avgitt 17. mai i High Court, men den detaljerte kjennelsen ble gjort tilgjengelig onsdag.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Tidligere under høringen 13. mai hadde Mehta sagt at materiale samlet inn under ED-operasjoner hadde gitt «visse oppsiktsvekkende avsløringer knyttet til temaet

Best of Express Premium

Premium

S Somanath: 'Private aktører i romsektoren kan øke forsvaret, produsere…

Premium

Afghansk økonomi i filler, forhold på vent, Delhi og Kabul handel via D…

Premium

Forklart: NATO-utvidelse & Russland

Premium

Forklart: Hvor rupien er på vei, og hva fallet betyr for forbruker…Flere premiumhistorier >>

dette (skalselskaper) rettssaker av offentlig interesse”. I henhold til rettsdokumentene fra 17. mai ble det forseglede dekselet gjennomgått av Jharkhand High Court “med hensyn til allmennhetens interesse”, men innholdet ble ikke offentliggjort.

“…the Sekretær (miner) i Jharkhand har blitt pågrepet og inkriminerende materialer som finnes i det forseglede dekselet har blitt gjenvunnet fra hennes besittelse. Som sådan, av hensyn til allmennhetens interesse og for en rettferdig etterforskning, er det nødvendig å overlate etterforskningen til Central Bureau of Investigation,” hadde Mehta sendt inn.

Bønnen om CBI-etterforskning fra Mehta var tidligere protesterte mot av Kapil Sibal, som dukket opp for staten, og uttalte at siden det ikke er noen FIR (i skallselskapene), kan undersøkelser ikke overføres til CBI.