Pakistan zal waarschijnlijk doorgaan met het moderniseren en uitbreiden van zijn nucleaire capaciteiten, zegt de Amerikaanse inlichtingenfunctionaris

0
41

Pakistan zal zijn nucleaire capaciteiten waarschijnlijk blijven moderniseren en uitbreiden, aldus een functionaris van de Amerikaanse inlichtingendienst.

Pakistan zal waarschijnlijk doorgaan met het moderniseren en uitbreiden van zijn nucleaire capaciteit door in 2022 training te geven met zijn ingezette wapens en nieuwe overbrengingssystemen te ontwikkelen, aangezien het dit als de sleutel tot zijn overleving beschouwt, gezien het nucleaire arsenaal van India en de superioriteit van conventionele strijdkrachten, de De hoogste functionaris van de inlichtingendienst van het Pentagon heeft de wetgevers verteld.

Lt Gen Scott Berrier, directeur van de Defense Intelligence Agency, vertelde leden van de Senate Armed Services Committee tijdens een recente hoorzitting van het Congres dat de gespannen relatie met Pakistan met India zijn defensiebeleid zal blijven sturen.

Hij zei dat Pakistan kernwapens beschouwt als de sleutel tot zijn nationale overleving, gezien het nucleaire arsenaal en de conventionele kracht van India. ;

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Pakistan zal hoogstwaarschijnlijk doorgaan met het moderniseren en uitbreiden van zijn nucleaire capaciteiten door training te geven met de ingezette wapens en door nieuwe leveringssystemen te ontwikkelen in 2022,” zei Berrier.

Best of Express Premium

Premium

S Somanath: 'Privéspelers in de ruimtevaartsector kunnen de verdediging een boost geven, manufactu…

Premium

Afghaanse economie aan flarden, relaties op hold, Delhi en Kabul handelen via D…

Premium

Uitgelegd: NAVO-uitbreiding & Rusland

Premium

Uitgelegd: waar de roepie naartoe gaat en wat de daling betekent voor de consument… Meer Premium Stories >>

“De betrekkingen van Pakistan met India blijven gespannen sinds een spraakmakende militante anti-Indiase aanval in het Uniegebied van Kasjmir in februari 2019,” zei hij, verwijzend naar de Pulwama-aanval waarbij 40 Indiase paramilitaire troopers werden gedood.

“De herroeping van de semi-autonome status van Kasjmir in augustus 2019 in New Delhi droeg bij aan deze spanningen. Het grensoverschrijdend geweld is echter afgenomen sinds februari 2021, toen beide landen zich opnieuw tot een staakt-het-vuren verplichtten,” zei Berrier, eraan toevoegend: “India en Pakistan hebben sindsdien geen betekenisvolle vooruitgang geboekt in de richting van een langdurige diplomatieke oplossing.” India kondigde in augustus 2019 aan de speciale bevoegdheden van Jammu en Kasjmir in te trekken en de staat op te splitsen in twee uniegebieden. die de diplomatieke banden verlaagde en de Indiase Hoge Commissaris in Islamabad uitzette.

India heeft gezegd dat het normale nabuurschapsbetrekkingen met Pakistan wenst in een omgeving die vrij is van terreur, vijandigheid en geweld. India heeft gezegd dat het aan Pakistan is om een ​​omgeving te creëren die vrij is van terreur en vijandigheid.

Vorig jaar hebben India en Pakistan aangekondigd dat ze zijn overeengekomen om alle afspraken over een staakt-het-vuren langs de controlelijn strikt na te leven ( LoC) in Jammu en Kasjmir en andere sectoren.

In zijn getuigenis zei Berrier dat op 11 april Shehbaz Sharif werd gekozen als de nieuwe premier van Pakistan nadat een motie van wantrouwen Imran Khan had verwijderd. van de post. In zijn eerste toespraak als premier riep Sharif op tot wederopbouw van de relatie tussen de VS en Pakistan en hekelde hij de samenzweringstheorie van Khan dat de VS zijn verwijdering hadden georkestreerd.

“Sharif zal waarschijnlijk prioriteit geven aan het aanpakken van Pakistan & #8217's economie, terwijl hij voor ten minste de eerste 6 maanden van zijn ambtstermijn aan het leger uitstelde voor veiligheidskwesties,” zei hij.

“Khan’s verwijdering voorspelt vrijwel zeker een periode van politieke instabiliteit nu de Sharif-regering overgaat en Pakistan zich voorbereidt op verkiezingen die uiterlijk in augustus 2023 moeten plaatsvinden”, voegde hij eraan toe.