Next-Gen Mercedes-Benz Battery Tech kan EV's verder brengen

0
44
Mercedes-Benz

Deze week kondigde Mercedes-Benz aan dat de samenwerking met Sila Nanotechnologies, een bedrijf in batterijmaterialen, vruchten gaat afwerpen. Dat komt omdat Sila's volgende generatie lithium-silicium batterijtechnologie klaar is voor primetime.

In plaats van de typische batterijcellen in EV's, heeft Sila gewerkt aan een geheel nieuwe siliciumanodetechnologie die veel energierijker is. In het persbericht wordt zelfs gesuggereerd dat de batterijcapaciteit met 20-40% kan worden vergroot in dezelfde grootte als de huidige batterijcellen of het gebruik van kleinere cellen in voertuigen.

En terwijl Mercedes investeerde in de start-up terug in 2019 brengen ze dat partnerschap nu naar een ander niveau met een leveringsovereenkomst. Deze batterijcellen van de volgende generatie zouden hun debuut moeten maken in de aankomende Mercedes-Benz G-Glass-voertuigen, zoals de opwindende G-Wagon uit 2025.

Siliciumanodebatterijtechnologie is niet per se nieuw, maar het was een uitdaging om het stabiel genoeg te krijgen om de levensduur van de batterij te doorlopen zonder kapot te gaan. En met deze recente aankondiging klinkt het alsof Sila dat probleem heeft opgelost en klaar is om Mercedes-chique G-Wagon uit te rusten met de technologie. Als dat zo is, kunnen we verwachten dat andere fabrikanten snel aan boord zullen springen, aangezien meer bereik zeker welkom is.

GERELATEERDDe 7 meest opwindende elektrische vrachtwagens die “binnenkort” verschijnen

Sila's siliciumanoden van de volgende generatie zullen worden vervaardigd in een nieuwe fabriek in de staat Washington en produceren ergens tussen de 100.000-500.000 batterijpakketten (100 kWh/eenheid) per jaar wanneer de fabriek in 2024 operationeel wordt.

Mercedes-Benz zegt dat siliciumanodebatterijen de veiligheid of prestaties niet in gevaar brengen en het bereik vergroten dankzij de energierijker. Dit is een opwindende ontwikkeling en we zullen op zoek zijn naar meer details.

via TechCrunch