Myndighet varnar för näthat mot Nato: “Främmande makt”

0
86

Publicerad 20 maj 2022 kl 17.28

Inrikes. Myndigheten för psykologisk beredskap varnar för “nätaktiviteter” som opinionsbildar mot ett svenskt inträde i den USA-ledda militäralliansen Nato. Enligt Säpo kan det handla om ”aktiviteter från främmande makt”.

Gilla artikeln på Facebook

Mikael Tofvesson på Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF) säger till TT:

– Det har under helgen setts en markant ökning av artiklar och inlägg som kommenterar såväl Finland som Sverige i Natofrågan.

Varken MPF eller FRA vill gå in på vilka aktörer som försöker påverka, enligt TT.

”Säkerhetspolisen har i flera år beskrivit hur aktiviteterna från främmande makt mot skyddsvärd verksamhet blivit fler”, skriver Fredrik Hultgren-Friberg, pressekreterare på Säpo, i ett mejl till nyhetsbyrån.