Metaversum ska träna astronauter för liv på Mars

0
47

Nasa delar ut ett pris på 70 000 dollar till de bästa förslagen för en metaversum-miljö på Mars, skriver Fortune. Den virtuella rymdmiljön ska bland annat hjälpa astronauter att träna inför ett liv på den röda planeten. ”Målet är att skapa en uppslukande, engagerande och realistisk upplevelse”, skriver den amerikanska rymdstyrelsen. Nasa genomför tävlingen i samarbete med Fortnite-utvecklaren Epic Games och vr-bolaget Buendea. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.