Man vann kvinnornas mästerskap i surfing

0
61

Publicerad 20 maj 2022 kl 09.00

Utrikes. En 43-årig man som kallar sig “Sasha” har vunnit kvinnornas mästerskap i surfing i Australien.

Gilla artikeln på Facebook

© 

Sasha Jane Robertson (selfie).

43-åringen vann herrarnas mästerskap för tre år sedan, men nu har han alltså sadlat om till kvinna och den avsomnade idrottskarriären har tagit rejäl fart på nytt.

Sasha Jane Robertson, som plötsligt förvandlades till kvinna för ett par år sedan om man får tro rapporterna, hette tidigare Ryan Egan. Han är den första mannen som tävlat i sporten som kvinna i Australien, och tog hem segern i helgen, rapporterar News.com.au.

Ryan Egan var länge en framgångsrik surfare och vann en rad tävlingar för män, senast mästerskapen i delstaten West Australia 2019. Men 2020 när han vid 40 års ålder var en av de äldre tävlande i den fysiskt krävande sporten kom Ryan på att han i själva verket var en kvinna.

– Jag visste vid mycket ung ålder att jag inte var en vanlig pojke. Under större delen av mitt liv trodde jag att hon, Sasha, inte kunde existera, att jag var tvungen att lägga undan henne i en låda. Det är något många flickor upplever, berättar den 43-årige mannen.

“Sasha” är gift, bor i Perth och har en dotter.