”Maggio spelar för säkert – låter precis som sig själv”

0
41

Veronica Maggio har med andra delen av sitt album ”Och som vanligt händer det något hemskt” nästan blivit lite för bra på att låta som sig själv, skriver Aftonbladets kritiker Håkan Steen. Steen menar att med det fullständiga albumet, nu när ytterligare två låtar och ett intro tillkommit, känns det som att Maggio spelar lite för säkert. Han hade gärna sett henne använda sin talang genom att skapa något mer radikalt – vilket förmodligen inte skulle innebära att hon tappade lyssnare. ”Snarare kunde hon förmodligen ha hittat en del nya.” DN:s Mattias Dahlström tycker å andra sidan att det är bra att Maggio fokuserar på det hon gör bäst. Den här gången sticker hon dessutom ut genom att dra ytterligheterna – djupaste tvivlen och pop – så långt det bara går. ”Musiken är oerhört inbjudande, texterna desperat sorgsna och intima.” Läs recensionerna i länkarna nedan. Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka. Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.