Indien har för avsikt att använda S-400 missilsystem för att försvara sig mot hot från Pakistan, Kina: Pentagon

0
47

Indien började ta emot leveransen av S-400 missilförsvarssystem från Ryssland i december förra året. (Arkiv foto för representation)

Senast i juni 2022 avser Indien att distribuera missilförsvarssystemet S-400 som det har fått från Ryssland för att försvara sig mot hot från Pakistan och Kina, en spionmästare i Pentagon har berättat för amerikanska lagstiftare.

Indien började ta emot leveransen av missilförsvarssystemet S-400 från Ryssland i december förra året, berättade generallöjtnant Scott Berrier, direktör, Defense Intelligence Agency för medlemmar i senatens väpnade kommitté. under en nyligen genomförd kongressutfrågning.

Från och med oktober 2021 försökte Indiens militär skaffa avancerade övervakningssystem för att stärka sina land- och sjögränser och öka dess offensiva och defensiva cyberkapacitet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“I december fick Indien sin första leverans av det ryska luftförsvarssystemet S-400, och man har för avsikt att använda systemet för att försvara sig mot pakistanska och kinesiska hot senast i juni 2022,” sa Berrier.< /p>

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 19 maj 2022: Vad du behöver läsa idag

Premium

‘Majoriteten av indier har inte röstat på BJP… För den första ti…Premium

Varför Satyajit Ray fortfarande är räddaren för den bengaliska filmindustrin

Premium

När det gäller våldtäkt inom äktenskapet undergräver regressiva föreställningar kvinnors autonomiFler premiumhistorier >>

“Indien fortsatte att utveckla sin egen hypersoniska, ballistiska, kryssnings- och luftförsvarsmissilkapacitet, och genomförde flera tester under 2021. Indien har ett växande antal satelliter i omloppsbana, och det utökar sin användning av rymden tillgångar, sannolikt eftersträva offensiva rymdkapaciteter”, sa han.

Berrier berättade för lagstiftare att New Delhi bedriver en omfattande militär moderniseringsansträngning som omfattar luft-, mark-, marin- och strategiska kärnvapenstyrkor med tonvikt på inhemsk försvarsproduktion.

Indien vidtar åtgärder för att upprätta integrerade teaterkommandon som kommer att förbättra sin gemensamma kapacitet bland sina tre militärtjänster.

Sedan 2019 har Indiens premiärminister Narendra Modi prioriterat att stärka Indiens ekonomi genom att utöka sin inhemska försvarsindustri och upprätta en negativ importlista till begränsa försvarsinköp från utländska leverantörer.

“Indiens långvariga försvarsrelation med Ryssland är fortsatt stark, och håller deras första '2+2′ format samtal i december — ett gemensamt utrikes- och försvarsministermöte som Indien tidigare bara höll med USA, Japan och Australien.

“Indien har upprätthållit en neutral hållning till Rysslands invasion av Ukraina och fortsätter att uppmana till fred”, sa Berrier till lagstiftarna.

Enligt Berrier fortsatte New Delhi under hela 2021 att implementera utrikespolitik som syftade till att visa Indiens roll som en ledande makt- och nätleverantör av säkerhet i Indiska oceanen.

Indien strävar efter att främja välstånd. och säkerställa stabilitet i Indo-Stillahavsområdet genom att söka strategiska partnerskap för att bygga inflytande genom bilaterala och multilaterala mekanismer såsom Quadrilateral Security Dialogue och Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), sade han.

“New Delhi strävar efter att fördjupa intelligens och operativt samarbete om cybersäkerhet, skydda kritisk informationsinfrastruktur, förhindra motståndares manipulation av den allmänna opinionen och att skapa standarder och normer som skyddar och säkrar datastyrning”, tillade han.

Följande kollapsen av den afghanska regeringen, New Delhi är alltmer oroad över potentiella attacker mot Indien av terroristgrupper som Lashkar-e-Taiba och Jaish-e-Mohammed – bemyndigade av ett talibankontrollerat Afghanistan, sade han.

< p>Evakueringen av indisk personal från Afghanistan försämrade dess resurser för att övervaka potentiella hot och odla inflytande över regional stabilitet, sade han.

“Trots att Indien återigen åtagit sig 2003 års vapenvila, är Indien fortfarande inställda på att svara på upplevda militanta hot , och det har fortsatt bekämpande av terrorism i Kashmir som administreras av Indien. Enstaka skärmytslingar mellan indiska och pakistanska trupper kommer att fortsätta, och en uppmärksammad attack i Indien av pakistanska terrorister riskerar ett indisk militärt svar”, sade han.

Berrier sa att de kinesisk-indiska relationerna förblir ansträngda efter de ödesdigra sammandrabbningarna sommaren 2020 mellan deras respektive styrkor längs den västra sektorn av Line of Actual Control (LAC).

Under 2021 höll båda sidor flera omgångar av diplomatiska och militära samtal på hög nivå som resulterade i en ömsesidig tillbakadragning av krafter från flera avståndspunkter. Men båda sidor upprätthåller nära 50 000 soldater tillsammans med artilleri, stridsvagnar och flera raketgevär, och båda bygger infrastruktur längs LAC, sade han.