India is van plan het S-400-raketsysteem te gebruiken om zich te verdedigen tegen bedreigingen uit Pakistan, China: Pentagon

0
45

India ontving in december vorig jaar de levering van het S-400 raketafweersysteem van Rusland. (Bestandsfoto voor weergave)

Tegen juni 2022 is India van plan het S-400 raketafweersysteem in te zetten dat het van Rusland heeft ontvangen om zichzelf te verdedigen tegen dreiging uit Pakistan en China, een spionagemeester van het Pentagon heeft Amerikaanse wetgevers verteld.

India begon in december vorig jaar de levering van het S-400-raketafweersysteem van Rusland te ontvangen, vertelde luitenant-generaal Scott Berrier, directeur van de Defense Intelligence Agency aan leden van de Senate Armed Services Committee tijdens een recente hoorzitting in het Congres.

Vanaf oktober 2021 was het Indiase leger op zoek naar geavanceerde bewakingssystemen om zijn land- en zeegrenzen te versterken en zijn offensieve en defensieve cybercapaciteiten te vergroten.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“In december ontving India de eerste levering van het Russische S-400 luchtverdedigingssysteem, en het is van plan het systeem tegen juni 2022 te gebruiken voor de verdediging tegen Pakistaanse en Chinese dreigingen,” zei Berrier.< /p>

Best of Express Premium

Premium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen pakketvolume en gewicht

Premium

Uitgelegd: Lucknow's Laxman-verbinding en een grote moskee ingebouwd…Premium

‘Pigeon sluit ogen als kat nadert’: 1991 Lok Sabha, wanneer Um…

Premium

Hoe de iconische toneelstukken van Girish Karnad het Indiase theater opnieuw hebben gedefinieerdMeer Premium Stories >>

“India bleef zijn eigen capaciteiten voor hypersonische, ballistische, cruise- en luchtverdedigingsraketten ontwikkelen en voerde in 2021 meerdere tests uit. India heeft een groeiend aantal satellieten in een baan om de aarde en breidt zijn gebruik van de ruimte uit activa, die waarschijnlijk offensieve ruimtecapaciteiten nastreven,” zei hij.

Berrier vertelde de wetgevers dat New Delhi een uitgebreide militaire moderniseringsinspanning nastreeft die lucht-, grond-, zee- en strategische nucleaire strijdkrachten omvat, met de nadruk op binnenlandse defensieproductie.

India onderneemt stappen om geïntegreerde theatercommando's op te richten die de gezamenlijke capaciteit van zijn drie militaire diensten te verbeteren.

Sinds 2019 heeft de Indiase premier Narendra Modi prioriteit gegeven aan het versterken van de Indiase economie door de binnenlandse defensie-industrie uit te breiden en een negatieve invoerlijst op te stellen voor beperk defensieaankopen van buitenlandse leveranciers.

“India's langdurige defensierelatie met Rusland blijft sterk, met hun eerste '2+2'. overleg in december – een gezamenlijke ministeriële bijeenkomst van Buitenlandse Zaken en Defensie die India voorheen alleen hield met de Verenigde Staten, Japan en Australië.

“India heeft een neutraal standpunt ingenomen over de Russische invasie van Oekraïne en blijft oproepen tot vrede', zei Berrier tegen de wetgevers.

Volgens Berrier bleef New Delhi in 2021 het buitenlands beleid voeren dat gericht was op het demonstreren van de rol van India als leidende macht en internetleverancier van veiligheid in de Indische Oceaan.

India wil welvaart bevorderen en zorgen voor stabiliteit in de Indo-Pacifische regio door te zoeken naar strategische partnerschappen om invloed op te bouwen via bilaterale en multilaterale mechanismen zoals de Quadrilateral Security Dialogue en de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), zei hij.

“New Delhi wil de inlichtingen- en operationele samenwerking op het gebied van cyberbeveiliging verdiepen, kritieke informatie-infrastructuur beschermen, manipulatie van de publieke opinie door tegenstanders voorkomen en normen en normen creëren die gegevensbeheer beschermen en beveiligen”, voegde hij eraan toe.

Hierna volgt. Na de ineenstorting van de Afghaanse regering, maakt New Delhi zich steeds meer zorgen over mogelijke aanvallen op India door terroristische groeperingen zoals Lashkar-e-Taiba en Jaish-e-Mohammed – gemachtigd door een door de Taliban gecontroleerd Afghanistan, zei hij.

< p>De evacuatie van Indiaas personeel uit Afghanistan verminderde zijn middelen om potentiële bedreigingen te controleren en invloed op de regionale stabiliteit te cultiveren, zei hij.

“Ondanks de hernieuwde inzet voor het staakt-het-vuren van 2003, blijft India in staat om te reageren op waargenomen militante bedreigingen , en het is doorgegaan met terrorismebestrijdingsoperaties in het door India bestuurde Kasjmir. Af en toe schermutselingen tussen Indiase en Pakistaanse troepen zullen doorgaan, en een spraakmakende aanval in India door in Pakistan gevestigde terroristen riskeert een Indiase militaire reactie,” zei hij.

Berrier zei dat de Chinees-Indiase betrekkingen daarna gespannen blijven. de fatale botsingen in de zomer van 2020 tussen hun respectieve troepen langs de westelijke sector van de Line of Actual Control (LAC).

In 2021 hielden beide partijen meerdere rondes van diplomatieke en militaire gesprekken op hoog niveau die resulteerden in een wederzijdse terugtrekking van krachten van verschillende afstandspunten. Beide partijen hebben echter bijna 50.000 troepen in stand, samen met artillerie, tanks en meerdere raketwerpers, en beide bouwen infrastructuur langs de LAC, zei hij.