Geen tekort aan meststoffen voor kharif-seizoen: Mansukh Mandaviya

0
50

Mansukh Mandaviya

Minister van Chemie en Meststoffen Mansukh Mandaviya zei dinsdag dat er geen tekort aan meststoffen zal zijn tijdens het daaropvolgende kharif-seizoen, eraan toevoegend dat India een langetermijnovereenkomst heeft getekend met het in Jordanië gevestigde bedrijven voor de levering van meststoffen, waaronder 2,5 lakh metrische ton DAP (di-ammoniumfosfaat).

“Ik ben teruggekomen uit Jordanië na het ondertekenen van een langetermijnovereenkomst voor de levering van 30 lakh metrische ton steen fosfaat van de beste kwaliteit. Daarnaast is er ook een overeenkomst getekend voor 2,75 LMT MOP [muriate of potash] en 2,5 LMT DAP… De overeenkomst is voor vijf jaar”, zei hij tegen verslaggevers.

“Onze bedrijven zouden een gegarandeerde aanvoer krijgen”, zei de minister, eraan toevoegend dat soortgelijke MoU's met andere landen zouden worden ondertekend om de aanvoer van meststoffen te vergroten.< /p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Een delegatie op hoog niveau onder leiding van Mandaviya bezocht Jordanië van 13-15 mei “voor nauwere samenwerking” in de meststoffensector te midden van een wereldwijde “mestcrisis”. Hij zei dat de MoU's zijn ondertekend met Jordan Phosphate Mining Company voor de levering van 30 LMT-steenfosfaat, 2,50 LMT DAP, 1 LMT fosforzuur voor het lopende jaar. India heeft ook een langetermijn MoU voor 5 jaar getekend met Jordanië voor een jaarlijkse levering van 2,75 LMT MOP, die elk jaar uniform zal stijgen tot 3,25 LMT, zei hij. “Momenteel ontvangen we daar leveringen, maar het is niet voor de lange termijn.”

Best of Express Premium

Premium

Over verkrachting binnen het huwelijk ondermijnen regressieve opvattingen de autonomie van vrouwenPremium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen pakketvolume en gewicht

Premium

Uitgelegd: Lucknow's Laxman-verbinding en een grote moskee ingebouwd…Premium

‘Pigeon sluit ogen als kat vordert’: 1991 Lok Sabha, toen Um… Meer Premium Stories >>

De delegatie bezocht de JPMC-mijnen en productiefaciliteiten voor fosforzuur die zijn opgezet door Jordan India Fertilizer Company. Het bracht ook een bezoek aan het hoofdkantoor van Arab Potash.

De ontwikkeling komt op een moment dat de mestvoorziening is verstoord door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de prijzen van de voedingsstoffen op de internationale markt de afgelopen maanden sterk zijn gestegen.

Beweren dat er geen tekort aan meststoffen zou zijn tijdens het kharif-seizoen dit jaar zei Mandaviya dat de regering van Narendra Modi “een regering is die voor de armen en voor de boeren is” en “zich inzet voor een gegarandeerde levering van meststoffen aan de boeren”.

“Er is geen tekort aan meststoffen in het land,” zei Mandaviya, eraan toevoegend dat de regering “proactieve maatregelen” heeft genomen om te zorgen voor voldoende bevoorrading van de boeren vóór het kharif-seizoen, zowel door de binnenlandse productie op te voeren als door partnerschappen met andere landen.

“In verschillende landen worden meststoffen gerantsoeneerd, maar in India hebben we geen dergelijke stap gezet”, zei Mandaviya. Hij zei dat de aanvoer van kunstmest is aangetast door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Verschillende bedrijven probeerden uit deze situatie te profiteren door hun prijzen te verhogen, zei hij.