Finland, Zweden dienen aanvraag in om lid te worden van de NAVO

0
40

De ambassadeur van Finland bij de NAVO Klaus Korhonen, de secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg en de Zweedse ambassadeur bij de NAVO Axel Wernhoff wonen een ceremonie bij ter gelegenheid van het afscheid van Zweden en Finland's aanvraag voor lidmaatschap in Brussel, België, 18 mei 2022. (Reuters)

Finland en Zweden formeel aangevraagd om lid te worden van de NAVO-alliantie op woensdag op het geallieerde hoofdkwartier, een beslissing aangespoord door de Russische invasie van Oekraïne, en het in gang zetten van een toetredingsproces dat naar verwachting slechts een paar weken zal duren.

Zweden en Finland waren beide neutraal tijdens de Koude Oorlog, en hun besluit om lid te worden van de NAVO is een van de belangrijkste veranderingen in de Europese veiligheidsarchitectuur in decennia, en weerspiegelt een ingrijpende verschuiving in de publieke opinie in de Scandinavische regio sinds Rusland. ;s 24 februari invasie.

“Dit is een historisch moment, dat we moeten aangrijpen,” Dat zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg tijdens een korte ceremonie waarin de Zweedse en Finse ambassadeurs van de alliantie hun sollicitatiebrieven overhandigden, elk in een witte map met hun nationale vlag in reliëf.

https://images.indianexpress. com/2020/08/1×1.png

“Ik verwelkom verzoeken van Finland en Zweden om lid te worden van de NAVO van harte. U bent onze naaste partner en uw lidmaatschap van de NAVO zal onze gedeelde veiligheid vergroten,” aldus Stoltenberg. De alliantie is van mening dat de toetreding van Finland en Zweden deze in de Oostzee enorm zou versterken.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 19 mei 2022: wat je nodig hebt om vandaag te lezenPremium

‘Meerderheid van de Indiërs heeft niet op BJP gestemd… Voor de eerste ti…Premium

Waarom Satyajit Ray nog steeds de redder van de Bengaalse filmindustrie is< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Over verkrachting binnen het huwelijk ondermijnen regressieve opvattingen de autonomie van vrouwenMore Premium Stories >>

De ratificatie van alle 30 geallieerde parlementen kan tot een jaar duren, zeggen diplomaten. (Dit is hoe het proces eruit zou zien)

Turkije heeft zijn bondgenoten de afgelopen dagen verrast door te zeggen het had bedenkingen bij het Finse en Zweedse lidmaatschap

sterk>. Stoltenberg zei woensdag dat hij dacht dat de problemen konden worden opgelost.

“We zijn vastbesloten om alle problemen uit te werken en snel tot conclusies te komen,” Stoltenberg zei, terwijl hij de sterke steun van alle andere bondgenoten opmerkte.