Får podcaster allt ledigt utrymme på din iPhone?

0
48
guteksk7/Shutterstock.com figur>

Undrar du var allt ledigt utrymme på din iPhone (eller iPad) har tagit vägen? Om du använder Apples Podcasts-app och har aktiva prenumerationer är det möjligt att din enhet har laddat ner och hållit kvar avsnitt. Så här kontrollerar du och hur du ser till att det inte händer i framtiden.

Rensa ut dina gamla podcaster< /h2>

Om du besöker Inställningar > Allmänt > Lagring på din iPhone eller iPad, du ser en uppdelning av hur din enhet använder tillgängligt utrymme. Detta inkluderar kategorier som appar, foton och media. Systemet skiljer inte mellan podcasts eller offlinemusik, det använder samma “Media” etikett för båda.

Du kan rulla ner i listan på den här sidan för att se vilka appar som använder ditt lediga utrymme, inklusive Podcasts-appen. Klicka på den och längst ner på sidan ser du vilka program som har laddats ner och hur mycket utrymme de tar upp.

Du kan rensa bort dem genom att trycka på “Redigera” knappen och tryck sedan på den röda cirkeln följt av “Ta bort” bredvid en föreställning. Detta kommer att radera allt på en gång, inklusive alla avsnitt som du ännu inte har lyssnat på eller avslutat.

Du kan också göra detta manuellt på avsnitt för avsnitt i Podcasts-appen. Starta appen och använd sedan “Biblioteket” fliken för att välja ett program. Du ser en liten rund “nedåtpil” ikonen bredvid alla avsnitt som för närvarande är nedladdade. Använd ellipsen “…” ikonen bredvid varje avsnitt för att komma åt “Ta bort nedladdning” alternativet för att ta bort det.

Hur man stoppar podcasts att slösa lagringsutrymme

Det bästa sättet att förhindra att podcasts äter upp ditt lediga utrymme är för att sätta gränser för nedladdningar. Apple lade till bättre kontroller för detta med iOS 15.5, så se till att din iPhone eller iPad är uppdaterad till den senaste versionen under Inställningar > Allmänt > Programuppdatering innan du fortsätter.

Annons

Öppna Podcasts-appen och använd fliken Bibliotek för att välja en podcast som du för närvarande prenumererar på. Slå på ellipsen “…” knappen i det övre högra hörnet av skärmen och välj “Inställningar” från menyn som visas.

Knacka på “Ladda ned automatiskt” alternativet och välj hur många podcastavsnitt du vill behålla på din enhet samtidigt.

Äldre avsnitt kommer att tas bort automatiskt när de överskrider det tröskelvärde du har ställt in, men podcaster som du har laddat ner manuellt kommer inte att beröras.

Du kan också aktivera “Ta bort spelade nedladdningar” inställning, som automatiskt tar bort äldre poddar som du redan har lyssnat på. Tänk på att om du stoppar podcasten innan den är klar (till och med några minuter) kommer den inte att tas bort och du måste göra detta manuellt. Detta kan vara irriterande om det finns annonser som du rutinmässigt hoppar över i slutet av ett avsnitt.

Andra sätt att återta utrymme

Om om du använder något annat än Apples inbyggda Podcasts-app, måste du konfigurera din app för att återspegla dessa inställningar om du inte redan har gjort det.

Don’ Lyssnar du inte på poddsändningar på din iPhone eller iPad men letar fortfarande efter sätt att frigöra utrymme? Kolla in vår guide för att skapa ledigt utrymme på din iPhone eller iPad.

RELATERAT: Hur du frigör utrymme på en iPhone eller iPad

LÄS NÄSTA

  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?
  • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri
  • › Här är hur Mozilla Thunderbird gör comeback 2022
  • › Varför ser jag “FBI Surveillance Van” i Min Wi-Fi-lista?
  • › 10 saker som blockerar din Wi-Fi-signal hemma
  • › ExpressVPN Review: En lättanvänd och säker VPN för de flesta