EPF rente-inkomsten: Overheid weegt verzoeken af ​​voor het aanpassen van belastingnormen

0
55

De begroting FY23 introduceerde een belasting van rente-inkomsten op bijdragen aan de EPF boven Rs 2,5 lakh (voor particuliere werknemers) en Rs 5 lakh (voor overheidsfunctionarissen).

De regering kan voorstellen in overweging nemen voor het wijzigen van de normen voor de belastbaarheid van rente-inkomsten verdiend door abonnees van Werknemers’ Provident Fund Organization (EPFO), zei een hoge functionaris. Het ministerie van Financiën zal ook twijfels wegnemen over de toepasbaarheid van de nieuwe bepaling inzake belastingaftrek aan de bron (TDS) met betrekking tot voordelen of voordelen die worden ontvangen in een bedrijf of beroep.

“EPFO-circulaire (over TDS) is een kwestie die bij ons in overweging wordt genomen. Mensen hebben gevraagd dat het op intrekkingsbasis moet zijn en niet op opbouwbasis. Dit is in behandeling bij de overheid. Ik kan daar niet veel over zeggen. Dit is een van de vele onderwerpen die regelmatig worden besproken,” Dat heeft medesecretaris van het ministerie van Financiën Kamlesh C Varshney woensdag gezegd.

“Dit is een gebied waar niemand belasting betaalde ondanks het ontvangen van voordelen en extra's in de loop van het bedrijfsleven en beroep … we gaan vóór 1 juli de praktische moeilijkheden ophelderen.” zei hij, in interactie met leden van de brancheorganisatie Assocham.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De begroting FY23 introduceerde het belasten van rente-inkomsten op bijdragen aan de EPF boven Rs 2,5 lakh (voor particuliere werknemers) en Rs 5 lakh (voor overheidsfunctionarissen). Het bracht ook een nieuwe sectie 194R in de Income-Tax Act in die inhouding van belasting aan de bron vereist tegen het tarief van 10 procent, door een persoon, die een voordeel of voordeel verleent, meer dan Rs 20.000 per jaar aan een inwoner, ontstaan uit het bedrijf of beroep van die inwoner. De bepaling treedt in werking op 1 juli.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 20 mei 2022: wat je nodig hebt om vandaag te lezenPremium

Uitgelegd: de zaak Krishna Janmabhoomi in Mathura, en de uitdaging om …

Premium

Bhool Bhulaiyaa 2 filmrecensie: Tabu torent boven iedereen uit in deze Kartik …

Premium

S Somanath: 'Privéspelers in de ruimtesector kunnen de verdediging een boost geven, man' ufactu… Meer Premium Stories >>